Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Megszeppent nyuszisereg ül a szőregi fűben

Szeged - Tucatnyival többen örülhetnek húsvétkor az élő nyúlnak, ha a szőregi Bajusz Istvántól vásárolják meg a különféle színű tapsifüleseket.
Erről az a vadas színű hím „tehet", akit István gazda alig néhány másodpercre hagyott felügyelet nélkül. A láthatóan jó húsban levő példány azonnal a nőstények ketrecébe szaladt: egy hónappal ezelőtt tizenkét ugrifüles látta meg a napvilágot. – Nagyon átverte a fejem – beszélt Bajusz István a teljesítményére szemlátomást büszke példányról.

A gazda tapsifülesei körében heverészik. Fotó: Schmidt Andrea
A gazda tapsifülesei körében heverészik. Fotó: Schmidt Andrea

A nyúlfiakról egyébként megállapítottuk: a gyáva, mint a nyúl közmondásnak van alapja. Mikor a fotó kedvéért kosárba tettük őket, fülüket-farkukat behúzva próbáltak észrevétlenek maradni. A friss zöld fű láttán azonban megenyhültek, és már a vaku villanása sem zavarta őket: boldogan ropogtatták foguk alatt a szálakat.

A gazda tapasztalata: a húsvétkor megvásárolt élő nyulak többsége az ünnep után lapátra kerül. Pedig öt évig is elélhetnek gondos felügyelet mellett. Leginkább a csicsókát, az árpát és a zöldségeket szeretik a húsvét szimbólumai. S hogy el ne hízzanak, arra a tenyésztő a legegyszerűbb dolgot javasolja: a tapsifüleseket az egyéb házi kedvencekhez hasonlóan nyugodtan pórázra köthetjük és megsétáltathatjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyejáró Kübekházán: csodabogár operettfalu

Kübekháza - Csodabogár falu – írta egy francia újságíró a harmincas években Kübekházáról. Ma… Tovább olvasom