Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Ne lógjon az a rövidnadrág

Ne lógjon az a rövidnadrágAz üzleti életben hiba a rövidnadrág, de egy lazább munkakörben megengedett a viselése.
Milyen a stílusos rövidnadrág, és hogyan viseljük? Van esetleg alternatívája? Az üzletistílus-tanácsadó válaszol.
– Ha a férfi kora, alkata és munkaköre megengedi, akkor természetesen nem tilos nyáron rövidnadrágot viselni. De jól kell kiválasztani a fazont – világít rá Lacfi Ági üzletistílus-tanácsadó.

– Az öltözködés optikai kérdés, a látszatról szól. Mit és hogyan szeretnénk láttatni magunkból? Érdemes tehát előnyös darabokat választani! A háromnegyedes nadrág – amely nagyjából az alsó lábszár közepéig ér – például tipikusan nem ilyen. Rettentően előnytelen szinte mindenkinek. Inkább olyan rövidnadrágot javaslok, ami térd fölött vagy közvetlenül térd alatt ér véget – folytatja.

 Ha nem szeretnénk rövidnadrágot hordani, akkor sem kell farmerben főnünk nyáron, kényelmes viseletet
jelenthetnek az úgynevezett Chino-nadrágok, vagyis svédzsebes vászonnadrágok – mondja a szakértő, és felhívja rá a figyelmet, hogy ezekből is a méretünknek megfelelőt válasszunk, ne lötyögjön semmiképpen.

Nem javasolja jó szívvel a tisztán lennadrágokat, mert ezeket nem illik vasalni, viszont hamar gyűrődnek, így például üzleti környezetben nem állják meg a helyüket.

 – Ma már kaphatunk len-műszál vagy len-pamut anyagú darabok, amelyek jobban bírják a gyűrődést. Inkább ezekre voksolok – mondja, és hozzáteszi, ma már könnyű hozzájutni ilyen anyagból készült öltönyökhöz is, amit a kevésbé formális előírásokkal rendelkező szakmák képviselői – kereskedelmi vállalkozók, salesesek például – bátran viselhetnek, de a bankárok számára már nem ajánlottak.

– Felsővezetőkön egy lazább, pénteki napon még el tudom képzelni, de nagyon körültekintően kell megválasztani a viselés idejét – mondja, és felhívja rá a figyelmet, hiába nem találkozik az ember ügyfelekkel, ha valaki mégis meglátja a munkahelyén, kellemetlen lehet a nem megfelelő öltözék.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rosszul alszik az emberek többsége - 120 féle oka lehet, miért nem ébredünk kipihenten

Rosszul alszik az emberek többsége - 120 féle oka lehet, miért nem ébredünk kipihenten
Keveset alszunk, és fáradtan ébredünk - ez derült ki egy kétezer fős szegedi felmérésből és lapunk olvasóinak válaszaiból is. Tovább olvasom