Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Máté Zoltán hatodik danos mester lett

Budapest. A Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Budapesten rendezte az idei mestervizsgákat, amelyen a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klubból öten – köztük az egyesület vezetője, Máté Zoltán – voltak érdekeltek.
A sportág magyarországi meghonosítása 35. évfordulójának tiszteletére megszervezett eseményen több mint 70 vizsgázó vett részt. A jelöltek többsége első, második és harmadik dan fokozatra vizsgázott, de többen tettek nemzetközi instruktori vizsgát negyedik és ötödik dan fokozatokra is. A hétvége különlegessége volt, hogy a szövetség elnöke, Harmat László 8. danos nagymester az európai szövetség svédországi küldöttjével együtt először vizsgáztatott Magyarországon 6. dan mesterfokozatra is.

Szintet léptek. Lőkös Zoltán, Lőkös Leila, Máté Zoltán, Fátyol József és Kosár Bence is sikeres övvizsgát teljesített.  Fotó: DM/DV
Szintet léptek. Lőkös Zoltán, Lőkös Leila, Máté Zoltán, Fátyol József és Kosár Bence is
sikeres övvizsgát teljesített. Fotó: DM/DV

Elsőként Máté Zoltán, a hódmezővásárhelyi klub vezetője, a szövetség alelnöke, valamint Fülpesi Tibor, a válogatott szövetségi kapitánya lépett előre ezen övfokozatra. Mindkét nemzetközi instruktor több mint 32 éve foglalkozik a koreai harcművészet tanulásával és tanításával.

A Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klubból mindenki sikeresen helytállt, így négy új mestert is avatott az egyesület. A fiatal fekete öves mesterek név szerint: Kosár Bence, Lőkös Leila, Lőkös Zoltán és Fátyol József. A csapat felkészítésében Kiss Zsolt Gábor (5. dan) és Posztós Sándor (3. dan) segített.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balettprodukciók Bartók születésnapján

Bartók Béla születésnapján, március 25-én Budapesten, a Művészetek Palotája nagytermében lép fel a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház társulata. Tovább olvasom