Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Még nem vették el a kisvonatos jogosítványát

Szeged - Amellett, hogy bevonják a jogosítványát, pályaalkalmassági vizsgára is elküldik a városnéző kisvonat sofőrjét, aki júniusban elgázolt egy fiatal lányt Újszegeden. A kisvonat jelenleg „műszaki okokból" nem közlekedik.
„Műszaki okokból" szeptember 17–19. és 21–22. között nem közlekedik a városnéző kisvonat – olvasható a turistaszerelvény Árpád téri tájékoztató tábláján. Ennek a szünetnek azonban az üzemeltető cég vezetője szerint nincs köze ahhoz, hogy a múlt héten a rendőrség maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsította meg a jármű állandó sofőrjét.

Mint arról többször beszámoltunk, június 10-én Újszegeden elütött a kisvonat vezetője egy 18 éves lányt, aki azóta is kómában fekszik. Az orvosszakértői vélemény 3 hónap után a múlt héten készült el, és az áll benne, hogy lány a balesetben szerzett sérülései miatt maradandó károsodást szenvedett. Vádemelési javaslatot viszont egyelőre nem tehetett a rendőrség, mert a férfi nem ismerte el a felelősségét, a gyanúsítás ellen pedig panasszal élt.

Azt viszont kezdeményezték, hogy az okmányiroda bevonja a férfi jogosítványát. Ehhez azonban előbb hivatalos határozatot kell hoznia az okmányirodának, amely akkortól hatályos, hogy a férfi átvette az okiratot. Ezután a jogosítványát is le kell adnia. Hogy ez mikor történik meg, egyelőre nem tudni – az okmányiroda ugyanis még nem kapta meg a rendőrség levelét. Utána azonban – információnk szerint – 8 napon belül „letiltják" a jogosítványt.

A kisvonat műszaki okokból nem közlekedik. Fotó: Frank Yvette
A kisvonat "műszaki okokból" nem közlekedik.
Fotó: Frank Yvette

– A nyomozást felügyelő ügyészséggel egyeztetve az ügybe további szakértőket von be a Szegedi Rendőrkapitányság, emellett pályaalkalmassági vizsga elvégzésére kötelezzük a gyanúsítottat – közölte tegnap Szenti Szabolcs rendőrhadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Vélhetően lesz helyszíni bizonyítás is, ahol azt vizsgálják: beláthatta-e a sofőr a teljes útszakaszt a vezetőülésből, hiszen a szerelvény elején egy díszkémény van, ami ezt nagyban befolyásolhatja.

Megkerestük a járművet műszakiztató, illetve annak közúti közlekedésére, forgalomba helyezésére engedélyt adó szakhatóság, a Nemzeti Közlekedési Hatóság dél-alföldi regionális igazgatóságát is. Arra voltunk kíváncsiak: hol, mikor és hogyan – például díszkéménnyel vagy anélkül – vizsgáztatták a járművet. Mivel az engedélyt másik régióban állították ki, Szeri István – nem azonos a Tisza Volán azonos nevű vezérigazgatójával –, a régiós közúti jármű főosztályvezetője türelmet kért az információk beszerzésére.

Ítéletre vár az üzemeltető

A kisvonatot üzemeltető cég vezetője korábban azt mondta, akkor nyilatkozik az ügyről, ha a rendőrségi vizsgálat lezárul. Tegnap azzal hárította el érdeklődésünket, hogy a jogerős bírósági ítéletig nem kíván nyilatkozni, hiszen „mindenkit megillet az ártatlanság vélelme".

