Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 14°C | 25°C Még több cikk.

Méteres hullámok dobálják a kompokat

Szeged - Jól van az a szegedi nyugdíjas, aki október közepe óta kerékpárjával járja a görög szigetvilágot. A 62 éves Böde László elmondta, mindenki a vasárnap történt komphajóbalesetről beszél. Azt tapasztalja, hogy óvatosabban járnak és kötnek ki a kompok.
December 28-án 466 emberrel a fedélzetén a görögországi Patrasz kikötőjéből tartott az olaszországi Anconába a Norman Atlantic komphajó, és Othonoi görög szigettől 60 kilométerre északnyugatra adott le vészjelzést. Othonoitól északra található a térség nagyobb és jóval ismertebb szigete, Korfu. A komphajó kigyulladt és irányíthatatlanná vált, sokan vetették a tengerbe magukat. A legutolsó információ szerint 13 áldozata van a balesetnek. Két magyar is utazott a kompon.

 Brindisi kikötőjébe vontatták a kiégett olasz. Fotó: MTI (galéria)

Lapunk felvette a kapcsolatot Böde Lászlóval, aki október közepe óta kerékpárjával járja a görög szigetvilágot. A 62 éves szegedi nyugdíjas a szigetek között komphajóval közlekedik.

A füstölgő Norman Atlantic a Jón-tengeren. Fotó: MTI/AP/Antonio Calanni
A füstölgő Norman Atlantic a Jón-tengeren. Fotó: MTI/AP/Antonio Calanni

– Naxoson vagyok. Én is olvastam a balesetről. Ma voltam a sziget fővárosának kikötőjében, és a viharos szélben éppen kikötött egy komp. Az északi szél oldalba kapta a beforduláskor a hajót, és bizony erősen meg-
dőlt. A beszállni készülő utasok arca elég feszült volt. Én elég messze vagyok attól a helytől, ahol a baleset történt, de az újságok címlapon követik az eseményeket. Ugyanígy az utca embere, a tavernák vendégköre is kitárgyalja a balesetet. Amúgy azt vettem észre, hogy késnek a kompok, óvatosabban, lassabban járnak és kötnek ki, hiszen itt is méteres hullámok vannak – írta lapunknak Böde László, aki tervei szerint áprilisban jön haza Szegedre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztevanovity Dusán: Lássuk, mi lesz!

A dalszövegíró, dramaturg és zenész inkább elkerüli a reflektorfényt, a félhomályban alkot, mégis a… Tovább olvasom