Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Módosítaná a Fidesz a szegedi busztendert

A helyi buszközlekedés üzemeltetésére keres szolgáltatót az önkormányzat 8 évre, de már javításra szorul a meghirdetett pályázati kiírás.
Javításra, módosításra szorul az a pályázati kiírás, amelyet a szegedi közgyűlés decemberben elfogadott és már meg is hirdettek. Ezért módosító javaslatot terjeszt be a Fidesz–KDNP-frakció a pénteki közgyűlésnek – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Gyimesi László városfejlesztési és külügyi tanácsnok.

A tenderen a helyi buszközlekedés üzemeltetésére keres szolgáltatót az önkormányzat 8 évre, mivel a Tisza Volán szerződése december végén lejár. A módosítás szerint a város ajánlatot kérne a pályázóktól az elektronikus jegy- és bérletrendszer bevezetésére, ezzel elejét vennék az SZKT és a buszszolgáltató között évente ismétlődő bevételmegosztási vitának.

Hátramenet
Hátramenet?

Fő szempontokat is előírnának, melyek szerint az lesz előnyben, aki több alacsonypadlós, klimatizált, több fiatalabb és környezetbarátabb járművel minél olcsóbban végezné a szolgáltatást. Nyitnának abban is, hogy busztársaságok mellett konzorciumok is pályázhassanak, akár úgy, hogy a Szegedi Közlekedési Kft-val társulna egy buszos cég.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pluszsegítség felvételihez

felvételi jelentkezés hajrájában a szegedi Új Nemzedék Plusz Kontaktpont nemcsak irodájában, de rendhagyó osztályfőnöki órákon is segíti a diákokat. Tovább olvasom