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. .:katica:. 2009. november 01. 20:17
  „Minden embert érhet baleset,de a legszörnyűbb talán,ha egy fiatallal történik ez.Azok az emberek,akik csak újságban olvasták ezt a balesetet,azoknak fogalmuk sincs arról,hogy pontosan mi is történt ott.Ezért elítélem az olyan hozzászólásokat akik kívülállóként,tudatlanul,elítélik ezt a 18éves lányt.Mielőtt valamit írnak,gondolják végig,hogy akkor is ez lenne-e a véleményük,ha az önök hozzátartozójával történik hasonló tragédia.A baleset körülményeit pontosan én sem ismerem,de a 18éves lányt,már nem egyszer láttam a kórházban,és nagyon sajnálom ami vele történt.Szerintem sokan,akik ezt a lányt hibáztatják,és látnák kómában feküdni,bizonyára megváltozna a véleményük.Talán még azon is elgondolkoznának,hogy bárkivel történhet ilyen...”
 • 23. igazságkatonája 2009. szeptember 24. 11:09
  „Ja és hajrá Öreg!!:):)”
 • 22. igazságkatonája 2009. szeptember 24. 11:08
  „Valaki azt írta hogy az öreg rettegésben tartja a várost! ez nevetséges mi lenne akkor a homlok rakodóval járna! Én is sokszor találkoztam már vele de soha nem szorított le meg ilyesmi... igaz hogy teherautóval járok!:)”
 • 21. tinsmith 2009. szeptember 23. 22:11
  „14. Kisemberke!
  Az öreg nem a rokonom, így nyugodtan leszarházizom!
  De nem csak a kislány miatt, hanem a nyilatkozatai, és a vezetési stílusa miatt, amit én személy szerint is tapasztaltam, és más fórumozóktól is hallottam. Nekem majdnem szétcsapta az autómat, elsodort kerékpárost, maga után húzott motort a földön, stb. stb.
  Szóval egy vén szarházi!”
 • 20. igazságkatonája 2009. szeptember 23. 11:08
  „Én sokáig éltem Pesten most közel az ötvenhez azt mondom hogy én is szaladtam át piroson ott ahol aluljáró volt sokszor az úton de azért arra figyeltem hogy ne üssenek el! Tehát aki nem akarja azt még szándékosan is nehéz elütni!”
 • 19. makákó 2009. szeptember 23. 10:54
  „Kiscsillag0122
  Jujj, már nagyon izgulok, hogy fog kinézni új frizuval:)))) Biztos nagyon szép lesz!:))
  juj, de izgi!
  :)))”
 • 18. Kiscsillag0122 2009. szeptember 22. 20:26
  „makákó:DDDDDDDDD
  Én azt a cikket várom amiben leírják, hogy a szépek szépe meg a legszépebbik szépek szépe új frizurát csináltatott, vagy kapott egy pár új cipőt:D”
 • 17. KolompárRómeó 2009. szeptember 22. 20:14
  „Miért is? Veres elFtárs adót csalt és pénzügyminiszter lett, valamint berántotta az országot a sz@rba. Akkor egy ilyen után miért vennék el a jogsit?”
 • 16. Pucca 2009. szeptember 22. 19:00
  „1. Nem a zebrán ment neki a kisvonat, és nem a vonat okozta sérülések miatt van most szerencsétlen lány kómában, hanem mert beverte a fejét, mert olyan szerencsétlenül esett el.

  2. Ha valóban a sofőr lenne a hibás, akkor miért is húzza még a rendőrség az ügyet? Ha egyértelmű, akkor miért nincsenek kézenfekvő szakértői vélemények a bűnössége mellett? Nem az ő hibája volt, csak bűnbakot akarnak keríteni, ezért húzzák már több hónapja az ügyet, mert nem tudnak mit kitalálni.

  Nagyon sajnálom a lány családját, szörnyű tragédia, de az az igazság, hogy a lány volt figyelmetlen. Ezt még a barátnője is tudja tanúsítani, aki még vissza is akarta őt húzni.

  Mellesleg nem hiszem, hogy egy életerős lány ne tudna visszaugrani a járdára, ha úgy látja, hogy nem tud átmenni a vonat előtt. (Mivel az csupán 20-30as sebességgel közlekedik)

  És utoljára: én azon a szakaszon, még a zebrán is félek átkelni, nemhogy a zebrától még messzebb.

