Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Októberre kész a buszmegálló

Szeged - Augusztus elején írtuk, hogy a Budapesti úton, a volt Délép-telepnél a lézerközpont építése miatt körforgalom épül. A gumigyári dolgozóknak el kell gyalogolniuk majdnem az Öthalmi Diáklakásokig, hogy felszállhassanak a buszra.
A nagy forgalom miatt ez rendkívül veszélyes. Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője közölte, hogy a gyalogosok védelmét szolgálja a munkaterületet jelző tábla, és a bevezetett 40 kilométeres sebességkorlátozás, valamint kérik az autósok fokozott figyelmét is.

– Valamelyik nap láttunk munkásokat a buszmegállónál, de előtte két hétig egy lélek sem dolgozott. Azt ígérték, hogy két hét alatt megcsinálják, de ennek már több mint egy hónapja – panaszolta olvasónk. Az esős idő is megnehezíti az életüket, mert az autósok nincsenek rájuk tekintettel.

– Tiszta ruhában sosem jutunk haza, az autósok mindig bőségesen lecsapnak sárral – kesergett olvasónk.

Munkás sehol, az építésre jelenleg csak egy terelőtábla utal. Fotó: Karnok Csaba
Munkás sehol, az építésre jelenleg csak egy terelőtábla utal. Fotó: Karnok Csaba

Loppert Dániel elmondta, hogy az 5-ös főút felújítása és a Délép-bejárónál a körforgalmú csomópont építésének része a buszmegállók felújítása. Időjárástól függően várhatóan szeptember végén, október elején a buszmegállók újra használhatók lesznek. Az esőbeállókat a következő hetekben kihelyezik. Ezután az ideiglenes buszmegállók megszűnnek, és ismét a megszokott helyen tudnak a közlekedők felszállni az autóbuszokra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katonásat játszott Marci - jött a kommandó

Kommandósok szállták meg a napokban a Molnár utcát, mert egy ötven év körüli nő azt közölte a rendőrséggel, hogy egy férfi fegyverrel fenyegetőzik. Tovább olvasom