Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Mikulások kocsin és futva - küldjön fotót!

Szeged - Tápén kocsival közlekedett a Mikulás, máshol meg szaladt belőle kicsi és nagy. Ha rénszarvassal találkozott, küldjön fotót - de Mikulás és krampusz is jöhet!

Ha rénszarvassal találkozott, küldjön róla fotót az online@delmagyar.hu címre. Ha csak Mikulással vagy krampusszal, az is jöhet! Kolléganőnk Rókuson futott össze a Mikulással, küldött is egy minigalériát.

Mikulás járt Rókuson. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

Korábban írtuk:

- Szegeden egy helyen a II. Jótékonysági Mikulás futáson lehetett látni a legtöbb télapót szombat délelőtt a Ligetben - írta nekünk Tóth Eszter. Idén több mint 200 futó állt rajthoz a Pulzus Szeged Futóklub SE által rendezett Jótékonysági Futáson – volt Manó 600 m, Mikulás futás 6.6 km a belvárosban, Krampusz futás 1 km a Ligetben –, így a legkisebbektől a legidősebb korosztályig mindenki megtalálhatta a számára megfelelő távot.

Fotó: olvasó-tudósító
Fotó: olvasó-tudósító

A helyszínen összegyűlt 170 ezer forintos adományt a dr. Tekulics Péter a gyermekekért alapítvány javára ajánlották fel, akik a cukorbeteg gyermekek gyógyítására fordítják az összeget. A futók apraja-nagyja között voltak négylábúak is, és egy kerekesszékes családapa is, aki a kislányával futott, bizonyítva, hogy a futás mindenki számára elérhető sportág kortól, nemtől függetlenül.  

Fotó: olvasó-tudósító
Fotó: olvasó-tudósító

Korábban írtuk:

Hogy még igazibb legyen, hónapok óta növesztette hófehér szakállát az a szegedi Mikulás, akivel pénteken Tápén a buszmegállóban és a templomnál találkoztunk. Elárulta, az év többi napján egy kutatóintézetben dolgozik, de ezen a piros ruhás ünnepen ki nem hagyná, hogy megörvendeztesse a gyerekeket. Az előző években is járta a környék iskoláit, óvodáit, de idén minden eddiginél hosszabb körutat tett.

Lovas kocsin érkezett a tápai Mikulás. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Egy helyi gazda lovas kocsival sietett a segítségére, így az előre meghirdetett Mikulás-állomásokra időben odaért az ajándékaival, szaloncukorral és naranccsal. A nagy bevásárlásban Szécsényi Ferencné, a körzet önkormányzati képviselője segített neki. Délelőtt a Mikulás-járat a Csillag téri bölcsődében, a tápai iskolában és óvodában járt, délután Tápét, Új-Petőfitelepet és Baktót látogatta végig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc szegedi cserkész utazhat Japánba

Szegedről kilenc cserkészt választottak ki, hogy a magyar csapattal részt vegyen jövő nyáron Japánban a világtalálkozón. Tovább olvasom