Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Megnyílt a mórahalmi Elixír

Mórahalmon pénteken megnyílt a Dél-Alföld első medical wellness szállodája - igazi fürdőváros lett a település.

– A régió turizmusának fenegyereke Mórahalom. A siker egymásra épülő rétegekből áll össze, aminek az alapja a gyógyvíz – mondta Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár pénteken a mórahalmi Elixír Medical Wellness Hotel megnyitóján. Hozzátette: a homokhátsági város jól sáfárkodott az uniós támogatásokkal. – Céltudatos, okos marketingtevékenységgel vonzották ide a vendégeket – fogalmazott Ruszinkó.

Joó Balázs atya, mórahalmi plébános áldotta meg az Elixír hotelt. Fotó: Kuklis István

– Minden lehetséges annak, aki hisz – vette át a szót Farkas Zoltán, a DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– Polgármesterként a hálán, örömön, büszkeségen túl a köszönet szavait szeretném tolmácsolni – mondta Nógrádi Zoltán, a város első embere. – Voltak, akik furcsán néztek rám, amikor kezdő polgármesterként a testület elé terjesztettem az ötletemet, hogy csináljunk fürdővárost Mórahalomból. Az építkezés éveit követően ezzel az utolsó nagy beruházással valósult meg a papírra vetett álom – fogalmazott Nógrádi.

Megnyílt az Elixír hotel. Fotó: Kuklis István

Az Elixír kulcsát jelképesen a kivitelező, a Bauszer Építő és Szolgáltató Kft. igazgatója, Laczkó József adta át Berta Zsolt igazgatónak. Joó Balázs plébános Isten áldását kérte, és megáldotta az épületet.

A 29 szobás, 64 férőhelyes szállodában két orvosi rendelő, hét kezelőhelyiség, egy gyógytornaterem, relaxszoba és terápiás medence kapott helyet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormányablak nyílt Mórahalmon is

Megnyílt Csongrád megye hatodik kormányablaka pénteken Mórahalmon. A járási földhivatal épületében, a Millennium sétány 17. alatt alakították ki. Tovább olvasom