  Csak ennyit szeretem volna leírni.”
 • 15. Porter 2009. szeptember 22. 17:20
  „Én azt nem értem, hogy az üzemeltető miért nem vette le az eset után azonnal a jármüről. Szerintem lenne még a városban egy pár ember aki el tudná vezetni. Nem??? Egy pillanatra sem kellett volna leállítani.”
 • 14. kisemberke 2009. szeptember 22. 15:42
  „Valóban nem pont a zebrán ütötték el hanem picit odébb de ez most mindegy.Addig nem kellene cikkezni erről és más esetről sem ameddig le nem zárul az ügy.Senkit nem lehet vádolni ameddig nincs bizonyíték ellene.Mellesleg én sajnálom az öreget is mert nem gondolhatjátok azt,hogy nem viselte meg a baleset.Mindenki nézzen magába amikor vádolja és szarházinak nevezi és gondoljon abba bele,hogy akkor is így írna ha az ő rokona lenne? Nem hiszem....”
 • 13. makákó 2009. szeptember 22. 13:24
  „UNALMAS!!!
  Olyan a Délmagyar mint a Rabszolgasors, se vége se hossza az unalomnak.
  Hol vannak az érdekes cikkek???
  Ez nem újságírás, ez telenovella.
  Már várom a cikket az Aquapolisról, hogy felfestették az első sor festéket.
  Olyan rég írtak róla...”
 • 12. Mathiasking 2009. szeptember 22. 13:24
  „Azért nem ennyire egyszerű a dolog! Mit szólnál hozzá, ha a te apád vezette volna? Ez lenne a véleményed akkor is? Nem védem, csak várjuk már ki a vizsgálat végét.”
 • 11. ClarkGriswald 2009. szeptember 22. 13:10
  „4: Mit nem lehet ezen megérteni? Az öreg elütött egy zebrán átkelő kislányt. Néhány héttel később egy cikkben kikéri magának a vádakat.

  Rohadjon börtönben az ilyen sokáig.”
 • 10. Atlasz 2009. szeptember 22. 13:10
  „Egy tragédia és egy hisztéria-keltés együtt igazán eladhatóvá teszi a lapot!”
 • 9. Huba 2009. szeptember 22. 12:59
  „Még nem vették el a kisvonatos jogosítványát!
  Könyörgööööööööööm! Miért nem? Azóta is rettegésben tartja a várost.”
 • 8. Mathiasking 2009. szeptember 22. 12:49
  „Ez az egész már nem is a balestről szól, hanem a jogi hercehurcáról. A kislány meg továbbra is a klinikán fekszik. Talán hagyni kellene már az egészet. Az biztos, hogy az öreg a korára való tekintettel életjáradékot fog fizetni, ha meg meghal és a kislány túléli, akkor a mindenkori örökösök. Polgári peres úton ez évekig el fog tartani.

  Jogszolgáltatás és nem igazságszolgáltatás!”
 • 7. Celtis 2009. szeptember 22. 12:39
  „Jól agyonrágott csont.
  Elveszik a jogsiját, pont.”
 • 6. gróf 2009. szeptember 22. 12:21
  „4!
  Én akkor is megállok amikor zöldet mutat a lámpa, sőt át sem megyek a túloldalra, itt élek ezen az oldalon.
  Tényleg, mi van ha a kislány direkt szétfejelte a vonat elejét?

  Ha Te koccolsz majd egy 40-50 km/h sebességgel mozgó tárggyal, megnézem, hogy a zebrán maradsz-e, avagy lerepülsz róla?”
 • 5. IVY 2009. szeptember 22. 10:52
  „Bocccs.
  Ez a csucsu fog valakinek hiányozni a városban?
  Mert nekem nem, annyi szent.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai Lézerközpont: megnőtt Szeged esélye

A közös cseh–magyar pályázat, Romániával kiegészülve, a legesélyesebb a győzelemre. Tovább olvasom