Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Önök szavaztak: 213-an igen, 882-en nem lépnének vissza az állami nyugdíjrendszerbe

Szeged – Erős indulatokat váltott ki Szijjártó Péter kijelentése, miszerint a többség visszalép az állami nyugdíjrendszerbe. Lássuk, Önök miként vélekedtek!
November 14-én arról számoltunk be, hogy a Szijjártó Péter szerint, „sajnálják, hogy a szocialisták továbbra is kitartanak amellett, hogy az emberek nyugdíjcélú befizetései ne biztonságba kerüljenek, hanem azokkal spekuláns üzletemberek a nyugdíjtőzsdén próbálhassák ki a saját szerencséjüket." Közölte, annak érdekében, hogy az emberek a nyugdíjcélú befizetéseiket biztonságba helyezhessék, a kormány lehetővé tette, hogy a magán-nyugdíjpénztári rendszerből át-, illetve vissza lehessen lépni az állami nyugdíjrendszerbe.

Önök mégis úgy szavaztak, hogy nem lépnének vissza. Sajnos nem tekinthetjük reprezentatívnak a felmérést, így a belemagyarázás helyett bemutatjuk az Önök véleményét. (a kommenteket eredeti helyesírással közöljük)

Elsőként Frakk „szólalt" meg: „Igen átviszem, amint garantálva lesz a nyugdíjpénztárba fizetett veszteség leírása." A 290 hozzászólásig tartó hétvégi vita közben mindenféle álláspont előtérbe került. Naca arra is kitért, hogy a magánnyugdíj pénztárak bevezetésénél sem kérdezték meg az állampolgárokat: kötelezően beléphettek. „Én csak az államiban vagyok, de a gyerekeimet kényszerítették a vegyes rendszerre. Igyekszem meggyőzni őket, hogy lépjenek vissza a tiszta államiba. De amúgy ők is látják, hogy az elmúlt időszakban bizonyos körök szépen eltőzsdézték a befizetéseket, nem hogy hozam nem keletkezett, de még a tőke is lecsökkent. Menteni kell a menthetőt."

Önök szavaztak. A többség nem lépne vissza.
Önök szavaztak. A többség nem lépne vissza.
(ez egy plakát ötlete volt, de az eredeti ötlet gazdáját nem találtuk, így elnézést, de plagizáltunk)

PTG-s szerint „A kételkedők megnézték már a folyószámlájukat? Én igen, a magánban még van pénzem az államit meg nem láthatom! A magánt meg öröklik utánam! Előre a teljes egypártrenszerbe!". 62. hozzászólóként davido kezdte feloldani a megszüntetni-kötelezően belépni anomáliát: „Sztem egyik rendszer se tud garantálni biztosat ebben az országban 30-40évre. Azzal egyetértek, hogy ne legyen kötelező MNYP-be fizetni, lehessen választani az államit is. Csakhogy miközben a fidesz meglépi ezt, közben 14havi járulékot egyszerűen átirányít az állami rendszerbe. Később már 30hónap hangzik el, ki tudja mennyi lesz belőle végül. Márpedig ez esetben hiába választja valaki a magánt, ha a pénzét lényegében ellopják, mert itt végül is erről van szó, a többi ködösítés, az új szabályaikat bármikor átírhatják megint a maguk kétharmadával.".

Jubiliumi századikként la-za a politika, pártszimpátia felé kanyarodott, szerinte „Én is egyetértek veled (veletek), de szerencsére egyre több helyen tapasztalom (független pénzügyi szakértőként), hogy nem csak a pártszimpátia számít. Sajnos még mindig sokan nem használják a fejüket, inkább hagyják hogy irányítsák őket, de nem reménytelen a helyzet :)". 117. hozzászólás: almaszósz már a véget vizionálja, „Ha ezt a húzást megcsinálják és az emberek szó nélkül hagyják, következő lépés az lesz hogy az alkotmányból kiveszik azt hogy az Állam fizet nyugdíjat. És máris lenyúlták az emberek pénzét.".

