Délmagyar logó

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 8°C | 17°C Még több cikk.

Negyvenmillióval lett drágább a ligetzöldítés

Negyvenmillióval lett drágább a ligetzöldítés
Szeged - Az eredeti határidőt nagyjából egy hónappal módosították, és több ponton kiegészítették az európai uniós forrásból megvalósuló szegedi ligetprojektet. A Zöld Város Program részeként megújuló területre az eredetileg tervezettnél nettó 40 millióval többet kell költeni.
Nettó 699 millió helyett nettó 739 millió forintot költenek a ligetzöldítésre Szegeden – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. Az eredeti szerződés nemcsak összegében változott, a nyertes konzorcium plusz húsz munkanapot, azaz nagyjából egy hónappal több időt kapott a kivitelezésre a pluszmunkák miatt, így – amennyiben tartani tudják a határidőt – várhatóan ebben a hónapban befejezik a munkálatokat.

Korábban is beszámoltunk már arról, hogy az eredeti szeptemberi átadóhoz képest csúszik az Erzsébet liget megújítása, szeptemberben a Szeged Pólus Fejlesztési Nkft. lapunk megkeresésére azt közölte, hogy a tavaszi csapadékos időjárás után a liget fás-zöld részein annyira lecsökkent az altalaj teherbírása, hogy a teherhordó szerkezet megerősítése vált szükségessé. Ehhez azonban plusz alapanyagot kellett beszerezni, illetve beépíteni, ezért módosították az eredeti szerződést.
Negyvenmillióval lett drágább a ligetzöldítés. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA
A cég által adott tájékoztatást erősíti meg a Közbeszerzési Értesítő is, amely részletesen taglalja a szerződésmódosítás elemeit. A dokumentumból kiderül, hogy többek között indokolt az Újszegedi Szabadtéri Színpad nézőtéri padjainak faanyagát teljesen cserélni, bizonyos helyekre gipszkarton álgerendákat tesznek, új járdát alakítanak ki, illetve a színpad oldalán lévő járdák szintjét is meg kell emelni, a régi zenekari árok megközelítését szolgáló vasbeton ajtókeretet pedig elbontják.

A módosításokat taglaló részből kiderül, hogy a sétányok kialakításánál is pluszmunkákra van szükség, például a pályaszerkezet megerősítése miatt, de drénaszfaltot is beépítenek, az 1000 méteres futókörnél, a kerékpárútnál, a fősétányon, valamint a gördeszka- és bmx-pályáknál burkolatalap-javítás és -készítés szerepel a felsorolásban.

Ezek miatt módosult az alapszerződésben rögzített vállalkozói díj, a 20 milliós tartalékkeret kimerülését követően felmerült további ellenszolgáltatás nettó 40 millió forint.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan oltásért állnak sorba a háziorvosnál - 54 ezer ingyenes influenza elleni vakcina érkezett a megyébe

Sokan oltásért állnak sorba a háziorvosnál - 54 ezer ingyenes influenza elleni vakcina érkezett a megyébe
Influenza még nincs Csongrád megyében, az oltást viszont már lehet kérni a háziorvosoknál. Tavaly több mint 34 ezren vették igénybe az ingyenes vakcinát, amely a rizikócsoportba tartozóknak jár. Tovább olvasom