Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Nyaldosta már az ujját sörényes hangyász?

Szeged - A kánikula ellenére is sokan választották a Szegedi Vadasparkot hétvégi programnak. A családi napra kilátogatók részt vehettek az állatok etetésében is.
– Nézzétek! Mik ezek? – kérdezte őszinte csodálkozással a 6 éves Gyurika az édesanyját, amikor meglátta a sörényes hangyászokat a Szegedi Vadasparkban. A Dél-Amerika ház lakóit joghurttal meg is etethették a gyerekek – csak az ujjuk hegyét kellett bedugni a meglehetősen csúnya állatok ketrecébe. A szombati családi napon játékos programokkal várták a dolgozók az érdeklődőket. A hétvégi nagy kánikula ellenére is sokan látogattak ki a Vadasparkba, hogy az árnyas fák alatt sétálgatva, zsiráfok és pingvinek társaságában töltsék az egész napot.

Nyaldosta már az ujját sörényes hangyász? - GALÉRIA

De nem csak a hangyászokat lehetett megetetni, az ormányos medvék is szívesen elfogadták a finom falatokat a látogatóktól, és az alpakák is kíváncsian lesték, ki az a sok ember körülöttük, és mikor kapják meg tőlük a napi betevőjüket. Etetés közben pedig sok érdekességet és hasznos információt hallhattak a gyerekek az állatokról és szokásaikról Pintér Tibor zoopedagógustól.

A fókáknak két fellépésük is volt. Mondhatjuk: hozták a kötelezőt – vígan lubickoltak és labdáztak a közönség szórakoztatására. Smilláék azt is megmutatták, milyen ügyesen játszanak új játékukkal, a sárga karikákkal is. A sorsoláson Vizi Márk nevét húzták ki a dolgozók, így a 11 éves fiatalember is résztvehetett a fóka-bemutatón.

Nyaldosta már az ujját sörényes hangyász? - GALÉRIA

Nem zárta be kapuit a Vadaspark estére sem – a ragadozók ugyanis napnyugta után élednek fel igazán. Azok, akik az állatkerti sétát választották szombat esti programnak, megnézhették, hogyan etetik a gondozók a rozsomákokat és az oroszlánokat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reklámadó: még a szórólapok miatt is vallani kell

A reklámadótörvény jóval nagyobb kört érinthet, mint elsőre gondolnánk. Tovább olvasom