Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Megint jöttek, tüntettek

Szatymaz - A CE Glass szatymazi telephelyének bejáratánál csütörtök délután 5 és este 8 óra között forgalomlassító demonstrációt tartottak alvállalkozók.
A megmozdulást szervező Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője elmondta: újabb 7 vállalkozás jelentkezett nála, hogy elvégzett munkáját nem fizette ki a cég. Szabó azt mondta, hogy a rendőrség is nyomoz a beruházás kapcsán. Varga Gusztáv, a CE Glass tulajdonos-vezérigazgatója megerősítette lapunknak: a kivitelező Arcadom Zrt. tartozik a vállalkozóknak, ők beruházóként, megbízóként kifizették az Arcadomot. Lapunk tavaly 3, CE Glass elleni demonstrációról tudósított. Tavaly év végén hepienddel zárultak az események: a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadom ugyanis kifizette az alvállalkozókat, amikor azok december elején a Prima Primissima-gálaestet akarták megzavarni. Csütörtök este egyébként a CE Glass – abból az alkalomból, hogy egy éve költözött az új telephelyre – üzleti partnereit látta vendégül.

Olvasóink írták

 • 6. patrióta1000 2013. július 06. 01:03
  „Nem ártana helyére tenni a dolgokat mert a kommentekből is úgy tűnik h zavar van a fejekben és nem is kicsi
  Nézzük csak Ki nem fizette ki a tiltakozókat? Az Arkadom
  Hol demonstráltak a tiltakozók? A CEGlas leánykori nevén Szilánk előtt tehát eltévesztették a házszámot ráadásul már sokadszor. Ez azért nem lehet a véletlen műve valaki manipulálhatja őket a háttérből
  Vagy azért tiltakoznak midig itt vidéken mert valami rejtélyes ok miatt nem mernek a fővárosban? Pedig Pesten található a nekik tartozó cég aki hiába mondja azt h ő sem kapta meg neki járó pénzt - ami persze lehet h csak blöff, az ilyen panaszkodást nem szokta senki sem figyelembe venni. Pl ha nem fizetik ki a munkámat attól még az áramszámlám ki nem fizetése miatt a Démász kapásból lekapcsolja nálam a villanyt hiába mondom neki h azért nem fizetem az áramot mert nem kaptam meg a fizumat. Az ilyen másra mutogató duma senkit sem szokott érdekelni.
  Az pedig több mint furcsa h ezzel az Arkadommal mindenütt csak a gond van hisz rendszeresen hallani a debreceni villamos ügyükről a miskolci a kecskeméti meg a ki tudja milyen egyéb dolgaikról és érdekes módon mindenhol másra próbálják kenni a dolgok balsikerét de szerencsére a kemény Kósa Debrecenben nem enged nekik. Nem hinném h itt nálunk meg az Arkadomnak lenne igaza az utóbbi időkben nagyon zavarosak az ügyeik akármerre is bukkan fel a nevük”
 • 5. történész 2013. július 05. 20:16
  „A FIDESZ ezen emberek veszteségét is fedezi,mint a libákét ???”
 • 4. jozkó 2013. július 05. 17:55
  „Addig jár az /üveg/ korsó a kútra, míg el nem törik?

  A "CÉG", /CE Glass/, leánykori nevén Szilánk ZRT akár ki is fizethette a fővállalkozót -és tiszta.
  Akár nem - ezt mondjuk bizonyítékokkal el lehet dönteni "hitelt érdemlően" - de a mai "körbetartozós világban" könnyen
  válnak gyanakvóvá az emberek.

  Valószínű, hogy a cég nagyobb gondja a /nemzetközi/piac átrendeződése, több szeletre vágják a tortát és egyre kevesebb jut egy egy "éhezőnek" /ezt azért Varga Gusztávra nehéz lenne mondani.../
  Sokan azt mondják: a menedzsment hibázott, rosszul sáfárkodott a munkaerő-támogatási kvótával, túl sok "jól fizetett", de a szakmához már jól értő, a cég biztonságát szavatoló munkatársat küldtek el - meggondolatlanul?
  Vajon igazuk van?
  Az idő és az eredmények igazolják, azokat tartották-e meg, akikre a legnagyobb szükség van?
  Van "arany" középút - vagy arról éppen hogy szó sem lehet?
  Sok sikert kívánok az üvegeseknek!”
 • 3. maji 2013. július 05. 11:36
  „szorítok, hogy felszámolják a szilánkot (is)”
 • 2. VD4ViD 2013. július 05. 09:46
  „Csapás, csapás hátán :)
  A jó emberekkel jó dolgok történnek, a rosszakkal meg jellemzően rossz. Köztudott, hogy sok ember életét tették tönkre az elmúlt 5-6 év során. Köszönhető ez a harmat gyenge CEO vezetésnek és az értékes emberek módszeres kiiktatásának. Kompetens vezetők és valódi értéket teremtő emberek nélkül árbevétel és profit sem lesz...ergó lehet folytatni a tüntetést de semmi értelme. Lehetetlen piaci környezet, teljes koncepció és szakértelem hiány és hatalmas kintlevőségek jellemzik ezt az egykoron szépreményű vállalkozást. Így törik "szilánkjaira" egy kisember nagy álma. Kár ezért a cégért...is”
 • 1. M.Aurelius 2013. július 05. 05:53
  „Helyes, és Varga nem volt eléggé okos. Számíthatott a korábbi balhékból arra, hogy itt se lesz minden rendben.
  Vissza kellett volna tartani a legalsó munkákra a pénzt és Ő előtte rendezni a munkák pénzét, ha nálunk másként nem megy. Mondhatja, hogy semmi közöm hozzá, igaz ez a magyar szokás. Nála is ezek szerint.
  Kell neki ez az üzleti lejaratás? Szerintem nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lézerközpont: menj keletre, ember!

Az egykori harckocsiállomásokra épülő szegedi lézerközpont 2017-re épülhet fel teljesen. Tovább olvasom