Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Még egy hét a munkáltatói adómegállapításig

Legkésőbb február 2-ig nyilatkozhatnak a munkavállalók arról, kérik-e munkáltatójukat a szja-bevallás elkészítésére, azaz a munkáltatói adómegállapításra. Ezt a lehetőséget azok használhatják ki, akik kizárólag egy munkahelyről kaptak adóköteles jövedelmet.
Tavaly csaknem 870 ezer adózó szja-bevallását a munkáltatója készítette el – tájékoztatott a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága. Évről évre egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel, amelyet idén február 2-ig lehet választani. Ha a munkáltató nem vállalja ezt az adminisztrációt, lehetőség van az egyszerűsített bevallásra, amely a NAV közreműködésével készül, és ugyancsak egy nyilatkozat kitöltésével letudható az elmúlt évi kereset adójának bevallása. A NAV segítségét február 16-ig lehet kérni.

Bármelyik bevallási módot választják is az adózók, február 2-ig mindenképpen meg kell kapniuk a kifizetők igazolását a tavalyi jövedelemről és az év közben levont adóelőlegről. Ez az igazolás tartalmazza ugyanis az szja-bevallás alapinformációit. Az igazoláson szerepel, ha valaki a NAV közreműködését kérheti az egyszerűsített bevallás elkészítésében. A munkáltatói adómegállapításról az adózók április 30-ig igazolást kapnak és ezután nincs egyéb teendőjük a bevallással.

A NAV honlapján és ügyfélszolgálatain elérhetők az szja-bevalláshoz szükséges nyomtatványok. További hasznos és részletes információkat a www.nav.gov.hu e-mail címen lehet találni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Francia cég nyerte az ELI egyik közbeszerzési eljárását

A francia Fastlite nyerte a szegedi lézerközpont közép-infravörös lézerrendszer kialakítására kiírt… Tovább olvasom