Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Menyasszony: de szép mind!

Szeged - Általában 5 kilót is fogynak az esküvő előtt a menyasszonyok – a stressztől. Ezért az utolsó ruhapróba az esküvő előtti héten időszerű. Az első? Hónapokkal korábban. Az ügyesebbek az e hétvégi kiállításon annyit próbáltak, amennyit akartak.
„A menyasszonyi ruha nem csípőruha, az alsószoknyát derékig fel kell húzni! Az utolsó próbára olyan valakit hozzatok magatokkal, aki majd az esküvő napján is segít felöltözni! Ez kétemberes meló – kaptuk az instrukciókat barátnőmmel, Dobó Krisztával a próbafülkében. E hét végén harmadik alkalommal rendezték meg a Szegedi Menyegző esküvői kiállítást a TIK-ben. Egy esküvő rengeteg szervezést igényel, és legalább fél év, mire minden összejön. Itt mindent el lehetett intézni. A menyasszonyiruha-szalonokban legalább egy héttel a próba előtt be kell jelentkezni, a kiállításon azonban rögtön rávethették magukat az arák a gyönyörű kelmékre. Mi sem fogtuk vissza magunkat. Az esetek többségében minimum két órát vesz igénybe a „szertartás": általában 8-10 ruha közül választanak a hölgyek, és a gyönyörködésre is időt kell szánni.

A ruhapróba előtt kifaggatnak: mikor és hol lesz az esküvő. A 38 fokos kánikulában például nem biztos, hogy tíz alsószoknyás ruha az ideális. Az ara ízlését is próbálják megismerni. – Kriszta, ez gyönyörűen áll rajtad, olyan, mintha rád szabták volna. Talán a felsőrészből be lehetne venni egy kicsit. Tímea, a hátadon kicsit szűk, de ne aggódj, állítunk a fűzőn, és akkor majd kapsz levegőt is – mondta Teremi Éva, egy kiskunhalasi szalon vezetője. A 22 éves tanítóképzős hallgató maga tervezi és készíti el a ruhákat olasz anyagokból. A menyasszonynak általában három próbára kell elmenni, az utolsót az esküvő hetében tartják. A nagy nap előtt ugyanis a nők folyamatosan fogynak a stressztől, minimum öt kilótól mindenki megszabadul.

Általában két órát vesz igénybe a menyasszonyi ruha próbája – nekünk tíz percünk volt rá. Fotó: Németh Norbert
Általában két órát vesz igénybe a menyasszonyi ruha próbája – nekünk tíz percünk volt rá.
Fotó: Németh Norbert

Kriszta sellő fazonú ruhája szaténból készült, és kézzel gyöngyözött. Bérleti díja 65 ezer, tartalmazza az abroncsot, a fátylat, a kesztyűt, az ernyőt, a pelerint és az átalakítást. Az ékszereket higiéniai okok miatt nem kölcsönzik. Ha valaki meg szeretné vásárolni az említett ruhát, ami egyébként a legdrágább a kis szalonban, 140 ezer forintot kell fizetnie érte. Vadonatúj, körülbelül tíz menyasszony használhatja majd.
Egy szegedi szalon standjánál más ruhákat „kaptunk magunkra". A ruhák ára általában a kölcsönzési díj kétszerese. A 2009-es modellek 75-95 ezer forint között bérelhetők. – Egy ruhát maximum kétszer vesz fel egy mennyasszony. Nem tartunk régieket. A 2008-as modelleket már megvehetik, nagyjából 50 ezer az eladási áruk – mondta a szalon tulajdonosa, Baranyi Antalné.

Minden van

A III. Szegedi Menyegző esküvői kiállításon kilenc esküvőiruha-szalon mutatta be kollekcióját. Nemcsak a nők, a férfiak is találhattak elegáns öltözéket. Báli és koktélruhákat is lehetett vásárolni, bérelni. A kiállításon minden egy helyen volt, ami egy esküvőhöz kell. Többek között dekorosok, virágosok, köszönetajándékos, fotósok és videósok, ékszerüzletek, nászajándékos, nászutakkal foglalkozó utazási irodák, esküvői helyszíneket kínáló vendéglátósok, szépségszalonok, cukrászdák, még takarékszövetkezet is, mintegy 52 kiállító cég vett részt a rendezvényen. Délelőtt és délután alkalmi és fehérnemű-, cipő- és csokorbemutatókkal készültek a kiállítók. Az esküvőkön gyakran fellépő hastáncosok és a Gera Fivérek szórakoztatták a közönséget. Láthattunk mixer show-t, és a látogatók óránként tucatnyi ajándékot nyerhettek – mondta Czellár Kornélia, a szervező Cívis Média Kiadó és Szolgáltató Kft. vezetője.

Olvasóink írták

  • 2. polgár 2009. január 13. 11:45
    „Köszönjük szépen a szervezőknek, ennyi csöcsöt összesen még egy pornófilmben sem láttam :D:D”
  • 1. Starbuck 2009. január 13. 11:44
    „Lehet hogy kellett volna valami tető a próbafülkékre, tekintve hogy egy egyetemi könyvtárban volt a rendezvény, és a harmadik-negyedik emeletről kisebb tömeg figyelte a próbafülkében zajló dolgokat. :D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégmezőn át is megtalálja az utat a komp

Szeged-Tápé - Cementet szállító IFA-val és életveszélyt kerülő autósokkal hajókáztunk a fagyos Tiszán Tápéról Maroslelére. A jégtől beállt folyó miatt a tápéin kívül most egyetlen komp sem jár az Alsó-Tiszán. Tovább olvasom