Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Még nem tudják, mikor temetik be a gödröt

Szeged - Tavaly nyáron azt írtuk, hogy idén tavasszal kezdik el egy 7 szintes társasház építését a Centrum-gödör melletti parkoló területén. A tavasz megérkezett, de még nem történt semmi. A beruházó szerint két hónapon belül hozzáfognak.
Harmincéves szégyenfolt

A Centrum-gödör első tulajdonosa a Palánk Lakásszövetkezet volt: 1985-ben mélygarázst, a földszinten a Centrumhoz kapcsolódó áruházat, az emeleten lakásokat épített volna. A projekt azonban csak az alapozásig jutott el. Az 1991-ben felszámolás alá került cégtől a Coop Szeged Zrt., majd egy magánszemély vette meg a telket. Utóbbi 1999-ben továbbadta a Belváros 2001 Kft.-nek. A cég több mint egy évtizedig állította: beépíti a gödröt, az önkormányzat határideje 2010-ben járt le. A város kisajátíthatta volna a területet, de nem élt a lehetőséggel. A Belváros 2001 Kft.-t 2013-ban felszámolták: még tartott az eljárás, amikor az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Igényes Otthon Kft. megvette a telek felét.
– Már megvan az építési engedélyünk, most arra várunk, hogy jogerőre emelkedjen – mondta Balogh Róbert, az Igényes Otthon Kft. ügyvezetője. – Nem rajtunk múlt, hogy nem tudtuk elkezdeni az építkezést. Sok akadályt kellett átlépnünk, amikről nem szívesen nyilatkoznék. De ha nem jön közbe semmi, két hónapon belül tényleg belevágunk.

Az Igényes Otthon Kft. tulajdonosi köre birtokolja a szegedi Püspök utca 11. szám alatti telek egyik felét, a mostani parkolót, amelyen Török Csongor építész tervei alapján építik fel a társasházat, írtuk lapunkban (Jövőre eltűnik a Centrum-gödör, 2015. július 26.).

A társasház 7 szintes lesz, a gépjárművel érkezők emeletes parkolóban helyezhetik el autóikat. Majd egy kétszintes aulába lépnek be, ahol recepciós munkatárs segíti a tájékozódást. A házban 47 lakást, 18 garzon apartmant, wellnesstermet alakítanak ki, a lakókat két lift szállítja.
A parkoló helyén épül a társasház. Felvételünk egy olyan szögből készült, ahonnan kevés szegedi láthatja. Fotó: Frank Yvette
A parkoló helyén épül a társasház. Felvételünk egy olyan szögből készült, ahonnan kevés szegedi láthatja. Fotó: Frank Yvette

– Zajlanak az előkészületek, csütörtökön tervegyeztetést tartunk – folytatta Balogh Róbert. – Érzékeljük az élénkülő lakáspiacot, befektetők, magánszemélyek egyaránt érdeklődnek. Közvetett módon jutott a tudomásunkra, hogy már keresik a szegedi lézeres központ majdani dolgozóinak a bérbe vehető lakásokat. Mivel igényes, minőségi otthonokat adunk majd át, rájuk is számítunk.

Az építkezés során logikusnak tűnik, hogy feltöltik és egyben rendbe hozzák a szomszédos Centrum-gödröt, amit a 80-as években egy tervezett mélygarázs miatt ástak ki. Az azonban még mindig az előző tulajdonosé. A beruházó cég vezetője abban bízik, hogy a gödröt sikerül betemetni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Társaságban még fogyni is könnyebb

Társaságban még fogyni is könnyebb
Mennyi munka és lemondás áll egy sikeres fogyókúra mögött? Tovább olvasom