Délmagyar logó

2016. 09. 26. hétfő - Jusztina 10°C | 20°C

Mindenki a szomszédjára ismer majd

Szeged- Ádám Tamás rendezésében, Borovics Tamás főszereplésével mutatják be ma este 7 órától Ion Luca Caragiale Az elveszett levél című zenés tragikomédiáját a kisszínházban. A rendező szerint senki nem ismer majd magára, csak a mellette ülőre.
– Garantálhatom, hogy senki nem fog magára ismerni a darabban, a szomszédjára viszont annál inkább. Az is biztos, hogy jót fog kacagni a mellette ülőn, aki szintén a mellette ülőn nevet majd – mondta lapunknak Az elveszett levél rendezője, Ádám Tamás.
 
Borovics Tamás (balról) a Prefectust, Poroszlay Kristóf a szerkesztőt alakítja a darabban. Fotó: Frank Yvette

Hozzátette: a tragikomédia nem konkrét helyen és időben játszódik, nem akarták teletűzdelni aktuálpolitikai utalásokkal. – Az emberi gyarlóságról szól, így kissé fájdalmasan nevetünk majd. Lesz a színpadon zene, huncutság, groteszk, abszurditás, a nézők mindent tudni és érteni fognak. Láthatják majd, ahogy a régi generációk hibáit a fiatalok próbálják helyrehozni, hiszen bennük van a jóság – hangsúlyozta a rendező.

Ion Luca Caragiale 1884-es darabjában egy elképzelt kisvárosban választásokra készülnek, de a sürgés-forgásban elveszik egy szerelmes levél, amit a megye prefektusa írt a helyi közgyűlés elnökének feleségéhez. A helyi lap főszerkesztője viszont megkaparintja a levelet, és megragadja a kínálkozó alkalmat egy kis zsarolásra. Itt megkezdődik a hajsza, az egész város a levelet keresi. Az elveszett levél nem egy friss tragikomédia, mégsem vesztett semmit aktualitásából, humorából, szarkazmusából.

A Prefectust Borovics Tamás játssza majd, aki szerint az ő karaktere egy rendkívül hataloméhes ember, első látásra egyáltalán nem szerethető figura. Darabbeli szerelmét, Zoelettát Csorba Kata alakítja.

– Nagyon szélsőségesen jelenítjük meg a karaktereket, így a néző számára először furcsának tűnhet. Szembesülnek majd egy jó adag abszurditással és nem szokványos társasági formákkal is. Nem politizálunk, csak játszunk – osztotta meg velünk Borovics Tamás.

A felszarvazott elnök karakterét Jakab Tamás formálja meg a színpadon, de láthatja még a nagyérdemű Somló Gábort, Gömöri Krisztiánt, Pálfi Zoltánt, Poroszlay Kristófot, Rácz Lászlót, Bánvölgyi Tamást, Barnák Lászlót és Hodu Pétert is. A jelmezeket Ádám Tamás tervezte, a díszletek pedig Mira János munkáját dicsérik.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrök segítettek a szívműtött férfin

Több napja nem látta szomszédja azt az idős szegedi férfit, akit végül a rendőrök segítségével a… Tovább olvasom