Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Megajándékozzák az iszapkárosultakat

Szeged - A vörösiszap-katasztrófa által sújtott településekről kétszázötven embert lát vendégül a Szegedi Nemzeti Színház, helyi cégekkel összefogva, december 22-én. Szombaton a Dóm téren művészek, sportolók, rádiósok gyűjtik az ajándékokat.
– A Haitin történt földrengés károsultjai javára Mozart Requiemjét adtuk elő, majd az összegyűlt pénzt a Vöröskeresztnek utaltuk át. A közös nagy kalapba pénzt ömlesztő segélyakciókkal szemben jobban szeretjük az olyan kezdeményezéseket, amikor célzottan lehet segíteni. A májusi Dömötör-gála bevételét már nemcsak úgy általában a borsodi árvíz károsultjainak ajánlottuk fel, hanem kiválasztottuk Hernádkércset, és az összes adományt ez a kistelepülés kapta. Mivel a vörösiszap-katasztrófában az emberek környezete ment tönkre, a gyerekek szeretett játszóhelyeiket veszítették el, ezért őket nem csupán anyagi kár érte; kiüresedett világukba kellene karácsony előtt valami kedveset, szeretetre méltót belopni. Ezért döntöttünk úgy: programot kínálunk számukra. Támogató partnereinkkel szövetkezve egész napos kirándulásra várjuk őket Szegedre – beszél a nagyszabású jótékonysági akcióról Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.

December 22-én, ahogy megérkeznek a kolontári, devecseri családok – és a környékbeli településekről a mentésben segítséget nyújtók – a hosszú útról, a Fehértói Halászcsárdában ebéddel, a SzegedFish Kft. által felajánlott halakból főzött szegedi halászlével vagy szegedi gulyással, továbbá túrós csuszával fogadják őket. Ha marad idő, akkor városnézést is terveznek, majd délután 2 órakor kezdődik a nagyszínházban a Karácsonyi ének című zenés családi előadás, amely Dickens Christmas Carol című történetéből íródott.

– Az előadás végén a gyerekek feljöhetnek a színpadra, és a kulisszák mögött megnézhetik, hogyan működnek a színházi csodák. A visszaútra szegedi cégektől kapnak elemózsiás csomagot, valamint a Baptista Szeretetszolgálattal közösen, az ő cipősdoboz-akciójukhoz kapcsolódóan összegyűjtött ajándékokat is átvehetik – mondja Gyüdi Sándor. Ezen felül minden család kap egy-egy csomagot, amit szegedi cégek, a Pick Szeged Zrt., a Szegedi Paprika Zrt., a Cora Szeged, a Molnár Paprika Kft. és a Kerek Perec Kft. felajánlásaiból állítanak össze. Szombaton 10-től 18 óráig a Dóm téren, a Baptista Szeretetszolgálat akciójához kapcsolódva a színház művészei, Borovics Tamás, Danis Lídia és Lazók Mátyás, Gidró Katalin, Szívós László, Vajda Júlia, Gyüdi Sándor, Pataki Ferenc és Szonda Éva, Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi-könyvtár igazgatója, valamint neves sportolók, Vadkerti Attila, Herbert Gábor, a Pick két kézilabdása, Lehmann István, a Szeged Beton vízilabdása és Nacsa Norbert, Bálint K. Gergő, Elekes Zoltán, a Rádió 88 munkatársai fogadják a felajánlott ajándékokat. Ezek a cipősdobozok – amelyek összeállításához a www.ciposdoboz.hu címen adnak tanácsot – kivétel nélkül közvetlenül a katasztrófa által sújtott családokhoz kerülnek. A szervezők várják a szegediek ajándékait.

Fénymásoló, könyvcsomagok

A Xeronext Kft. egy fénymásolót ajánlott fel a térség egyik érintett iskolája javára. A Délmagyarország és a Délvilág is csatlakozott a nemes kezdeményezéshez, szombaton a Dóm téren PR-vezetőnk, Pintér Melindafogadja a felajánlásokat. Lapunk ajándékokkal, játékokkal szeretné meglepni a vendégeket. Családonként egy-egy könyvcsomagot is összeállítunk, amelybe kiadónk és munkatársaink által megjelentetett ajándékkötetek kerülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt a 83-as busz a Kossuth Lajos sugárúton

Kigyulladt egy 83-as busz a szegedi Kossuth Lajos sugárúton, az I. számú rendelőintézetnél szerdán kora este. Tovább olvasom