Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Oroszlánok testközelben

Szeged - „Halkabban" – szól oda a vicsorgó oroszlánnak Jason Peters, majd egy másik hím lábát kezébe véve csikizni kezdi a talpát.
„Egy kis pedikűr?" – kérdezi az állatot, amely még nyújtja is neki súlyos végtagját. Nincs még egy ember a Magyar Nemzeti Cirkusz stábjában, aki bemerészkedne a vadállatok közé, az ő közelében azonban szinte kezes cicává változik mind a tíz.

„Félt már valaha?" – tettük fel a kérdést a kontinens egyik legkeresettebb állatidomárjának, aki kis gondolkodás után azt válaszolta: „amikor interjút kell adnom". A 40 éves angol azt mondja, tisztelni kell az oroszlánokat, ennyi a nyitja a dolognak. Meg lehet őket tanítani, hogyan tanuljanak, onnantól pedig akár 3 hónap alatt összeáll egy produkció. – Nem kell ehhez se benyugtatózni, se beetetni őket, ahogyan sokan elképzelik. Vacsorát például mindig a show végén kapnak, hiszen jóllakottan senkinek nincs kedve produkálni magát. Akkor viszont megesznek fejenként 7 kiló húst – disznófejet, csirkét vagy marhát.

Jason Peters, a kontinens egyik legkeresettebb állatidomárja tiszteli a nagyvadakat. Fotó: Frank Yvette
Jason Peters, a kontinens egyik legkeresettebb állatidomárja tiszteli a nagyvadakat.
Fotó: Frank Yvette

– Ez nem Disneyland, itt az állatok nem vidámak vagy szomorúak – válaszolt arra a kérdésre, vajon szeretnek-e az oroszlánjai dolgozni. Jason szerint azonban sokkal jobb dolguk van, mint állatkertbeli társaiknak. – A cirkuszban sokkal több inger éri őket. Igen, azt hiszem, szeretik ezt csinálni.

A vadakat puszilgató, motoroztató, fejét szájukba tevő idomár kedvencei között három ritkaságnak számító fehér oroszlán is helyet kapott. Az oroszlános számok egyik legendás alakja, valamint vadállatai vasárnapig vendégeskednek Szegeden.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12,5 milliót nyert a Kőrösy

12 millió 500 ezer forintot nyert a TÁMOP pályázatán a Szegedi Kereskedelmi, Közgazdasági és Vendéglátóipari Szakképző Iskola Kőrösy József Tagintézménye. Tovább olvasom