Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Martonosi: Akkor független leszek

Csongrád megye - Ha a Fidesz kizárja, független jelöltként indul a polgármesteri tisztségért Maroslelén Martonosi György. A politikus szerint nem ő zavarta meg a választókat.
Lapunk csütörtöki számából tudta meg Martonosi György, hogy a Fidesz miért szakítja meg vele a kapcsolatot, és miért fog megszűnni Fidesz-tagsága. Azért, mert amellett, hogy ő a párt polgármester-jelöltje Maroslelén, egy másik szervezet, a Városépítők Társasága megyei listáján is indulni fog.

A politikus – csütörtökön még a Fidesz megyei közgyűlési frakciójának vezetőjeként – azt mondta lapunknak, sajnálja, hogy mindezt a sajtóból kell megtudnia. Emlékeztetett: már hetekkel ezelőtt köztudott volt, hogy a városépítők listáján indul.

– A mostani, 40 fős megyei közgyűlésben 9 Makó-térségi képviselő dolgozik, a következő, 20 tagú testületbe a Fidesz listájáról Orbán Imre és Mágori András, az MSZP oldaláról Buzás Péter kerülhet be – mondja Martonosi. – Ha több hely nem jut, a térségnek nem lesz elég hangsúlyos a képviselete, ami azért lenne rossz, mert a megye intézményeinek jelentős része Makó térségében működik. Ezért indultam el.

Martonosit Maroslelén a helyi Fidesz-csoport kérte föl az újbóli indulásra. Úgy gondolta, ez 4 évi munkájának elismerése. A fél falu odaadta neki az ajánlószelvényt, amiért köszönettel tartozik. Attól, hogy ezek után függetlenként kell indulnia, nem lett más ember, itt a falu érdekeit, a megyén a térség érdekeit képviselné.

– Szerintem ezzel én nem zavartam meg a választókat, legföljebb azoknak a köreit, akik családi vállalkozássá akarja silányítani a megyei közgyűlési munkát – mondta a politikus.

