Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Nem lesz nyitva a Quaestor-iroda

Szerda óta nyitva tartott a szegedi, Tisza Lajos körúti Quaestor-iroda, tegnap este azonban a felügyeleti biztos bezáratta.
Nem nyugodtak
Az Országgyűlés április 14-én fogadta el a törvényt, amely szerint a kötvényes ügyfelek júliusban 30 millió forintig hozzájuthatnak a pénzükhöz. A Quaestor Értékpapír-
kereskedelmi és Befektetési Zrt. felügyeleti biztosa szerint 32 ezer fiktív vagy valós kötvényes ügyfél van. Az összes károsult, aki valamilyen értékpapírszámlával rendelkezik, 36 ezer fő. Megkérdeztünk több károsultakat, elégedettek-e a döntéssel. Egyikük azt mondta, még nem nyugodtak meg, hiszen Áder János még nem írta alá a törvényt, másrészt megtámadhatják az Alkotmánybíróságon.

– Mindennap 9 és 13 óra között tartunk nyitva, de hogy hétfőn is kinyitunk-e, nem tudjuk előre – közölték érdeklődésünkre tegnap délelőtt a nyitva tartó szegedi Quaestor-irodán.

A Quaestor brókercégénél működő felügyeleti biztos korábban azt jelentette be, hogy az ügyfelek értékpapír- és pénzegyenlegének egyeztetésére április 20-áig, hétfőig van lehetőség. Tegnap este azonban leállította az ügyfélegyeztetést, egyben az erre meghirdetett április 20-i határidőt is eltörölte. Az ügyfeleket emiatt hátrány nem éri, őket a teendőkről később tájékoztatja a felszámoló – közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. a tegnap esti közleményben.

Még délelőtt beszéltünk több Quaestor-károsulttal, akik a következő menetrendről tudtak: ha az ügyfél meghagyta az e-mail címét, interneten küldik el neki dokumentumokat. Amennyiben telefonszáma van, felhívják, és kérik, fáradjon be az irodába. Aki nem adta meg egyik elérhetőségét sem, annak postán küldik el a papírokat.

– Két papírt kapunk kézhez, az egyik a letéti igazolás, amely a névértéket és a kötvények darabszámát tartalmazza. A másik a folyószámla-kivonat, amelyen szerepel, milyen típusú a kötvény, és ezen is feltüntetik a darabszámot – közölte Sándor, az egyik károsult.
A megyei jogú városok kormányablakaiban legkésőbb május 6-ig felállnak azok a Quaestor ügyintézési pontok, amelyek a károsultakat segítik majd – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A föntiek alapján nem lehet tudni, ki mit vár el a károsultaktól. Valószínűleg az a legjobb, ha nem csinálnak semmit, várják az új híreket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schulz: Nem viselhetik mindig a kisemberek a terheket

Martin Schulz nem tudta értelmezni interjújában az orbáni nemzeti együttműködés unortodox rendszerét. Tovább olvasom