Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Négycsillagos szálloda épül ősszel Algyőn

Algyő - 120 vendég befogadására lesz alkalmas az a négycsillagos luxusszálloda, amelyet jövő év végéig nyitnak meg az algyői Borbála fürdőhöz építve.
Szállodaépítési hullám érte el Csongrád megyét: 2012-ig 13 megyei vállalkozás több mint 4 milliárd forintos uniós támogatással építhet, bővíthet szállodát. A mórahalmi négycsillagos Hotel Colosseum néhány hét múlva nyitja meg kapuit a vendégek előtt, míg Algyőn a 47-es számú főút és a Borbála fürdő melletti ingatlanon épülhet szintén négycsillagos szálloda. A nagyközség képviselő-testülete egyfordulós, nyilvános versenytárgyaláson értékesítette az ingatlant: a pályázat nyertese a Dél-Alföld Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Kft. lett, amely 12 millió 900 ezer 855 forintot fizet a területért. A közel 1,2 milliárdos beruházás a turisztikai látványossághoz kapcsolódó beruházások kategóriájában 450 millió forint uniós támogatást kap.

Herczeg József polgármester elmondta: az építkezést szeptember-októberben mindenképp el kell kezdeni, mert a kiírás szerint legkésőbb 2012 végére már állnia kell a körülbelül 120 fő befogadására alkalmas wellnesshotelnek. A luxusszállót 48 szobásra tervezik, amelynek emeleti szobái a négycsillagos kategóriánál is magasabb színvonalat képviselnek majd a bennük található infraszauna miatt. A földszinten gyógyászati részleget alakítanak ki, ahol több, OEP által támogatott kezelést is igénybe lehet venni. A szállodát a Borbála fürdővel fedett folyosó köti majd össze. A polgármester elmondása szerint gyógyvizük különösen a mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmas, és a luxushotellel Algyő turisztikai vonatkozásban is felkerül a térképre.

