Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 12°C | 17°C Még több cikk.

Megújul az alsóvárosi ferences rendház

Szeged - Jövő tavaszra megújul Szegeden az alsóvárosi ferences rendház, amelyben látogatóközpontot alakítanak ki uniós támogatással 265 millió forintból.
Az érdeklődők megismerhetik a ferencesek és a szerzetesi élet hagyományait – tájékoztatott Didák testvér, házfőnök a szerdai bejáráson. A több mint fél évezredes templom és rendház Pannonhalma után a második legnagyobb középkori eredetű egyházi épületegyüttes Magyarországon.

Jövő tavaszra megújul Szegeden az alsóvárosi ferences rendház
Jövő tavaszra megújul Szegeden az alsóvárosi ferences rendház.
Fotó: DM/DV

Az átalakítás leglátványosabb része, hogy újraépítették a kőkerítést, és felújítják a rendház külső homlokzatát, restaurálják a kőszobrokat. A munka előreláthatólag késő őszig tart. Megírtuk: a renoválás után az épületben – amely továbbra is a szerzetesek lakóhelyéül szolgál majd – jövő húsvétra elkészül a kétszintes komplex kiállítóhely. A kolostorkertben fűszereket, gyógynövényeket termesztenek, a látogatók elsajátíthatják ezek feldolgozását, használatát.

Olvasóink írták

  • 1. THE 2011. május 21. 08:46
    „http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/egyhazi_100_millio_az_allamnak_/2214150/
    Most hogy van ez, egyik zsebemből ki, a másikba be?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben maradt R. Gusztáv

A dóci férfit egy hajléktalan feljelentése alapján fogták el. Azt állította R. Gusztávról, hogy őt egy hónapig tartotta fogva a tanyáján. Tovább olvasom