Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Megszólal a terrorral vádolt fiú apja

Sándorfalva - Rágalomnak nevezte a cikkünkben megjelenteket Balogh Norbert, az osztálytársak terrorizálásával vádolt sándorfalvi 8 éves fiú apja. Azt mondta, a hatóságokkal és az iskolával is együttműködnek, nem érti, a hétfői tiltakozásról miért nem értesítette az intézmény.
– A családsegítő hozta az újságból fénymásolt cikket. Ami abban szerepel, rágalom. Feljelentést tettem a rendőrségen – mondta lapunknak Balogh Norbert. A férfi annak a 8 éves fiúnak az édesapja, akiről kedden azt írtuk, minden ok nélkül terrorizálja osztálytársait. – Igaz, hogy verekedésbe keveredett, de azt akkor a helyszínen a tanárokkal és a gyerekkel megbeszéltük. Kiderült, csak megvédte magát. Nem értem, miért mondják, hogy lop a fiam, én ilyenről nem tudok. Nincs rászorulva, mindene megvan, amit meg tudunk neki adni – folytatta az apa. Balogh Norbert úgy véli, az ügy hátterében a közte és a tanárok közötti konfliktus húzódik.

– Összevesztem két tanárral, szerintem ők hergelték a többieket. Megvádoltak azzal, hogy verem a gyereket. Az eljárás két éve húzódik, szó sincs arról, hogy bántottam volna. A családsegítőhöz több olyan bejelentés is érkezett, hogy az udvaron ütlegelem a gyereket. Amikor ők kiszálltak, csak a feleségemet találták otthon. Jegyzőkönyvben rögzítették, dolgozni voltam, a fiam pedig az iskolában. Azt, hogy miért jelentettek fel, nem tudom – magyarázta a 8 éves fiú édesapja. Balogh Norbert azon is csodálkozik, hogy a hétfői szülői megmozdulásról nem értesítette az iskola, miközben heti kapcsolatban vannak.

– Tegnap reggel egy szülő a házunk előtt ordított, hogy menjek fél 8-ra az iskolához, mert a fiam széttépte a lányának a vadonatúj sapkáját. Az iskolai szembesítésnél kiderült, nem Adrián volt a hibás, egy másik diák vágott bele a lány sapkájába. A szülő is bocsánatot kért, de nem tudom, miért minket gyanúsítottak meg ezzel is – mondta Balogh Norbert. Az édesapa hangsúlyozta, többször beigazolódott, hogy alaptalanul vádolták meg a fiát.

Balogh Norbert állítja, együttműködnek az iskolával, voltak Adriánnal pszichiáternél, ahol megállapították, a fia szorong, hiperaktív. – Két évvel ezelőtt az akkori tanító megrángatta Adriánt, ez lehet az egész ügy alapja. Betelt nálunk a pohár, minden egyes atrocitásért feljelentést teszek. Nem az újsághoz fordulok, hanem a hatósághoz – nyomatékosította Balogh Norbert. Elmondta, nincs lehetőségük másik iskolába vinni a gyereket, Ferencszállásról is azért költöztek Sándorfalvára, mert ott sincs iskola. – A 3. b tanulói is járnak már iskolába. Már kedd reggel mentek tanulni, annak ellenére, hogy kijelentették: amíg a fiam odajár, ők nem mennek be. A szülőkkel is találkoztam reggel, de nem szóltak semmit – mondta a férfi. Balogh Norbert úgy érzi, a családja is áldozat, ugyanis amit munkatársunknak a szülők mondtak, szerinte annak a fele sem igaz.

Úgy tudjuk, a 8 éves gyermek ellen indult fegyelmiről ma születik határozat, a fiút addig ideiglenesen áthelyezték egy másik osztályba.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

December 31-ig jelentkezhetnek a Diplomamentő programra

Még nem késő jelentkezniük az államilag támogatott Diplomamentő programra azoknak, akik eddig nem tették - hangzott el szerdán Szegeden. Tovább olvasom