Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Maradhat a múzeum és a levéltár vezetője

Csongrád megye - Úgy tudjuk, a tegnapi meghallgatás után a megyei múzeumok és a levéltár jelenlegi igazgatóját támogatta a szakmai bizottság. A közgyűjtemények és másik 11 megyei intézmény vezetőjelöltjéről a szakminiszter dönt.
Fogas Ottó jelenlegi igazgatót jelölte a megyei múzeumok élére a tegnapi meghallgatás után a szakmai bizottság – információink szerint. Megírtuk, a múzeum élére az intézmény három korábbi munkatársa pályázott a mostani vezetőn kívül: Miklós Péter történész-teológus, a SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. jelenlegi ügyvezető igazgatója, a KDNP ügyvezető elnöke, a Fidesz kulturális tagozatának megyei elnöke, valamint Balogh Csilla és Szalontai Csaba, mindketten régészek.

9 iskola

A MIK 8 középiskolájának és egy alapfokú gyógypedagógiai intézményének vezetői posztjára 13 pályázat érkezett, ezekben augusztus 1-jén esedékes a vezetőváltás. Négyre – a szentesi Zsoldos Ferenc középiskola, a makói József Attila Gimnázium, a Kozmutza Flóra szakiskola, valamint a megyei közművelődési pedagógiai és sportintézmény esetében – érkezett két-két pályázat. A többire – a makói oktatási központ, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium, a csongrádi oktatási központ, az ásotthalmi Bedő Albert középiskola és a szentesi Boros Sámuel szakközépiskola esetében – egy-egy jelentkező volt. Az illetékes bizottság javaslatot tett az intézményvezetők személyére; döntést ugyancsak a szaktárca vezetője hoz március 31-éig.

A jelöltekkel folytatott beszélgetést más források is megerősítették, szerintük a korábban legesélyesebbnek tartott Miklós Pétert a bizottság formai okok miatt kizárta a pályázatból. A háromtagú grémium – amelyet Kálnoki-Gyöngyössy Márton, a Pest megyei múzeumok igazgatója vezetett, és a Móra-múzeum két munkatársa volt a tagja – információink szerint Fogas Ottót ajánlotta igazgatónak a pályázatot kiíró Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központnak (MIK).

Tápai Péter, a MIK vezetője jogosult felterjeszteni az igazgatójelölt nevét a Nemzeti Erőforrás Minisztériumba. A kormányhivatal konkrétumokról nem tájékoztatott, csak arról, hogy Réthelyi Miklósnak a kiírás szerint március 31-éig kell elfogadnia vagy megvétóznia a döntést. Neki van joga a kinevezésről nyilatkozni. A múzeumigazgató mandátuma holnap lejár a törvényváltozás értelmében.

Ugyancsak holnap jár le a megyei levéltár igazgatójának megbízatása, akinek az eredeti szerződése 2013 augusztusáig szólt. Biernacki Karol jelenlegi igazgatótól megtudtuk: pályázott, és tegnap meg is hallgatta a bizottság. A kormányhivatal információja szerint egyetlen jelölt indult; a bizottság javaslatot tett ebben az ügyben is.

Még két megyei intézmény – a kisteleki Napsugár Otthon és a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat – vezetői posztjára írt ki pályázatot a MIK, mert a megbízatásuk holnap szintén lejár. A kormányhivatal szerint mindkettőre egy-egy jelentkező volt, a meghallgatások lezajlottak, a bizottságok javaslatot tettek. 

