Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Nem tudják követni a számlákat

Ásotthalom - Nem értik az ásotthalmiak, mikor mennyi vízdíjat küld nekik az új szolgáltató, ha idén nem olvasott még óraállást. A polgármester szerint térségi a probléma. A szolgáltató készségesen válaszolt kérdéseinkre.
– Amióta év elején átvette a helyi vízművet az Alföldvíz, összevissza jönnek a csekkek. Nem egyértelmű, miért kapok egyszer 500, utána 900, aztán megint 600 forintos számlát. Szeptemberben kettőt is küldtek, holott én egyedül mindig 2-3 köbméter vizet fogyasztok. Korábban jöttek, leolvasták az órát, ha nem találtak itthon, bediktáltam az állást, kiszámlázták, fizettem. Idén egyszer se olvasták le, nyilván a hasukra ütnek, úgy küldik a fizetnivalót. Azért hülyegyerek nem vagyok – panaszolta a legutóbbi testületi ülésen az ásotthalmi Barbócz László.

Idén egyszer se olvasták le Barbócz László óráját. Fotó: Kuklis István
Idén egyszer se olvasták le Barbócz László óráját. Fotó: Kuklis István

Lapunknak elmondta, 28 ezres segélyből él, beteges, nagyon nem mindegy, milyen csekket kap. Kószó Tamás megmutatta, idén nem fizettek még vízdíjat, mert csak nullás csekket küldött nekik a szolgáltató. A feleségével együtt 3-4 köbméter vizet használnak el, nyaranta 4-5-öt. Nagyjából tudják, mennyit kellene fizetniük, és félreteszik rá a pénzt, mert a rezsi az első. Attól viszont tart, hogy ha másoknál is ilyen gond van a településen, nem mindenki tud tartalékolni, és egyszerre sok lesz az éves vízszámla, ha kiküldik.

Kószó Tamás feleségével együtt 3-4 köbméter vizet használ el. Fotó: Kuklis István
Kószó Tamás feleségével együtt 3-4 köbméter vizet használ el. Fotó: Kuklis István

Toroczkai László polgármester a testületi ülésen elmondta, kistérségi problémát okoz, hogy a békéscsabai központú Alföldvíz Zrt. átvette a szolgáltatást. Nagyon sok a bizonytalanság, nem zökkenőmentes a társaság munkája. Felidézte, hogy már a májusi lakossági fórumon sem kaptak a lakosok egyenes válaszokat a szolgáltatótól. Ígéretet tett, hogy csatlakozik a településvezető kollégákhoz, és sürgetik a megoldást az Alföldvíznél.

Csikós Edina, az Alföldvíz Zrt. megbízott PR irodavezetője kérdéseinkre arról tájékoztatott, hogy félévente olvassák le a vízórákat, ami után elszámoló számlát állítanak ki. A köztes időben 5 résszámlát küldenek. A leolvasás várható időpontját a vízszámla második oldalán tüntetik fel. Ha a felhasználó nincs otthon a leolvasáskor, felkeresik egy más időpontban, amiről értesítést hagynak. Ha akkor sincs otthon, akkor a postaládájában levelezőlapot hagynak. Az óraállást tehát levelezőlapon, de a telefonos ügyfélszolgálaton is be lehet jelenteni. Ha nem kapnak mérőállást, akkor az elszámoló számlán szereplő mennyiséget a felhasználó korábbi átlagfogyasztása alapján határozzák meg. A felhasználó az ügyfélszolgálaton kérheti a számla módosítását. Aki nem szeretne átlagszámlát, bejelentheti az óraállást minden hónap 10. és 20. napja között az ügyfélszolgálaton telefonon, személyesen vagy a társaság honlapján, előzetes regisztráció után. Ilyenkor a számla havonta a bejelentett mérőállás alapján készül el. Az ügyfélszolgálatok nyitva tartása az Alföldvíz honlapján elér

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szakember szerint túl ˝puha˝ a hatóság

A gyermekvédelmi szakértő szerint a hatóságok „puhasága" okozza, hogy még az iskolában maradhatott az a 8 éves sándorfalvi kisfiú, aki rendszeresen verekszik az intézményben. Tovább olvasom