Száznegyvenedikként kukachuszár azt gondolta, hogy „Szét kell nézni mindenhol olyan kiadásokat generálnak aminek értelme csak a saját slepp megtömése, azok pénzelése akik 8 éven át nyomták nekik a pénzeket. Hát ne az én nyugdíj megtakarításomból.
Ami meg az országban megy azon már rég röhög rajtunk mindenki. Beszélnek az szja-val meg a családi adózással mennyire jól járunk. Kiszámoltam: a fizetésem átlag alatt van kicsivel és van egy gyerekem. Jövőre 3000 ft-al fogok többet keresni de 2012-ben 10000-el kevesebbet. Sokan csak 2012-ben döbbennek rá erre az átverésre is. Mi az igazságos ebben? az hogy nekik és a több százezret keresőknek több százezer marad a zsebükben, nekünk meg kevesebb. Nagy Nemzeti Igazságos Egypárt Becsinált Rendszer, ami még Nagy Nemzeti Együttműködő is egyben.".

Egymás becsmérlésén túl, 276. kommentnek Hammada_Fleet már elemezte is a szavazást: „Itt a cikknél a népszavazás 77%-kal (a gyengébbek kedvéért, ez egy nagyon erős kétharmad, több mint háromnegyed és majdnem négyötöd) a visszalépés ellen szavazott. No comment.".

A szavazás szerint, Önök közül a többség nem lépne vissza. A héten a delmagyar.hu egy elemzést tesz közzé a magán-nyugdíjpénztárakról, hogy megmutassuk: megéri-e maradni, vagy igyekezzünk visszalépni az állami nyugdíjrendszerbe. Köszönjük, hogy elmondták véleményüket.

Olvasóink írták

99 hozzászólás
 • 99. sarzsu 2010. november 23. 09:42
  „Az a helyzet, hogy anno, amikor kötelezővé tették a magánnyugdíjpénztári tagságot nem igazán gondolta át az a kormány hogy mit csinál. Ugyanis ezzel hirtelen rengeteg pénzt vontak meg a társadalombiztosítási alaptól, mert a befizetések jelentős része már egy mnyp-hez ment. És most rájöttek, hogy hoppá mégse jó ez így, mert nincs miből finanszírozni az állami nyugdíjat.
  A jelenlegi nyugdíjrendszer már nem tartható fenn sokáig. Két fontos eleme lenne a megoldásnak:
  1. A családtámogatás. (azért hogy legyen fiatal generáció aki majd a szüleik nyugdíját fizeti)
  2. A rendszer átalakítása. (az állami egyéni számlavezetés nem rossz ötlet, de ott lenne egy átmeneti időszak, ahol az emberek jelentős részének nincs saját számlája, mert pl. ők már nyugdíjasok, vagy közel állnak a nyugdíjhoz...velük mi lenne?)

  Az én véleményem az, hogy mindkét (állami és magán) biztosításnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, mindenkinek a saját dolga eldönteni, hogy melyiket választja. (mostmár)”
 • 98. focabacsi 2010. november 23. 09:31
  „96. hozzászólás vino_veritas 2010.11.23. 09:01

  Látom te még mindig nem érted. Valaki elmondta neked, hogy mennyi lesz az állami-rész 15-30 év múlva? Mert nekem nem. Az államinál a kérdés nem az, hogy mennyi lesz, hanem az hogy lesz-e egyáltalán 15-30 év múlva. Ja és ne feledd itt a nyugdíjak 25%-áról van szó ! És ez a 25% -is több lehet a 100% állami nyugdíjnál, ha összeomlik a rendszer!

  Ja és ez nem pártpolitikai kérdés, ha nem vetted volna észre.”
 • 97. vino_veritas 2010. november 23. 09:01
  „Nagyokosok!!
  Még senki sem irta le, hogy mennyi lesz a magánnyugdíj tagok tényleges nyugdíja, ha maradnak a magánpénztárban!
  Ha le mernék irni, azt hiszem lenne felzúduás rendesen!!
  Várom a korrekt számokon alapuló szoci győzködést,és nem a félrevezetést!!”
 • 96. nobody 2010. november 23. 07:45
  „ha már az észérvek elfogytak,johet a komcsizás.ennyi”
 • 95. focabacsi 2010. november 23. 07:28
  „91. maci

  Ez most hogy jön ide? Arra gondolsz, hogy az aki magánnyugdíj-pénztár megtartása mellett szavazott az kommunista? Részleteznéd?”
 • 94. JungHeinrich 2010. november 23. 07:10
  „"sajnálják, hogy a szocialisták továbbra is kitartanak amellett, hogy az emberek nyugdíjcélú befizetései ne biztonságba kerüljenek, hanem azokkal spekuláns üzletemberek a nyugdíjtőzsdén próbálhassák ki a saját szerencséjüket."

