Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Már 9 csatornán szólnak a megyei netes rádiók

Szeged - Kilencedik csatornáját is elindította a delmagyar.hu Rádió Plusszal közös internetes rádiója – az augusztusi Szegedi Ifjúsági Napokra hangolva. Az élő adás mellett 8 stílusban több mint 13 ezer dal közül választhatnak a hallgatók.
Közös webrádiót indított nemrégiben a delmagyar.hu és a szegedi Rádió Plusz. Kipróbáltuk: az élő adás mellett 8 zenei stílusban hallható a számítógépen, és folyamatosan követik egymást a tematikus csatornákba rendezett dalok.

– Körülbelül 13 ezer nótát töltöttünk fel eddig, és a napokban nyitottuk meg a legújabb, a SZIN Plusz csatornát – mondta Molnár Balázs. A Rádió Plusz műsorigazgatója hozzátette: ez utóbbi annyira új, hogy még most kezdték feltölteni rá a fellépők albumait, mintegy ráhangolásként az augusztusi Szegedi Ifjúsági Napokra.

– A neten az egyik leghallgatottabb vidéki rádiónak számít a szegedi Rádió 88, aminek hallgatottságát a webaudit méri – mondta Bagdi Zoltán. A Rádió 88 marketingvezetőjétől megtudtuk: a 2003 óta a világhálón is elérhető műsorukat Szerbiában, Angliában, Norvégiában, Németországban, Írországban, Romániában és az Egyesült Államokban is figyelemmel kísérik, de van hallgatójuk Görögországban, Finnországban, sőt Irakban is.

A Rádió Plusz keverőpultjánál Molnár Balázs. Fotó: Karnok Csaba
A Rádió Plusz keverőpultjánál Molnár Balázs.
Fotó: Karnok Csaba

A webes jelenlét, ha nem is ilyen intenzitással, de a megyében működő valamennyi rádiót jellemzi. A választék azonban jóval szerényebb, a stúdiók jellemzően élő adásukat közvetítik az interneten.

Több mint 5 éve hallgatható a vásárhelyi és kisteleki stúdióval is rendelkező Rádió 7 műsora a www.promenad.hu weblapon. A vasárnapi Szívküldiből derül ki, hogy szerte az országban, sőt a nagyvilágban is hallgatják őket. A jóval kisebb adáskörzettel rendelkező, a tágabb vásárhelyi belvárosban fogható Rádió X is világrádiónak bizonyul. Ágoston Lajos stúdióvezető több e-mailt is váltott már a műsorukat hallgató, Vancouverben élő Szőke Tamással és egy, a Bahamákon élő volt vásárhelyivel is.

Hasonló tapasztalatokról számoltak be a makói Árkádia Rádió és a Rádió Ice stúdióvezetői is, internetes adásaikat leginkább a városból külföldre elszármazottak hallgatják.

– Olyan hallgatónk is van, aki Szegedről, de olyan is, aki Franciaországból figyeli a műsorunkat – mondta Besenyei Gábor, a Rádió Szentes stúdióvezetője. Az 1995-ben indult, a város 50 kilométeres körzetében fogható rádió adása 2000 óta hallgatható a neten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik a néptáncfesztivál

Szeged - Az ország legjobb táncos előadói, koreográfusai és legnívósabb együttesei mutatkoznak be a… Tovább olvasom