Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Második-harmadik helyen az SZTE

Szeged. Első helyen 8236 továbbtanuló diák jelölte meg a Szegedi Tudományegyetemet.
A Tisza-parti universitas és a debreceni egyetem – évek óta – fej fej mellett a második-harmadik legnépszerűbb haza felsőoktatási intézmény. (A két képzőhely között az első helyes jelentkezők száma alapján idén csak 42 a különbség, most Debrecen javára.)

Szegeden összesen 15 ezer 603 fiatal szeretne továbbtanulni. Vagyis az országos trendnél kisebb arányban, 16 százalékkal csökkent a jelentkezők száma – mutatja a felvételizőkről tegnap közzétett adatsor. Az első helyen megjelölt karok közül vidék-Magyarország második legnépszerűbb helye az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara, amelyet öt fővárosi és egy győri képzőhely előz meg.

A legnépszerűbb húsz egyetemi kar közé került az SZTE Bölcsészettudományi Kara (13.) és a Juhász Gyula Pedagógusképző Kara (19.) is. A három legnépszerűbb szak – a gépészmérnök, a mérnök informatikus, a gazdálkodási és menedzsment alapszak – a szegedi képzési kínálatban is megtalálható. Ötödével (22 százalékkal) csökkent a hazai felsőoktatási intézményekbe pályázók száma a múlt évhez képest – derült ki az Oktatási Hivatal tegnap kiadott gyorsjelentéséből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új játszótérre várnak a baktóiak

Balesetveszélyes és használhatatlan Baktó egyetlen játszótere. A helyi anyukák az EU-szabványos eszközökre várnak, az önkormányzati képviselő a vásárlásukhoz szükséges támogatásra. Tovább olvasom