– Ez az önkormányzatot is olyan programok megszervezésére sarkallja, ami miatt akár egy hetet érdemes eltölteni a szállodában – mondta Herczeg.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Dema 2011. március 16. 13:22
  „5. ferdzso
  " Azért az jó lenne, ha a az algyői,nem olyan képet festene a 47-es felől, mint most, hogy belátva van egy szép épület, előtte, meg gaz, nádas, és sittkupacok, elhanyagolt parlag terület.(Ilyen környezet nem vonz egy átutazót sem, aki Szeged, és Vásárhely között autózik.) "
  Teljesen igazad van! A fürdő és a halászcsárda közötti terület az tiszta susnyákos. Pedig az ott építkezők szép házakat, és gyárcsarnokokat építettek. Csak ki kellene gazolni, és törődni, a láthatósággal. Szerintem büszkék lehetnének az Algyőiek arra a részre, hogy nekik ilyen is van!”
 • 20. rambla 2011. március 15. 06:33
  „cselac!
  Biztos hazugság! :-)
  Nézz utána, hogy ki a tulajdonosa a Dél-Alföld Consulting Kft-nek! Én megtettem!
  Meglepő és mulatságos az eredmény!
  :-)”
 • 19. frakk 2011. március 14. 21:30
  „Milliárdosok bulija. Egy algyői milliárdos, frigyre lépett a Kisteleki milliárdossal , ??? És röpcsizés közben kigondolták a tutit?”
 • 18. Bendegúz007 2011. március 14. 16:14
  „Szerintem inkább szegeden van erre szükség,de inkább a HUNGÁRIÁT vagy más nevén KASS SZÁLLÓT kellene felújítani 4 csillagossá tenni,arra volna inkább szükség.”
 • 17. grizly5 2011. március 14. 13:51
  „Frakk pályázzál munkahely teremtési támogatásra az EU -nál ha már ennyire vágod hogyan kell munkahelyeket teremteni! Én rendszeresen járok a Borbála fürdőbe,és egyre többen járnak lassan kicsi lesz,de az egyik legjobb fürdő! Szálloda? majd a piac eldönti jó vagy nem,mindenesetre az jó,hogy nem az önkormányzat építi!”
 • 16. frakk 2011. március 14. 13:10
  „Aranea: minimum egy önkormányzati dolgozó lehetsz. ferdzsonak nagyon tetszik amit írtál , engedd meg nekem nagyon nem. Semmi racionalitás benne. Építsünk járdát, csatornázzunk. Emberek! ti valóban csak idáig láttok ???
  Fogalmatok nincs mi a munkahely , az tuti. Ti csak a pályázati pénzekért vagytok oda, és az önkormányzati munkákért.”
 • 15. ferdzso 2011. március 14. 12:05
  „"9 Arena"! Okos hozzászólás!!”
 • 14. princeoftheport 2011. március 14. 11:52
  „11. Nincs elég munka, mert ahányan dolgoznának, nincs elég munkahely.
  És ez nem csal Algyő vonatkozásában, hanem az egész országra igaz.
  Ne csak a TV-ben nézd a "VALÓ VILÁGOT".”
 • 13. Morpheus_RexXx 2011. március 14. 11:50
  „És az elöregedett panelokat is le kellene váltani. igaz ezen elv miatt kezdődtek a lakóparképítések is, de az emberi kapzsiság és kicsinyesség felülírta... sokan a panelok csereberélésén akartak meggazdagoni...”
 • 12. princeoftheport 2011. március 14. 11:45
  „8. igazságkereső:
  Munkahelyteremtésről annyit, azt csiripelik a verebek, hogy 2 hónapon belül létre hoz az önkormányzat egy térburkolóelem gyártó üzemet, mely 5-8 embert foglalkoztat. Ebbőll az üzemből kikerülő termék szolgáltatja majd olcsóbban az alapanyagot a járdaépítésekhez. Ha ilyen ütemben fejlődik Algyő, jobb lehetőségeket biztosít vállalkozások letelepedése számára, támogatja az idetelepülő vállalkozásokat és ezzel teremt közvetve további lehetőségeket a munkához.
  Véleményem szerint a polgármester elsődleges célja a munkanélküliség megszüntetése, a település felvirágoztatása, ilyen irányú törekvéseket látok, és ehhez az anyagi feltétel is biztosítottnak látszik.”
 • 11. borcsokzsolt 2011. március 14. 11:42
  „Amúgy nekem a legnagyobb gondom az otthontalanság.
  Rengeteg ember lakik albérletben és sok a hiteles lakás is.
  Nem az a legnagyobb baj hogy nincs elég munka!
  Hanem ha dolgozol akkor is elvész a pénzed ilyenekre.
  Ha alanyi jogon járna minden rászorulónak egy lakás akkor kevesebb lenne a probléma.
  És vastagabb is maradna a tárcályuk az embereknek.
  Legalább 30000...vagy több!”
 • 10. borcsokzsolt 2011. március 14. 11:36
  „Jobb lenne önkormányzati lakásokat építeni.
  Legalább a sok eladósodott hitelesnek lenne hová menni.
  És még azok is beszopnák aki illegálisan adják aranyért az ingatlanaikat.
  Mert a nyakukon marad.
  Az üres lakás meg ugye deficites és csak viszi és viszi a drága pénzt.”
 • 9. Aranea 2011. március 14. 11:34
  „Az sajnos kimaradt a cíkkből, hogy NEM az önkormányzat kapja az uniós támogatást. Az önkormányzat eladja ezt a területet, a támogatást a vállalkozó kapja és a finanszírozást ő vállalja.
  A másik az, hogy arra lehet pályázatot benyújtani, amire KIÍRJÁK a pályázatot. Sajnos aszfaltozásra, járdaépítésre, településfejlesztésre NEM.
  A szálllodaépítéssel együtt jár a környzete infrastrukturális fejlesztése, parkosítás és a terület rendbetétele, ez tartalmazza a terület "látványossá" tételét, a 47-es útról is mutatós lesz majd.
  A Borbála fürdő vizének gyógyvízzé minősítése megtörtént, tehát akár gyógyszálló is lehetne, nem csak wellness szálló. A belépőjegyárak olyanok, hogy jóval alatta vannak akár a szegedi Napfényfürdő, akár a mórahalmi Erzsébetfürdő árainak. A fürdő fejlesztésével új medencék épülnek, sőt idén egy élménymedence is elkészül, lesz hely a látogatóknek.
  Ha problémát kell megoldani, akkor a munkanélküliség megszüntetése, településfejlesztés, csatornázás a legsürgetőbb feladat.”
 • 8. igazságkereső 2011. március 14. 11:24
  „Így "hányják magukat" a milliárdok.Az algyői szállodának is az lesz a sorsa,mint a szegedi Aquapolis fürdőnek: nem sok vendég lesz benne,de azért "szükség"lesz rá! Most már csak az a kérdés adódik,hogy mennyi áramlik át ebből az 1.5 milliárdból különböző zsebekbe?Munkahelyteremtésről nem szólnak hírek,ennek vajon mi az oka?!!”
 • 7. borcsokzsolt 2011. március 14. 11:01
  „Nagyon jó!Legalább mindig lesz kivehető szoba.
  Miért ilyenre költenek meg pályáznak?
  Úgy várjuk ide az embereket mint a mesiást.
  El sem hiszem,hogy ilyen dolgokra van igény.”
 • 6. frakk 2011. március 14. 10:44
  „Meglátom a főcímet, na mondom barátnőmnek az elolvasás előtt , ugyan mennyi Eu pályázati pénzért sikerült ezt a hülye tervet benyújtani:::
  Beleolvasok : "kategóriájában 450 millió forint uniós támogatást kap. "
  A pályázati pénz a lényeg, a termék mögötte a másodlagos. Akár nevezhetnénk pelenkahajtogató cégnek is, ezt négycsillagos luxushotelnek nevezik.”
 • 5. ferdzso 2011. március 14. 10:40
  „"NTK": Majd Lázár úr felvirágoztatja azt is. Egy "Terrorháza", és strand, valóban nem sok látogatót hívogat, ha nincs egyéb kirándulóhely. A búvárúszóknak is meg kell szállni majd valahol. Bár az is lehet, hogy majd az épülő algyői, és meglévő szegediekből mennek át "bevizezni magukat". Azért az jó lenne, ha a az algyői,nem olyan képet festene a 47-es felől, mint most, hogy belátva van egy szép épület, előtte, meg gaz, nádas, és sittkupacok, elhanyagolt parlag terület.(Ilyen környezet nem vonz egy átutazót sem, aki Szeged, és Vásárhely között autózik.) Itt értem a lényeghez: A beruházások mellett, szükség van "látvány beruházásra" is, idegenforgalmi szempontból.”
 • 4. NTK 2011. március 14. 09:55
  „"míg Algyőn a 47-es számú főút és a Borbála fürdő melletti ingatlanon épülhet szintén négycsillagos szálloda."

