Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Megyei romatestület: egy mindenki ellen

Szeged - Pénzügyi visszaélést sejt, ezért feljelentette a rendőrségen a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke a képviselőtársait. Ők viszont bírósághoz fordultak, mert az elnök április óta nem tart ülést.
A 9 tagú Csongrád megyei cigány kisebbségi önkormányzat 8 képviselője írta alá azt a beadványt, amelyet a megyei bírósághoz juttattak el. Azt kérik a nyolcak, szülessen döntés Varga Ferenc elnök ügyében, aki április óta nem tart testületi ülést, de az alelnökét sem bízza meg azzal, hogy intézkedjék helyette. A kezdeményezők azt remélik, a Csongrád Megyei Bíróság megfosztja elnöki tisztségétől a szegvári roma politikust, és akkor van esély arra, hogy ismét érdemi munkát végezzen a megyei romaönkormányzat. Ha a bíróság nem lép, a 8 képviselő várhatóan föloszlatja a testületet. Egyikük, Károlyi Sándor – aki tagja a megyei közgyűlésnek is, de itt nem akar elnöki tisztséget vállalni – azt mondja, pályázatokat kellene írni, részt kellene venni a cigányok fölzárkóztatását célzó programokban, segíteni kellene a fiatalok ösztöndíjprogramját, amely elindult. Ehelyett nem csinálnak semmit.

– Oda fordulnak, ahová nekik tetszik, én azt gondolom, amíg a rendőrségi eljárás végére nem kerül pont, nincs értelme ülést tartani – felelte kérdésünkre Varga Ferenc. Hozzátette: nem verte nagydobra, de ő tett feljelentést a testület ellen, mert bizonyos pénzmozgások tekintetében törvénytelenséget sejtett. Részben a távolléte idején született döntések anyagi vonzatát akarja megvizsgáltatni.

Azt egyébként ő is, a többiek is mondták: nem jó ez az állapot, mert így nem lehet rendesen dolgozni.

Olvasóink írták

 • 9. bratyesz 2009. november 20. 10:06
  „Igazad van KolompárRómeó!Csak az a baj,hogy mi tartanánk el az összes <moderálva...>!! Gondolj bele,gürizünk míg bele nem döglünk,a sitten meg vakarják a ..... és röhögnek rajtunk!T”
 • 8. KolompárRómeó 2009. november 18. 21:16
  „Ha a kolompárok összeállnak "jogot védeni", "munkahelyet teremteni", "kultúrát csinálni", ott csak lopás, csalás, hazudás a vége. Alapból az összeset sittre kéne vágni. Nem lenne "hibás" ügy.”
 • 7. dodó 2009. november 18. 11:51
  „3. Ne lopj másik cigánytól!
  5. Ne hazudj másik cigánynak!
  6. Ne rágalmazz másik cigányt!
  7. Ne vállalj hamis tanúzást másik cigány ellen!
  /részlet a cigány Tízparancsolatból/”
 • 6. bratyesz 2009. november 18. 11:43
  „moderálva durva”
 • 5. dblaci 2009. november 18. 11:06
  „Azt hittem egymástól nem lopnak.”
 • 4. klj_54 2009. november 18. 10:56
  „Ha a hatalom anno nem verte volna szét, akkor ma működő vajda rendszer lenne.”
 • 3. 751510 2009. november 18. 09:03
  „"romaönkormányzat"...beszarás. Ne féljünk már nevén nevezni azt a <moderálva> CIGÁNYönkormányzatot!”
 • 2. varadipal 2009. november 18. 08:48
  „Meghívhatja a Kolompárt tanácsadónak.Munka kell nekik, nem testület, meg cigány önkormányzat.
  Szegeden óriási beruházások folynak, olcsóbb lenne a közmunkás, mint az alvállakozók feketemunkásai és nem érnének rá a segilyért verekedők törvényt szegni.A becsületes munka adott, és még szaga sincs.”
 • 1. Dongó 2009. november 18. 06:23
  „"Ájjá má arréb, had lopjak in is égy kicsikét"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári Zoltán duplán nyert a Mezzo-versenyen

A Mezzo és a Duna Televízió élő közvetítése révén világszerte 70 országban követhették nyomon az érdeklődők a nemzetközi operafesztivál döntőjének kedd esti gálaestjét. Tovább olvasom