Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Nyugdíjas élelmiszer-eladó Telekosarunk első nyertese

Nyugdíjas élelmiszer-eladó Telekosarunk első nyertese
Sándorfalva, Szeged - A sándorfalvi Csatlós Ferencné Kiss Rozália volt lapunk Telekosár elnevezésű játékának első nyertese. A 78 éves nyugdíjas élelmiszer-eladó 25 ezer forint értékben tölthette meg bevásárlókocsiját a Délmagyarország számlájára az újszegedi Príma Novában: a kosárba többek között Pick szalámi, étolaj és mosópor került.
Várjuk a nevezési szelvényeket
Aki szeretné megnyerni lapunk Telekosarát, nem kell mást tennie, mint figyelni felhívásunkat, válaszolni az ott feltett egyszerű kérdésekre és visszaküldeni a nevezési szelvényt, amivel regisztrálja magát játékunk minden fordulójára. A felhívás minden héten megjelenik lapunkban, már több mint 5 ezer szelvény érkezett szerkesztőségünkbe. Aki több szelvényt küld be, annak az esélye is nagyobb lesz a 25 ezer forintos bevásárlásra. Az adott hét nyerteseit mindig közjegyző jelenlétében sorsoljuk ki. A játék ideje alatt is lehet még beküldeni a szelvényeket, ám egy előfizetőnk csak egyszer vehet részt ingyenes vásárláson. A jelentkezés feltétele, hogy rendelkezzenek Délmagyarország Hűségkártyával, és a nyertesek vállalják a szereplést a nagybevásárlásról szóló képes riportunkban a Délmagyarországban. A bevásárlásban is segítünk nekik: lakjanak bárhol, mi autóval megyünk értük.
– Három rúd Pick téliszalámi áll a bevásárlólista első helyén. Szerényen élünk, bár megvan mindenünk, ezt a finomságot nem engedhetjük meg magunknak – mondta Csatlós Ferencné Kiss Rozália. A 78 éves sándorfalvi asszony volt a Délmagyarország Telekosár elnevezésű játékának idei első nyertese. A nyugdíjas élelmiszer-eladót hétfő délelőtt vittük el bevásárolni a Príma Nova szupermarketbe (Szeged, Szőregi út 80.). Rajta kívül még 29 szerencsés nyertesünk vásárolhat majd 25 ezer forint értékben a Délmagyarország számlájára.

– El sem akartam hinni, hogy ismét nyertem a kedvenc lapommal! Tavaly ősszel a Legyen képben ön is! játékban beküldtem egy fotót néhány sorral a sándorfalvi Budai Sándor citerazenekarról, amivel 25 ezer forintot nyertem. A Telekosár játékra három szelvényt küldtem be – mondta Csatlós Ferencné. Az egyedül élő asszonynak egy fia és egy lánya, valamint hat unokája van, akik közül négyen már önálló életet kezdtek.

– Amikor értesítettek, hogy nyertem a Telekosárral, egyből felhívtam a jó hírrel a gyerekeimet. Az ő vágyuk volt a Pick szalámi, ami mellé még sonkát, narancsot, mosóport és étolajat szeretnék tenni a bevásárlókocsiba. Úgy számolom, hogy nagyjából 27 ezer forint lesz a végösszeg, így a biztonság kedvért még hoztam magammal négyezer forintot – mondta.

Rozália harmincnyolc évig dolgozott a sándorfalvi ÁFÉSZ élelmiszerüzletében, első munkanapja 1954 szeptemberében volt. – Akkor még 9 forint 60 fillér volt a cukor, és 4 forint 60 fillér a liszt kilója. Pick szalámit akkoriban nem árultunk – emlékezett vissza. Hetente általában kétszer jár bevásárolni, azt mondta, nincsenek nagy igényei, 25 ezer forintos vásárlást emlékei szerint ezelőtt még soha nem csinált.
 
Nyugdíjas élelmiszer-eladó Telekosarunk első nyertese. Fotó: Frank Yvette (galéria)
– Tartós élelmiszerekből mindig van otthon. Nagy kávéfogyasztó vagyok, de karácsony előtt abból is bevásároltam. Ezért nem került fel a bevásárlólistámra – magyarázta.

A Príma Novában az előzetesen felírtakhoz képest zsemle került még bevásárlókocsijába. Tervei szerint a szerencséjének szintén örülő szomszédnőjét és unokáit sonkás zsemlére látja majd vendégül.

– Amióta az eszemet tudom, a szüleim Délmagyarország-előfizetők voltak. Anyukám nyolc éve hunyt el, utána egy fél évre lemondtam a lapot, de nem nagyon bírtam nélküle. Azelőtt és azóta is a lap átolvasásával kezdem minden reggelem. Az egész újságot elolvasom, még a sportrovatot is. Régebben két nagypárnát is kaptam az előfizetésért. Eddig csak jól jártam a Délmagyarországgal – mesélte.

Rozália végül 26 ezer 750 forintot fizetett a pénztárnál, így a 25 ezer forintos vásárlási utalványon felül csak 1750 forintot kellett saját pénztárcájából fizetnie.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szerbek örülnének a 325 forintos eurónak

A szerbek örülnének a 325 forintos eurónak
Olvasóinkat is meglepte, hogy tegnap több helyen 320 forintért adták az eurót. Tovább olvasom