  Mert az allam mit csinal? Elveti es fiaztatja oket a nagy Orbani mezokon? Tenyleg felmegy a pumpa,hogy ezeknek 2/3ad jar, ezek nagyobb svindlerek mint a szocik.Nesze neked fulkeforradalom!Hogyan mered macikam azt allitani,hogy a szoci szavazo kulonb a fidesz szavazonal?”
 • 93. Picim 2010. november 23. 06:40
  „Az állam vezette "saját számlának" nincs semmi értelme!!! jelenleg felosztó-kirovó rendszerként működik a nyugdíjrendszer, ami annyit tesz, hogy amit most befizetsz, azt a mostani nyugdíjasoknak ki is fizetik. Hiába vezetik a befizetéseidet számszakilag egy "papíron", ha 30 év múlva nem lesz, aki a Neked járó nyugdíjat becsengesse az államkasszába...”
 • 92. maci52 2010. november 23. 05:58
  „Nincs mit csodálkozni a szegedieken,tele van a város a régi Komócsinos,kommcsis kivénhedt ,begyöpösödött kádáristával.Sok százezres nyugdíjjal,befészkelve zsíros állásokba a közigazgatásban.
  Ez kihalásos alapon működik itt.”
 • 91. Lehiggadt 2010. november 22. 21:23
  „Éppen most hallom "Az este" című műsÖrben a beszédhibás miniszterelnök-helyettest, az egyetemi tanárt, aki a festett hajú (előítéletes vagyok a festett hajú férfiakkal szemben, vagy valóban azok-e...) Nika György következetesen csak miniszternek szólít, hogy ők - már mint a fide-SS - nem akarta a 98%-os adót visszamenőlegesen érvényesíteni, de Navracsics - úr??? - szerint a három ellenzéki párt akarta, követelte ezt!?! Mondta mindezt a szokásos ráncolt honmlokával, DE szemrebbenés nélkül!?!”
 • 90. nobody 2010. november 22. 21:13
  „mi ez a nagy aggodalom?1.000.000 uj munkahely a láthatáron.abbol majd csak kaptok nyugdijat.alak te nagyon sotét lehetsz.vagy csak befolyásolhato”
 • 89. dezsi 2010. november 22. 21:01
  „Te alak! A párt központban büszkék lehetnek rád! Ezért kapsz fizetést? Legalább Szíjártóval egyeztes mielőtt leírsz minden baromságot!

