Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Nem duplázott Szeged: Simonka Zsolt a második

Szeged - Átadták pénteken az Astellas-díjat – nem Simonka Zsolt lett Az év orvosa. A szegedi sebész azonban nem csalódott. Azt mondja, dobogós helyen végezni egy ilyen versenyben is nagy megtiszteltetés neki és munkatársainak is.
Második helyen végzett a versenyben, de nem lett Az év orvosa Simonka Zsolt. Péntek késő délután, a fővárosban tartották meg az Astellas-díj átadóünnepségét, amelyre a Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Klinikájának egyetemi tanársegédje is hivatalos volt. Csak annyit tudott: a három legtöbb szavazatot kapott szakember között végzett az online versenyben, ahol 115 orvosra lehetett leadni a voksokat. A díjért végül nem őt szólították színpadra, de azt mondja, nem csalódott.

– Már amikor a top 5-be bekerültem, boldog voltam. Ez több volt, mint amit reméltem. Az pedig külön jó érzés volt, hogy végül dobogós helyen végeztem.

Simonka Zsolt. Fotó: Karnok Csaba
Simonka Zsolt. Fotó: Karnok Csaba

Simonka doktor a kezdetektől a verseny élmezőnyében szerepelt, egyértelmű volt tehát, hogy rengetegen támogatják. A 38 éves szakember népszerű orvos Szegeden: van, hogy délutáni rendelésén közel ötvenen várakoznak. Ez a verseny elsősorban ezeknek az embereknek a támogatásán múlt.

– Jó érzés, hogy ilyen sokan mozdultak meg értem. Azt gondolom, ez a bizalom fokmérője.

Persze ezért sokat is tesz a szegedi sebész. Van, hogy zárásig dolgozik a rendelőintézetben. Pénteken is még délelőtt a műtőben kezdett, majd hallgatókat oktatott – az utolsó pillanatban indult el a fővárosi díjátadóra. Két kislánya és felesége sem sűrűn látja otthon, de azt vallja: ha a betegek megtisztelik bizalmukkal, ő sem hagyja őket cserben.

– Nem hagytam még úgy beteget a folyosón, hogy ne néztem volna meg. Ha ez este 8-kor van, hát akkor vizsgálom meg. Biztos, hogy ez sokszor megterhelő hivatás, de mégis melyik betegnek mondhatnám, hogy már nem vállalom?

Simonka Zsolt úgy fogalmazott, a versenyben elért eredménye csapatmunka, ami az egész klinika pozitív megítélésében fontos. – Benne van ebben az orvos kollégáktól a nővéreken át a műtő szakszemélyzetéig mindenki munkája és persze támogatása is. Köszönettel tartozom annak a kedves betegemnek is, aki elsőként benevezett történetével ebbe a versenyre és elindított ezen az úton, és annak a további négy betegnek is, akik csatlakoztak ehhez a jelöléshez. Azt gondolom, nekik volt a legnehezebb, hiszen bátorságra volt szükségük, hogy felvállalják betegségüket és újra szembesüljenek vele.

A sebész kiemelte: ez az eredmény a helyi egészségügynek is komoly presztízst jelent. – Huszonegy orvost jelöltek Csongrád megyéből a betegek erre a díjra, a legjobb 15 között pedig négy szegedi orvos is szerepelt. Azt gondolom, ez egyben komoly minőségi elismerés az egyetem és a klinikák részére, hiszen a betegek bizalma mögött mindig kell, hogy álljon szakmai tudás is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekek avatták a mezopotámiai dámvad kifutóját

Többcsoportnyi kisiskolás avatta fel pénteken a Szegedi Vadasparkban a mezopotámiai dámvad kifutóját. Tovább olvasom