Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Nincs a külvilágtól elzárt település a megyében

Csongrád megyében járhatatlan út, illetve külvilágtól elzárt település jelenleg nincs. Az elmúlt éjszaka folyamatosan esett a hó, a szombat délelőttig lehullott hóréteg vastagsága elérte átlagosan a 22 centimétert.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat Szegedi Állomása előrejelzése szerint a havazás a késő esti – éjszakai órákig még folytatódik, várhatóan mintegy 10 cm esik majd. A közutak tisztítása jelenleg 21 géppel folyamatosan zajlik. Átmeneti elhelyezésben 21 fő részesült. A rendőrség nyolc esetben alkalmazott biztonsági intézkedést, azaz nyolc személynek kellett segítséget nyújtani ahhoz, hogy orvosi ellátáshoz jusson, vagy hazaérjen a nagy hidegben. A rendőrség kéri, hogy aki bajbajutott embert lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Csongrád megyében a kijelölt melegedő helyek folyamatosan működnek. Kisteleken, Hódmezővásárhelyen és Tömörkényen 1 fő, míg Csongrádon 18 fő, átmeneti elhelyezésére került sor az elmúlt 24 órában. Megyénk tűzoltóságai eddig 10, az időjárással összefüggésbe hozható esetet számoltak fel. Ezek közlekedéséi balesetek voltak: a tűzoltók árokba csúszott, elakadt gépjárművek kiszabadítását végezték, egy esetben fordult csak elő személyi sérüléssel járó baleset (45. sz. főút, két személygépkocsi ütközött, 2 súlyos, 1 könnyű sérült). A helyi, illetve helyközi közlekedés lelassult, előfordul, hogy a menetrend szerint közlekedő autóbuszok késnek (átlagosan 20-30 percet). A vonatoknál hasonló késések fordulnak elő. Ennek ellenére a közlekedés folyamatosan biztosított. Az éjszaka a rendőrség nyolc biztonsági intézkedést alkalmazott a hideg időjárással összefüggésben.

A rendőrség továbbra is kéri a lakosságot, hogyha a hidegben olyan személyt látnak, akinek élete, testi épsége veszélyben lehet, hívják a 112-es segélyhívószámot. A hívás vezetékes és mobiltelefonról is díjmentes!

Olvasóink írták

  • 3. Stefanó 2012. február 04. 17:19
    „Kübekháza és Szeged közti bekötő út is járhatatlan valamint Klára Falva és Kübekháza közti út is. Mégis lemerik írni meg kimerik jelenteni,hogy " nincs külvilágtól elzárt terület". Végül is igazuk van, mindenki oldja meg a közlekedését ahogy tudja. Nem kell ide HÓKOTRÓ - HÓDÚRÓ, VAN MINDENKINEK GYÁRILAG BEÉPÍTETT KÉT LÁBA ÉS KÖZLEKEDJEN ÚGY, NE TÁN - TÁN KÉT KÉZZEL VAGY ESETLEG NÉGYKÉZLÁB!!”
  • 2. Queenmargareth 2012. február 04. 17:05
    „Azért a tanyavilágokat figyelik?”
  • 1. eleonóra 2012. február 04. 15:54
    „Viszon FELSŐVÁROS LASSAN JÁRHATATLAN.Az autósokat menteni kell, mert elakadnak akkora a hó ! Vajda u. Fecske u. Szilléri sgt. mögötti utcák .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majdnem megfagyott a magára hagyott férfi Algyőn

Segítségnyújtás elmulasztása miatt indult büntetőeljárás egy algyői nő ellen a Szegedi… Tovább olvasom