Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Már öt éve bajba került az ékszertolvaj

Újszentiván - Rendezett a családi háttere annak az újszentiváni fiatalembernek, aki idén két ékszerboltból lopott el aranytárgyakat, majd a gyanú szerint május 13-án kirabolta a Tompa és Vidéke Takarékszövetkezet szegedi, Sárosi utcai fiókját.
Megtagadta a vallomástételt G. Zsolt a Tompa és Vidéke Takarékszövetkezet Sárosi utcai fiókjának májusi kirablása kapcsán. A 26 éves, előzetes letartóztatásban levő újszentiváni fiatalember nem akar beszélni a hatóságnak a rablás részleteiről.

G. Zsoltot egy hónapos bujkálása után – ahogy írtuk –, múlt szerdán fogták el Szegeden. Már keresték a rendőrök, mert nyomozásuk szerint a férfi követte el a bankrablást, amelyben egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg a takarékszövetkezet dolgozóit, pénzt követelve.

Kiderült, hogy G. Zsolt volt az a tolvaj is, aki január 10-én – ahogy szintén megírtuk – betörte a szegedi Kígyó utcai Smaragd ékszerbolt kirakatát egy kalapáccsal, felmarkolta az ékszereket, és elmenekült a helyszínről; majd január 24-én Kecskemét központjában szintén kalapáccsal betörte egy ékszerbolt kirakatát, onnan egy maréknyi arany ékszert vett ki, amellyel a város központja felé kezdett futni, de egy szolgálaton kívüli rendőr két járókelővel a járőrök kiérkezéséig visszatartotta. G. Zsolt Kecskeméten előzetes letartóztatásba került, amelyből ügyészi indítványra április 2-án szabadult. Korábban a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága csalás gyanúja miatt elfogatóparancsot adott ki ellene.

A 26 éves férfiról a faluban annyit mindenki tudott, hogy családjának vagyonvédelmi cége van. A korlátolt felelősségű társaság interneten elérhető cégkivonata szerint többek között személybiztonsággal és biztonságirendszer-szolgáltatással foglalkozik. A helybeliek a családot – a szülőket és G. Zsolt testvérét – dolgos embereknek írták le, és nem tudták elképzelni, hogy a legkisebb fiú hogyan térhetett erre az útra. Információink szerint az első problémák öt éve kezdődtek vele, amikor kisebb értékre követett el lopást egy szegedi hipermarketben.

A családot nem találtuk otthon, az utcabeliek pedig azt mondták, hogy nem ismerik elég jól őket. G. Zsolt védelmét Palánki Zsolt szegedi ügyvéd látja el, aki szintén nem tudott magyarázatot adni arra, hogy védence miért keveredett ilyen súlyos ügyekbe. Az ügyvéd is megerősítette, hogy a középiskolát végzett G. Zsolt teljesen rendezett családi háttérrel rendelkezik.

– Mivel a takarékszövetkezet kirablásával kapcsolatban semmit nem mondott, eddig csak a két ékszerbolti lopás elkövetése írható a számlájára. Ezeket bevallotta és megbánta – mondta Palánki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műfaji sokszínűség a Muzsikáló Udvaron

Mindössze 3 millió forint állt a Muzsikáló Udvart 1995 óta szervező Száz Krisztina zenei referens rendelkezésére, hogy a népszerű programsorozatot idén is megrendezze. Tovább olvasom