  Akkor kellemes csendes helyen lesz. Jót lehet majd ott pihenni. Nem vagyok a haladás ellen, de lehet, hogy azért nem ártana valamiféle igényfelmérést készíteni. Nehogy aztán úgy járjanak mint a vásárhelyi "Kingkong" hotel. Kihasználtságuk közelíti a 0%-ot. A szobák többségét szinte nem is fűtik. Eddig csak a pénzt vitte. Na de 60 euróért kis is akar ott megszállni...”
 • 3. csaktudja 2011. március 14. 09:43
  „Akkor is ha pártunk és kormányunk a tervek szerint elvonja az önkormányzattól az iparűzési adót ( MOL )? Bár a fürdő eddig ha kicsi is volt de kellemes, a megyeiek közül az egyik kedvenc.”
 • 2. hfarago 2011. március 14. 09:31
  „Én tudnék ennél jobb ötleteket adni, hogy mit kellene Algyőn megcsinálni!! Aszfaltozni kellene néhány utcában, a mi utcánkat tavaszra ígérték, remélem erre is jut a milliókból. Nem csak a fürdő környékét kellene telenyomni pénzzel, mert a falu másik oldalán is laknak emberek!!!!!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged hírnevét öregbítik

A Szegedért Alapítvány történetében először egész estés magyar népművészeti, népzenei műsorral tisztelegtek az idei díjazottak előtt. Tovább olvasom