Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Ők nyertek jegyet az Európa Kiadó szegedi koncertjére!

Európa Kiadó koncert lesz a Jate Klubban február 13-án, pénteken. Kisorsoltuk a három páros belépőjegyet - közel 170 helyes válasz érkezett.
Csató Imre, Zaka Emőke és Patkós Bence lett a szerencsés nyertes, őket erről emailben is értesítjük. Tiszteletjegyüket a koncert helyszínén (JATE Klub, Szeged, Dugonics tér 13.) vehetik át! Gratulálunk nekik és jó szórakozást kívánunk!

Korábban írtuk:

A nyerteseket emailben értesítjük!

Az Európa Kiadó a hazai pop-rock történet egyik legmeghatározóbb zenekara az idők során újra és újra úgy tudott megújulni , hogy közben sosem vált mainstream-formációvá. Egyéni stílusukat és működésük független szellemiségét fennállásuk óta következetesen megőrizve írják és adják elő dalaikat, amelyek közül ma már sok klasszikusnak számít.

Európa Kiadó koncert lesz a Jate Klubban február 13-án, pénteken.
Európa Kiadó koncert lesz a Jate Klubban február 13-án, pénteken.

Bár az Európa Kiadónak 1981-es megalakulása óta több olyan periódusa is volt amikor különböző okokból felfüggesztette tevékenységét - ahogy Menyhárt Jenő fogalmaz – az együttes időnként "hibernálva volt", most azonban nagyon is élő, olyannyira, hogy új és régi dalok egyaránt elhangzanak majd a fellépésen. A koncerten a zenekar (Menyhárt Jenő: ének, gitár; Másik János: ének, billentyűs és ütős hangszerek; Kirschner Péter: ének, gitár; Darvas Bence: ének, billentyűs és ütős hangszerek, hegedű, trombita; Fülöp Bence: basszusgitár; Gyenge Lajos: dob) felállásban játszik. A több mint 2 évtizeden át New Yorkban élő, és néhány éve hazaköltözött Menyhárt Jenő hosszú szünet után kezdett el újra magyar nyelvű dalokat írni, 2013-ban pedig megjelent az Annak is kell című albumuk. A kiadványon található dalokat két évvel ezelőtt éppen a Millenárison hallhatták először élőben a budapesti nézők és mára ezeket a számokat éppúgy kívülről fújja a többgenerációs közönség, mint a klasszikus Küldj egy jelet! vagy a Romolj meg címűt.

Európa Kiadó- Annak is kell

Sok más zenekarral ellentétben az Európa Kiadó hosszú működése során nem vált a "saját tribute" zenekarává, és ez nem csupán az újabb számaiknak köszönhető, hanem annak a sajátos, filozofikus hangulatnak és életérzésnek, amely a nyolcvanas évektől kezdve máig a pop-rock zene és a költészet keresztmetszetébe helyezi a ma is rendkívüli aktualitással bíró dalokat.  A nyolcvanas-kilencvenes években írt dalok a zenekarral együtt felnőtt korosztálynak sem csupán a nosztalgia életérzését közvetítik és a koncertek közönségét elnézve, a fiatalok közül is sokan felfedezték maguknak a zenekart. Az Európa Kiadó zenéjét ismerők kortól függetlenül biztosak lehetnek abban, hogy ismét húsba vágóan és elemi erővel csendül majd fel : „A jövő itt van, kezdjük újra..."

Jegyár:
Elővételben/diákoknak: 1600 HUF;
Helyszínen: 2000 HUF

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetetlenek az ingyenélőkkel szemben: akad, aki 10 éve nem fizet semmit

Évek óta nem fizető lakókról számoltak be olvasóink, miután megírtuk: egy 10 fős család tett tönkre egy szegedi társasházat. Az ügyvéd is azt mondja, a jogszabályok hibája, hogy egyesek évekig potyázhatnak. Tovább olvasom