Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Mától szabad az út az algyői Tisza-hídon

Szeged, Hódmezővásárhely - Végeztek az aszfaltozással a Magyar Közút Zrt. munkatársai az algyői Tisza-hídon, elbontják a közlekedést irányító lámpákat is. Óriási dugókat okozott a forgalomkorlátozás.
Hányatott sorsú a 47-es út algyői Tisza-hídja. Megírtuk: egy 2011. januári felfagyás miatt egy éve csak 20 kilométeres óránkénti sebességgel lehet közlekedni ezen a szakaszon. A kényszerű lassítást félpályás útzár követte, ugyanis az elmúlt hónap mínusz 20 fokokat produkáló időjárásától az aszfalt balesetveszélyessé vált. Lámpák irányították az algyői Tisza-híd forgalmát, óriási dugót okozva annak a 3500 ingázónak, aki reggelente Hódmezővásárhelyről Szegedre tart. A hídon tegnap azt tapasztaltuk: a 40 másodpercnyi zöld arra elég, hogy lassan meginduljon a sor, egy lámpán nem lehetett átjutni.

Sor a hídon. Fotó: Segesvári Csaba
Sor a hídon. Fotó: Segesvári Csaba

– Eddig az időjárás akadályozta a javítást, az aszfaltkeverő telepek sem tudtak anyagot biztosítani. Március elsejére vállaltak szállítást, a javítást még aznap elkezdtük. Terveink szerint szombattól szabad az út az algyői Tisza-hídon. A sebességkorlátozás továbbra is érvényben marad elővigyázatosságból, még ha a burkolat mostani, javítás utáni állapota nem is indokolja – közölte Székely Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

A lámpákat mára leszerelik, de a táblák továbbra is lassítják a forgalmat a hídon. A szerző felvétele

Olvasóink írták

 • 4. izsi 2012. március 03. 21:21
  „Esetleg ha a 40es táblát is magukkal vitték volna (meg a 20-as is)....”
 • 3. booo 2012. március 03. 20:20
  „3 lapát aszfaltra kellett 1 évet várni?
  Elég nevetséges a 21. században!”
 • 2. NTK 2012. március 03. 18:12
  „""1. roxper 2012.03.03. 13:20
  No de meddig bírja???"""

  Szerintem semeddig. Ma jártam arra. Trehongya módon van megcsinálva. "Púpos" az egész. Kíváncsi lennék, hogy az útjavítók, tudják-e, hogy mi az a finisher ill. azt, hogy mennyi aszfaltot kell a tíz centi mély lyukba tenni, hogy az a hengerelés után egy síkban legyen a régi aszfalttal. Továbbá ahogyan láttam, hiányzott a bitumenes kiöntés is az éleknél. Ott ezután is lefog szivárogni a víz és ezt a púpos szörnyedvényt szétverik a kamionok.”
 • 1. roxper 2012. március 03. 13:20
  „Hatalmas bravúr, több mint 1 év után újra járható! No de meddig bírja??? :P”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Evés és művészet

Az evés és a művészet ugyanabból a szenvedélyből táplálkozik, és mindkettő forrása az ízlés - állítja Vinkó József újságíró, dramaturg, és a pár éve megújult Magyar Konyha főszerkesztője. Tovább olvasom