Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Mobilparkolás: a szám marad, a pénz nem

Szeged - Július 1-jétől nem a Szegedi Közlekedési Kft.-től és a mobilszolgáltatóktól, hanem a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-n keresztül vásárolhatják meg virtuális parkolószelvényeiket a Szegeden parkoló autósok. A csongrádi megyeszékhelyen nem változik a megszokott telefonszám.
  • Mondja el véleményét, ossza meg tapasztalatait a mobilparkolásról! Észrevételeit az online@delmagyar.hu email címre várjuk.


– Szegeden nem változik az a telefonszám, amire SMS-t küldve parkolójegy vásárolható – tájékoztatott Forrai Gábor, a Szegedi Közlekedési Kft. parkolási üzletágvezetője.

Mint korábban megírtuk, július elsejétől nemzeti mobilfizetési rendszeren keresztül fizetünk a parkolásért Magyarországon. Mától nem a Szegedi Közlekedési Kft.-től és a mobilszolgáltatóktól, hanem a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-n keresztül vásárolhatják meg virtuális parkolószelvényeiket Szegeden a fizetőparkolókat igénybe vevő gépjármű-tulajdonosok.

Sms-ben a régi számon lehet parkolójegyet venni. Fotó: Frank Yvette
Sms-ben a régi számon lehet parkolójegyet venni. Fotó: Frank Yvette

 SMS-ben, telefonon és applikációval

A virtuális parkolószelvények a következő módon vásárolhatók meg Szegeden július elsejétől: SMS elküldésével a már megszokott 4444-660-as telefonszámra (szolgáltatótól függő körzetszámmal) megjelölve a gépjármű rendszámát, és a vásárolni kívánt parkolószelvény típusát (negyedes: ’ne’, felező: ’fe’, egész: ’eg’, napi: ’na’). Telefonhívással: a kihelyezett parkolási információs táblákon feltüntetett telefonszámok hívásával. Mobil applikáció segítségével, mely július 1-jétől a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapjáról tölthető le. A virtuális parkolószelvény vásárlásával kapcsolatos információ a parkolási táblákon feltüntetett információs vonalakon kérhető.

A csongrádi megyeszékhelyen annyi a változás, hogy a szolgáltatók köre kibővül azokkal a vállalkozásokkal, amelyekkel a nemzeti cég szerződést kötött. A kihelyezett parkolási információs táblákon feltüntetett telefonszámok hívásával telefonon is fizethetünk a parkolásért.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 70 közterületi parkolási társaság területén indította el az egységes mobilparkolást július elsején. Korábban 42 parkolási társaságnál lehetett mobillal fizetni.

Az SZKT ügyvezető igazgatója, Tóth István Tibor korábban azt mondta lapunknak, hogy a nemzetivé váló mobilparkolás évi 60 millió forint bevételkiesést jelent a cégnek.

Az SMS-ben befizetett parkolódíj a nemzeti céghez fut be, ahol 10 százalék jutalékot megtartanak, a mobilszolgáltatóktól pedig tranzakciós díj címen vásárlásonként 50 forintot szednek be.

Az egységes mobilfizetési rendszer kiépítése 820 millió forintba került – ismertette korábban sajtótájékoztatón Szabó Zoltán Attila, a Nemzeti Infokommunikációs Zrt. vezérigazgatója, aki szerint ez alacsonynak számít, és másfél év alatt megtérül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romániába viszik a lopott kerékpárokat

Több ezer eurót érő lopott kerékpárokkal bukott le egy román férfi a nagylaki határátkelőn. Tovább olvasom