Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Önállósodik a kis saki

Szeged - Meglepetésszerűen történt. Eléggé karcsú a majom, és egyszer csak ott volt a kicsi a hátán – mondta Nacsa Vera, a Szegedi Vadaspark állatápolója, amikor a közelmúltban született fehérarcú sátánmajom-kölyökről kérdeztük.
A kis saki még november végén látta meg a napvilágot. Ottjártunkkor a kis majmocska egyik kedvencét, főtt tojást majszolt anyja mellett. – Önállósodik, néha már lejön az anyjáról, és átmászik a testvérére – mesélte az állatgondozó. A szoros családi kötelékben élő négyfős majomcsaládot, a Franciaországból származó anyát és az Írországból érkezett apát, valamint a két kölyköt a nemzetközi fajmegmentési programban tartja a vadaspark.

A fehérarcú saki, azaz sátánmajom nevét jellegzetes, fehér pofaszőréről kapta. Egyes vélemények szerint nem sátán-, hanem sámánmajomról kell beszélni, mivel a fehér szőrzet a sámánmaszkhoz hasonlít.

A főtt tojás a kicsi állat nagy kedvence. Fotó: Schmidt Andrea
A főtt tojás a kicsi állat nagy kedvence. Fotó: Schmidt Andrea

Az apró testű majmocska falkákban él Brazília és Venezuela őserdeiben. Védett állatnak számít, mert természetes környezete kiirtása miatt csökkent az élőhelye és az egyedszám is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tandíj: plusz 5000 forint, ha valaki nem fizeti be időben

Sokan álltak sorban tegnap, a tavaszi szemeszter első napján a TIK-ben, hogy hozzájussanak a féléves utazási bérlethez és a diákigazolványt érvényesítő matricához. Tovább olvasom