Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Mozgásban a közlekedésiágazat

Szeged - Elkezdődött a 2 napos, XV. Nemzetközi Közlekedési Konferencia tegnap délután Szegeden, az egyik szervező, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) székházában. A tanácskozás ma ér véget.
Magyarország egyik legismertebb szakkonferenciájának nevezte tegnapi megnyitójában a hagyományos, eddig minden év novemberében megrendezett tanácskozást Szeri István, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közlekedési és Logisztikai Kollégiumának elnöke. Köszöntötte a szakma képviselőit Kőkuti Attila, a CSMKIK alelnöke, Kalmár Ferencországgyűlési képviselő, a szegedi önkormányzat városüzemeltetési tanácsnoka, valamint Nagy Sándor, a szegedi városüzemeltetési bizottság alelnöke is.

Az előadások idén az átalakuló közüzemi és közszolgáltatási tevékenységekről szólnak, a közhasznú közlekedést mint közszolgáltatást járják körbe. A díszvendégek a friss uniós tagsággal rendelkező Horvátország közlekedési szakemberei. A nyitóelőadást Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára tartotta a 2014–
2020-as uniós forrásokat bemutató tájékoztatójával. Kiemelte: míg jelenleg az uniós pénzek negyede jut gazdaságfejlesztésre, addig ezt az arányt a következő költségvetési ciklusban 60 százalék fölé emeli a kormányzat. Nem mindegy, melyek a prioritások, hiszen jelenleg az összes magyarországi fejlesztés 97 százalékát uniós források biztosítják. Csepreghy szerint változást hoz a rendszerben az is, hogy 2013. augusztus 1-jétől a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség feletti irányítási jogköröket a Miniszterelnökség látja el, az irányító hatóságok az érintett szaktárcákhoz kerülnek, a megyei önkormányzatoknak pedig fontos feladataik lesznek a fejlesztések meghatározásában, miközben egyszerűsödnek az eljárások. Magyar Anna országgyűlési képviselő, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a megye területfejlesztési stratégiájáról, Simon Zoltán, az MNV Zrt. igazgatója a Volán-társaságok átalakulásáról tartott előadást csütörtökön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérte? Rácsok mögött egy elemlámpáért

Egy 20 éves fiú éjszaka tört be egy idős férfi otthonába. A pénzét követelte, azzal fenyegette, hogy megöli. Tovább olvasom