Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Orvosi rendelőt építenek a dorozsmai piacon

Orvosi rendelőt építenek a dorozsmai piacon
Kiskundorozsma - Százharminc millió forintból új rendelőintézetet építenek jövőre Kiskundorozsmán, a Széksósi úti piacon.
Hét meredek lépcsőfokon kell most felküzdeniük magukat a kiskundorozsmai betegeknek, hogy a Negyvennyolcas utcai rendelőintézet várójába jussanak. A betegek és az orvosok szerint is az akadálymentesítésre lenne a legnagyobb szükség, mert így a mozgáskorlátozottak nem tudják használni az intézményt.

A kiskundorozsmai rendelőintézetben semmi sem változott évtizedek óta: potyog a vakolat, ujjnyi repedések vannak a falakon, korszerűtlen a fűtés, elvetemedtek az ablakkeretek, és olyan is előfordult már, hogy egeret fogtak az egészségházban. (Délmagyarország, Már egeret is fognak az orvosi rendelőben, 2015. április 27.) Ilyen körülmények között lát el itt nyolc orvos – négy háziorvos, két gyermek- és két fogorvos – éves szinten mintegy 60 ezer beteget.
Fotók: Frank Yvette
Archív fotók: Frank Yvette

A város előtt ismert volt, mennyire rossz állapotban van a dorozsmai rendelőintézet. – Ezért is döntött úgy az önkormányzat, hogy az elsők között újítja fel a dorozsmai rendelőt a szegedi egészségügyi intézmények közül – nyilatkozta még tavaly Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester.

 Mára változott a helyzet. – Műszaki felmérés előzte meg négy orvosi rendelő előkészítési és tervezési munkálatait. Kiderült, hogy a dorozsmai és a József Attila sugárúti rendelőt nem lehet felújítani – mondta Nagy Sándor. – A József Attila sugárúti rendelő a bezárásra ítélt Gáspár Zoltán utcai óvoda egyik felújított szárnyába költözik majd. A dorozsmai rendelőnek azonban nem találtunk olyan önkormányzati épületet, ahová átköltözhetne – magyarázta az alpolgármester.

Ezért új rendelőintézetet építenek a Széksósi úton, a jelenlegi piac területén. Nagy Sándor elmondta, marad a piac, csak egy kicsit beljebb kerül a téren. A terveztetés és a közbeszerzés után jövőre kezdik el építeni 130 millió forintból az új dorozsmai rendelőintézetet a Széksósi úton.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: 200 milliárd kell a közoktatásba

Az LMP visszaadná az önkormányzatoknak az iskolákat és az igazgatóválasztás jogát,… Tovább olvasom