Olvasóink írták

 • 12. bélabá 2012. április 01. 19:45
  „Természetesen nem vellem hanem velem.”
 • 11. bélabá 2012. április 01. 15:07
  „11. Francois 2012.03.31. 10:20
  Órákat ültem egy sötét szobában remegő lábakkal mire vettem a bátorságot, hogy elkezdjek írni. Úgy gondolom pont annyi építő jellegű van az írásaimban mint a tieidben. Azaz semmi hiszen csak vélemények leírásáról van szó szerintem. Érezzem magam megtisztelve, hogy elovastad a hozzászólásaimat? Halleluja! Irigyellek, hogy ennyi időd van. Ne foglalkozz vellem ennyit mert akkor kevesebb időd marad a korrupció önzetlen üldözésére. ( bocs de ezt nem lehetett kihagyni, azóta mosolyt csal az arcomra ha eszembe jut )”
 • 10. Francois 2012. március 31. 10:20
  „Tisztelt: 9. bélabá. Végig olvastam itt évekre visszamenőleg fórum hozzászólásaidat, hát nem sok építő jellegűt találtam benne! :D Először arra gondoltam valami újságíró kamu nick neve, de aztán a gondolatot kizártam! :D Tényleg mért jó neked ha hozzá szólt kis pajtás?! :D”
 • 9. Francois 2012. március 31. 08:47
  „9. bélabá. kis csávó, szerinted nem tudták hogy hogy ez is bunda!?
  8. csaklit. Nem takarít, csak ott van, bár akárki ott lehetne mert semmi beleszólása a dolgokba, néha elé tesznek egy papírt hogy öcsém itt írd alá! :D Na ez a nagy dolga"szarka" meg kényesen vigyázz rá hogy ne nagyon derüljön ki semmi, hisz úgy tud hazudni hogy a szeme se rebben! Mondjuk én sokat röhögtem a "szarkán" mert az se igaz amit kérdez, nem hogy amit mond! Tehát nagyon nagy tévedésben vagytok, ennek a Miklós Péternek a Szint-hez annyi köze hogy ott van, mert kint hideg van vagy esik az eső! Mondjuk azért a múzeumot se értem, hisz Mik Peti csak fizetetlen szabadságon van tőlük, amíg a Szint-nél el van! :D”
 • 8. bélabá 2012. március 30. 23:03
  „Azonnal keressünk egy feddhetetlen korrupcióvadászt aki majd mindenre magyarázatot talál és akkor mindenkinek nagyon jó lesz. Létezik ilyen ember?
  Komolyra fordítva a szót, elhitte valaki, hogy tényleg pályázat lesz normális elbírálással és a legrátermettebb kiválasztásával? Ne legyünk naívak.”
 • 7. csaklit 2012. március 30. 22:08
  „A formai ok az volt, hogy nem volt meg a kötelezően előírt 5 éve. 2007.08.01-óta volt kinevezve a Múzeumban, de az utolsó 1,5 évben egy napot sem dolgozott bent. Takarított.”
 • 6. Francois 2012. március 30. 20:54
  „Egyes források szerint Mik Peti gyeröknek, nincs meg a szükséges szakmai gyakorlata a múzeum igazgatósághoz! Na ez röhejes :D A Szint vezetéshez meg volt?! Kíváncsi vagyok ha a "szarkával" történik valami, megbetegszik hosszú távon vagy baleset éri, akkor hogy vezeti a céget?! Nem kellene még időben a "szarka" helyett más személyt keresnie?! Vagy nem látok a fejébe, de rájöhetett mi folyik a Szintnél és ezért akart múzeum igazgató lenni?! Természetesen ez a poszt jobban állna neki.”
 • 5. pirosmedence 2012. március 30. 16:28
  „Szegény múzeumok, nem tudom, mennyiből fognak gazdálkodni, így majdcsak mindegy, ki az igazgató : üres konyhának bolond a háziasszonya!”
 • 4. Francois 2012. március 30. 14:11
  „3. dave-id
  Ok, De Mik Peti legalább ehhez ért és ebben tuti jó lenne. A SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. csak rásózták, amit köztudottan nem ő vezet hanem a "szarka család" egyik tagja! :D :P Még mindég azt nem tudom, ezt a Miklós Pétert a szarka család, vagy tényleg a közgyűlés tette oda! Bár ez idővel kiderül,mikor beborul! :P :D Lényeg , én sajnálom hogy nem ő lett, emberileg a történelem nagyon érdekli és ebben elhivatott! Ezen a téren le a kalappal előtte!”
 • 3. dave-id 2012. március 30. 10:31
  „"Miklós Péter történész-teológus, a SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. jelenlegi ügyvezető igazgatója, a KDNP ügyvezető elnöke, a Fidesz kulturális tagozatának megyei elnöke" + megyei múzeumi igazgató(?)

  Ez nem álláshalmozás? Ennek se 24 órás egy nap ezek szerint...”
 • 2. Hammada_Fleet 2012. március 30. 09:11
  „"Fogas Ottó jelenlegi igazgatót jelölte a megyei múzeumok élére a tegnapi meghallgatás után a szakmai bizottság"

  Semmi jelentősége. Esélye sincs egy nehézsúlyú fütyiszes pártfőkomisszárral szemben. Ha megunta az iskolatakarítást és holnaptól múzeumigazgatót szeretne játszani, akkor semmilyen "szakmai bizottság" (hehe...) sem tudja ebben megakadályozni, mert a Nép akarata, hogy kétharmados legitimitással ő legyen a megyei múzeumigazgató. Aki szembeszáll, az pedig a Nemzet ellensége.
  Egyébként majd utánanézünk, hogy a többiek milyen sanda népellenes politikai ártó szándékkal pályázták meg az álást...”
 • 1. Francois 2012. március 30. 08:26
  „Azért azt meglehetne tudni ezt a Mik Peti gyereket "formai okok miatt kizárta a pályázatból." Miért, talán kék tinta helyett feketével írta a pályázatot?! Vagy csak egyszerűen ő volt legesélyesebb, mert egyébként ez is nyomós ok a mai világban! Az Istenért se értsen valaki , valamihez! :P :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbantani mindenki tud...

A 5. Bocskai István Lövészdandár művelettámogató műszaki zászlóalja nyilvános foglalkozást tartott a sándorfalvi gyakorlótéren. Tovább olvasom