Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Még ki se bújt, de már mosolyog a kis gekkó

Még ki se bújt, de már mosolyog a kis gekkó
Újszeged- Nagyon izgalmas pillanatot örökített meg terráriumában az újszegedi Dénes Attila. Így látja meg a napvilágot a kettősujjú gekkók alcsaládjába tartozó Rhacodactylus auriculatus egy példánya.
Ezek a gekkók felnőttkorukban is ilyen huncut képűek. Fotó: Dénes Attila
Ezek a gekkók felnőttkorukban is ilyen huncut képűek. Fotó: Dénes Attila

A 25 centiméteresre, 60 grammosra megnövő hüllő természetes élőhelye Új-Kaledónia szigetcsoportja, Ausztráliától keletre. Túlérett gyümölcsöt és rovart eszik, például csótányt. A tenyésztő porból is kever nekik egy bébiételszerű tápot.

– Kezdőknek ideális, mert tartásához nem kell UV-lámpa: szobahőmérsékleten „üzemel" – írta Attila, aki gyerekkora óta foglalkozik egzotikus állatokkal, és a hitelesség kedvéért elküldte a „boldog apa" és az anya fotóját is.

Mind ilyen huncut képet vágnak, és – mint a hazai gekkótenyésztők mindennapjairól szóló reptilia.hu honlapról kiderül – nem kezes bárányok. Ha kelés után együtt maradnak, huzakodnak, ilyenkor a gyöngébbek eldobják a farkukat, és lemaradnak a fejlődésben. Idővel akkora lesz a méretkülönbség köztük, hogy – mint egy tenyésztő írja – „a kisebb állatok titokzatos módon eltűnnek, míg a többiek hirtelen súlygyarapodást érnek el.
Erősen ajánlott tehát egyesével, de legalábbis szigorúan méretek szerint különválasztani őket".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vasárnapi ebédhez vásárolt be Klára

A vasárnapi ebédhez vásárolt be Klára
A röszkei Elekes Istvánné Klára a vasárnapi ebédhez és az unokáinak is bevásárolt az újszegedi Príma Nova üzletben, hiszen ő a Délmagyarország Telekosár játékának következő nyertese. Tovább olvasom