Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Országismeretből legyőzhetetlenek

Szeged - Taroltak a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola osztályai az angol nyelvű országismereti versenyen: mindkét korosztályban elhozták az első helyet. Az iskola csapatai harmadik éve tudnak veretlenek lenni ezen a versenyen.
Az ország két tannyelvű iskolái között immár harmadik éve rendeznek angol nyelvű országismereti versenyt. A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Művészeti Iskola a tavalyi és tavalyelőtti győzelem után idén két csapattal is képviseltette magát: Kopasz Hanna, Kurucsai Laura és Rigó Albert a 4. b-ből, Ídris Abdulrahim, Mekkel Máté és Serfőző Krisztián pedig a 6. b-ből indult.

A verseny témája idén Ausztrália volt. A gyerekeknek 14 oldalnyi anyagból kellett felkészülniük, melyben rengeteg adat szerepelt az ünnepektől a híres embereken, épületeken, ételeken át a növény- és állatvilágig. Ezekből tesztet írtak. Emellett a kicsiknek plakátot, a nagyoknak PPT-s bemutatót kellett készíteniük az országgal kapcsolatosan kiválasztott témában, melyet közösen prezentáltak 2 percben.

A negyedikes és hatodikos angol kéttannyelvűsek is nyertek az országos versenyen. Fotó: Karnok Csaba
A negyedikes és hatodikos angol kéttannyelvűsek is nyertek az országos versenyen. Fotó: Karnok Csaba

– A negyedikesek a koaláról beszéltek, és olyan érdekességeket vettek bele prezentációjukba, mint hogy az emberhez hasonló ujjlenyomatuk van, vagy hogy az újszülött állat földimogyoró-méretű – mesélte felkészítő tanáruk, Zádori Éva.

A nagyoknak 3 percben kellett a bemutatójukat kommentálniuk. – Ők a Kakadu Nemzeti Parkot választották témául – mondta el Bokros Hubertné, a csapat felkészítője. Ők egyébként már másodjára szereznek dicsőséget az iskolának: két éve a 3–4. osztályos korcsoportban nyertek.

A diákok hónapokig készültek a versenyre. Egy ideig az egész osztállyal, a tanórákon, amikor pedig kiválasztották a legjobbakat, akik csapattagok lettek, ők külön is tanultak. Azt mondják, megérte a befektetett munka: az oklevélen és a könyvjutalmon kívül igazgatói dicséretet is kaptak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Seherezádé kertje

Járókelők fényképezik, sétáló óvodáscsoportok is útba ejtik Szegeden a József Attila sugárúti kertet, amelyet nagyon látványosan alakít a természet és a tulajdonos vidám, szeszélyes ízlése. Tovább olvasom