  RATKÓ ANNA!!!!!! Mond ez a név valamit? Akkor azon gondolkozz, hogy fog kifizetni 4 dolgozó 6 nyugdíjast? De még1-szer, kell a pénz az adó csökkentés miatt kelletkezett lyuk betömésére!!! Ennyi és nem több!!!! Vagy sporolás jön (kvázi megszórítás), vagy nézzük meg honnan és hogyan lehet ellopni a legkönnyebben a pénzt!!!! Hát így!!!”
 • 88. Lehiggadt 2010. november 22. 20:58
  „Szerény véleményem szerint az elvakult fide-SS-hívők még mindig nem merik bevallani maguknak, hogy ezek sem különbek, mint az előzó nem csak 8 évben hatalmat gyakorlók, és hogy kezd a Szijjártó féle papagájkommandó propaganda lufija kipukkanni! De az elfogultaknak ez is kevés, hogy tisztán lássanak...”
 • 87. nobody 2010. november 22. 20:46
  „fideszes s...ny..lok.most lehet aktivizálodni.akkor lesz tomeges visszalépés”
 • 86. Lehiggadt 2010. november 22. 20:39
  „Szorosan a témához tartozik, hogy közelít a nyugdíjkorhatárhoz a Ratkó-kÓÓÓrszak generációja - már akik megélik! Itt 20-30%-kal fog hirtelen nőni a nyugdíjasok száma! Ezt - tisztelet a néhány kivételnek - a legtöbben elhallgatják! Ez viszont minden nyugdíjas-ellenes intézkedést alátámasztana, de ennek semmi köze a MNYP-i lenyúlásnak!
  Arról sem szabadna elfeledkezni, hogy a MNYP-i tagok nyÖgdíja az állami 75%-a, a többit - kérdéses mértékben - a MNYP finanszírozza! Ha valaki visszalép, akkor viszi a pénzét vissza a TB-hez illetve az államkasszába és kvázi 100%-ot kap...”
 • 85. -Franky- 2010. november 22. 20:07
  „Amit a kormányzat művel, arra kapcsiból ki lehetne osztani fejenként több -letöltendő- évet, természetesen a tagjainak.
  Az állami nyugdíjba visszalépés szerintem csakis, az ember saját pénztárcájának a rovására mehet. Olyan ez mintha egy lyukas zsákba dobálnánk a pénzünket, ahonnan természetesen kifolyik a résen. A kormány így könnyen mondta vissza az IMF hitelt-amiből a nyugdíjak kifizetésének is egy részét finanszírozták. A 14 hónap szerintem is csak kamu, a vége az lesz: mindenki vissza az államiba! Köszönjük Elvtársak!”
 • 84. royal 2010. november 22. 20:05
  „Nem tudom,én már a 2002-es beígért 100 000-es minimálbért is hiányolom,2010 van ugye?A politikai tv-s közvetítéses vitafórumon,mondták,ők is csak ígérgetnek,evvel a nyugdíjba menéssel is a csökkentetnek a csökkentetnek a csökkentettjével lehet elmenni ja és most a nettót számolják!”
 • 83. horvathi 2010. november 22. 20:04
  „A magánnyugdíjpénztárak cionista tulajdonosai játszanak azzal a valamivel, ami a születésük óta a sajátjuk, de a magyar nyugdíjasok pénzeitől tartsák távol a mocskos kezeiket!”
 • 82. barkzso 2010. november 22. 19:28
  „A maroknyi ballib váltogatott nick és IP segítségével összehozta azt a nyolcszázat :)”
 • 81. harcsabajusz 2010. november 22. 19:22
  „alak 2010.11.22. 19:09
  Véleményed nincs, csak személyeskedni tudsz. Számolj már utána, hogy ha kis hazánkban az emberek kevesebb mint 50%-a fizet TB-t (mert vagy fiatal, vagy öreg, vagy nincs munkája, vagy lóg, vagy csal), akkor hogy is állunk a százalékokkal. Tudom, neked nehéz matekos feladvány lehet, de más kiszámolhatja helyetted hogy mennyire is kisebbség vagy többség a 3 millió.
  Többet nem válaszolok az ilyen sötét alakoknak.”
 • 80. billan 2010. november 22. 19:19
  „alak: te nagyon hülye vagy. Halvány gőzöd nincs a rendszer működéséről. :)
  De megpróbálom elmagyarázni:
  Van 10 ember (8 dolgozó + 2 öreg)
  A 8 dolgozó összedobja a 2 ember nyugdíját.
  Na ez volt régen...
  De aztán az történt, hogy a 8 dolgozó csak 4 gyereket vállal. Ez van jelenleg. Vagyis jövőbeni 8 ember nyugdíját a 4 gyereknek kellene majd állnia.
  De mert nem akarják szopatni a majdani gyerekeiket, ezért takarékoskodnak IS.
  Na ezt nyúlja most le a Kormány, hogy ez eddig összegűjtött pénzre nagy szüksége van.
  De add helyette egy finggal felfújt ígéretet, hogy majd a 4 gyerek befizetéséből jutni fog nyugdíjra...
  Ez lopás meg hazugság...
  De lehet, hogy most sem érted”
99 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenfürdő az ovisoknak

Mórahalom - Mórahalom polgármestere felajánlása nyomán tíz óvoda gyermekei és szüleik, valamint… Tovább olvasom