Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Már tízezren csatlakoztak a tanárlázadáshoz

Már tízezren csatlakoztak a tanárlázadáshoz
Már több mint tízezren támogatják a miskolci tanárokat, köztük Vekerdy Tamás pszichológus. Ma egyhangúlag csatlakozott 40 tanár a makói József Attila Gimnáziumból a miskolciak felhívásához.

Hétfő délután fél 3-kor haladta meg a tanitanek.com oldalon a tízezret az egyéni támogatók száma! Itt írhatják alá a tiltakozó nyilatkozatot azok a civilek, akik a Miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai mellett állnak. A miskolci pedagógusok azonnali és radikális változtatásokat sürgettek az oktatásügyben nyílt levelükben. Itt olvasható a levelük.

Csongrád megyéből több százan – civilek, tanárok, szülők és diákok – csatlakoztak eddig a miskolciak felhívásához. Az iskolák közül ma délután fél 3-ig a szegedi Deák Ferenc Gimnázium és a Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola nevelőtestülete, és ma a Makói József Attila Gimnázium tantestülete állt a hermanosok mellé a megyéből. A makói gimnázium tanárai nyílt szavazással, 40 fővel, egyhangúlag támogatták a Miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületét. Azt írták, teljes mértékben egyetértenek a nyílt levelükben foglaltakkal.

Ma csatlakozott a tiltakozókhoz 9603.-ként Vekerdy Tamás ismert pszichológus és 9793-ként Tótfalusi István József Attila-díjas író, műfordító is. A több mint 10000 egyéni támogatón túl ma délután fél 3-ig 97 iskola nevelőtestülete és különböző szervezetek csatlakoztak a miskolciak kezdeményezéséhez. Támogatja a pedagógusokat a Vállalkozók Szövetsége is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymásra talált a Rising Star két énekese

Egymásra talált a Rising Star két énekese
Nemrég mondta ki a boldogító igent a Rising Star című tehetségkutató műsor két énekese, a szegedi Verba Barna és az amerikai származású, de régóta Magyarországon élő Abbe Lewis. Tovább olvasom