Olvasóink írták

 • 19. 1makói 2010. szeptember 05. 10:43
  „Egyszerű. Vagy gyűjtött újabb x számú ajánlószelvényt, amire már "független" volt írva, vagy visszavitte az ajánlószelvényeket azokhoz a választópolgárokhoz, akiktől azt kapta, és aki adta, jogosult kijavítani (és a javítást kézjegyével ellátni).
  Ezeket a - megfelelő számú, érvényes - ajánlószelvényeket újra be kell vinni a Helyi Választási Bizottsághoz, akik a polgármester-jelöltet függetlenként nyilvántartásba veszik.
  A www.valasztas.hu honlap szerint ez meg is történt, még határidőn belül.”
 • 18. cinkapanna 2010. szeptember 03. 21:19
  „Nem értem. Ha valaki a Fideszesektől gyűjtötte be a kopogtatókat akkor függetlenként hogy tud indulni ?
  Mi volt írva a kopogtatókra?”
 • 17. Lokálpatrióta 2010. szeptember 03. 19:37
  „Gyerekek! Nógrádi ugyanezt csinálta 2006-ban: ha megnézitek, ő most nem fideszes képviselő, hanem egy civil szervezet delegálta. Hány éve Fideszes polgármester ő Mórahalmon? Akkor hogy is van ez? Gumiszabály?”
 • 16. web 2010. szeptember 03. 18:41
  „mi az ,hogy akkor- semmikor....az ilyen ember megbízhatósága megkérdőjelezhető”
 • 15. szilléri 2010. szeptember 03. 18:26
  „Igaza van !”
 • 14. Dinoso 2010. szeptember 03. 17:05
  „Martonosi mint megyei Fidesz frakcióvezető nem ismerte a Fidesz -választások előtti - állásfoglalását, hogy aki Fidesz jelölt vagy lista ellen indul, az nem maradhat Fidesz tag ? ha ismerte, akkor most mire ment ki ez az egész ?”
 • 13. Norbi56 2010. szeptember 03. 08:48
  „Martonosi Gyuri nem emlékszik már rá, de vele is csak az történik, mint ´99-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnökével vagy a Csongrád megyei közgyűlés akkori alelnökével. A FIDESZ is olyan mint a többi politikai párt, rövidtávú érdekeit mindíg a hosszútávú elé helyezi, abban areményben, hogy a hatalma és népszerűsége örök...pedig, ha körülnéznének a világban láthatnák, hogy még a kétharmados...gyakorlatilag abszolút...hatalmat sem lehet megőrizni, hiszen a mai gazdasági viszonyok között....nem lehet minden réteget kielégíteni legfeljebb csak igérgetni lehet nekik...korlátosak a rendelkezésre álló források...."szük keresztmetszet"... és mindig lesznek új igérgetők olyanok akik azt remélik, hogy alakíthatják a közpolitikát...miközben csak bábuk...(hiszen a politikai hatalom öt-hat ember kezében van, rosszabb esetben egyben) .... mint ...Mágoriné...Makón...aki most éppen az ellenkezőjét monbdja annak mint amivel 150 nappal ez előtt kampányolt. A FIDESZ most hajtja végre a rendszerváltoztatást követő legnagyobb hatalom centeralizását...hiszen a települések irányítói...mostmár mind bent ülnek a parlamentbe és így nem szélesítik a demokráciát, hanem szűkitik....(lásd Magyar Dolgozók Pártja az 50 években) persze a mestereik abban a korban szocializálódtak... vagy ( lásd az USA jelenlegi elnökének népszerűség vesztését) a hatalmat csak putyini hatalomcentralizációval lehet megtartani....de az a jelenlegi Európai rendszerben nehezen elfogadható....vagy mégsem ?”
 • 12. jozko 2010. szeptember 03. 07:38
  „"Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni..."
  Úgyis jön a hideg.”
 • 11. mackósajt 2010. szeptember 03. 07:07
  „Gusztustalan egy város! A megélhetési és érdek politikusok tárháza Makó!”
 • 10. dédi8 2010. szeptember 02. 21:41
  „Hatalmas tévedés!
  Ez a 9 ember soha nem szavazott együtt, ha Makóról volt szó. Búzás általában ott sem volt, Gazdag elvti azt sem tudta, hogy miről szavaznak, Károlyi, Szabó Sanyi, Martonosi meg állandóan szembe mentek az érdekekkel, Marosvári meg csak azt leste, hogy honnan tud több pénzt lehúzni. Kilencen kilenc felé húztak, semmit nem tudtak elérni, a kórház csőd szélén, az iskolák kizsigerelve, pályázatok alb@szva stb.
  Nevetséges egy galeri volt.
  Martonosiról meg annyit, hogy szakmunkásként végzett, mint lakatos, majd néhány hónap múlva, mint doktor vonulgatott az utcán Buzással karöltve, mivelhogy együtt doktoráltak a marxista-leninista gyorstalpalón a kisztitkár apósnak köszönhetően.”
 • 9. Lokálpatrióta 2010. szeptember 02. 21:27
  „Maximálisan igaza van! A jelenlegi 40 fős közgyűlésben 9 a makói - majdnem 25%. A 20 fősben 3 lehet, ha ő is bejut akkor 4 - ez 20%. Tekintve, hogy Makón a kórház, a nem egyházi középiskolák kivételével mind-mind megyei kézen vannak, akkor igenis számít, hogy mekkora súllyal tudnak majd szavazni a makói képviselők, mikor mondjuk majd az intézmények költségvetéséről lesz szó! Az előző 4 évben is mindig együtt szavaztak, ha Makóról volt szó.
  A családi vállalkozás pedig nagyon jó duma :-) egyben viszont elgondolkodtató...inkább szomorú... Bár ha úgy nézzük, Andrea spórolt egy csomó pénzt: mostmár nem neki kell majd eltartani a kisfiát, hanem az adófizetőknek :-(”
 • 8. carandi 2010. szeptember 02. 21:09
  „Idióta Martonosi!
  Mit gondolt? Hogy a Fidesz hadja ,ezt ?
  Egyszer tudomásul kéne venni ,hogy a párt Mágoriné mellett tette le a voksát.
  Mit harcol ez ellen ? Minden ilyen akció csak Buzásnak kedvez.
  A marha ,inkább állt volna be a sorba és kapott volna valami koncot.
  Inkább 2002-ben lett volna aktívabb a parlamenti választáskor .nem csak Viktort várta volna
  ,hogy helyette mondjon beszédeket.Szerintem tudomásul kéne venni ,hogy ennyi volt és el kéne menni dolgozni, nem csak kavarni a szart.”
 • 7. pinkfloyd60 2010. szeptember 02. 19:59
  „Mindegy,csak a zsiros lóvé a zsebbe legyen!!!”
 • 6. Vontrapp 2010. szeptember 02. 19:40
  „FIDESZ=FKGP, Mágoriné=Torgyán?”
 • 5. történész 2010. szeptember 02. 18:42
  „Aki nem velünk az ellenségünk...a múltból átvett hozzájuk ismét illő fidesz jelszó... A hagyma hercegség majd alakít családi vállalkozást képviselőségbe. előtte meg lekurváztak minden olyan pártot ahol anya apa meg a gyerekek uralkodók lettek.
  Látjátok feleim a Fidesz sem különb attól mint a többi párt itt is ígéretükkel ellentétbe mindenki tolong a zsíros fazék mellett..”
 • 4. dodó 2010. szeptember 02. 16:58
  „A megélhetési politikus szép példája.”
 • 3. asdiob 2010. szeptember 02. 16:34
  „Andriska??? Anyu berakta egy biztos befutó helyre, hogy ne a családi kasszát merítse már így 35 évesen... Szokjon át az adófizetők pénzére. Érezze az ízét...”
 • 2. TihanyiZ 2010. szeptember 02. 16:17
  „"nem zavartam meg a választókat, legföljebb azoknak a köreit, akik családi vállalkozássá akarja silányítani a megyei közgyűlési munkát"

  höhöhö :D Nem kedvelem túlságosan Martonosit, de stílusa az van :D”
 • 1. KolompárRómeó 2010. szeptember 02. 15:32
  „Hát igen. Csak dógozni né kölljön.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körözött kamion Röszkén

Röszke - A spanyol hatóságok körözték azt a kamiont, ami szerdán jelentkezett kilépésre az országból… Tovább olvasom