Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Ősszel már be lehet költözni a lakásokba

Szeged - Amikor egy építkezésen zöldágavató-ünnepséget tartanak, az azt jelenti, hogy az épület tetőszerkezete elkészült. A Tisza Palotánál tegnap érkezett el a nevezetes pillanat. A beruházó Real Hungary Nyrt. vezetése bejelentette: szeptemberre, a tervezett határidőre elkészül a Szegeden egyedülálló épület.
A „kőművesmunka" befejezését jelzi, amikor egy házra kitűzik a zöldágat. Ez a Tisza Palotánál pénteken következett be, a beruházók és a kivitelezők – ahogy ilyenkor illik – megünnepelték. Az újságírók pedig bemehettek a két, különböző alapterületű bemutatólakásba, és felmehettek a palota tetejére is. A palotában 35–155 négyzetméteres, központi fűtéssel, hűtéssel rendelkező lakások helyezkednek el, amelyek közül a legfelső szinten lévőkhöz akkora tetőterasz tartozik, mint egy kisebb lakás.

Mi is megnéztük a lakásokat, amelyekbe szemlátomást igényes burkolatokat, szanitereket épített be a Real Hungary Nyrt. Fotóskollégánk az épület legtetejéről fényképezhette le a Szegeden egyedülálló panorámát.

A beruházó nevében Bába István ügyvéd elmondta: a Tisza Palota olyan építkezés, amelyik a vállalt időpontra, határidőre, 2009 őszére elkészül. A Tisza Palota projekt – folytatta Bába István – Szeged életében az eddigi legnagyobb, fekvése, valamint kialakítása miatt pedig a legegyedibb beruházás.

Panoráma a palota tetejéről – zöldággal. Fotó: Karnok Csaba
Panoráma a palota tetejéről – zöldággal.
Fotó: Karnok Csaba

A Tisza Palota projekt szegedi viszonylatban korszerűsége, kialakítása és elhelyezkedése miatt egyedülálló. Az épületegyüttes központifűtés- és hűtésrendszere, hőszigetelése a legújabb technológiával készült, tehát fenntarthatóság és használhatóság szempontjából a jelen kor követelményeinek maximálisan eleget tesz.

Az első ránézésre az épület ugyan nagynak tűnik, de a lakók nem zavarják egymást: 12 elkülönülő szerkezeti egységből áll, 12 külön lépcsőházzal, aminek köszönhetően szintenként 2-4 lakás helyezkedik el. A beruházó a lakásokat kulcsrakészen adja át, a kulcsrakész kivitelezést pedig minőségi anyagok felhasználásával végzi. Bár a külső homlokzati munkák még nem készültek el, már most látszik az épület igényessége. Rövid időn belül sor kerül a mintegy 3000 négyzetméteres belső udvar parkosítására, továbbá a palota előtti árteret is kitakarítják.

Hamarosan elkezdik a belső udvar parkosítását. Fotó: Karnok Csaba
Hamarosan elkezdik a belső udvar parkosítását.
Fotó: Karnok Csaba

A vevők által befizetett vételár előlegek biztonságban vannak – erre külön ügyelt a beruházó. Amíg a lakásokat át nem adják, az összegeket ügyvédi letétbe helyezik, így garantálva, hogy az átadás meghiúsulása esetén a pénzt visszakapják.

Alkalmazkodva a jelenlegi gazdasági viszonyokhoz, tegnaptól megadják a lehetőséget arra, hogy az ügyfelek végleges adásvételi szerződést köthessenek, az adásvételi szerződéssel hitelt, lakásépítési támogatást igényeljenek. Ha a vételár egy részét a vevők nem tudják kifizetni, akkor részletfizetési kedvezményt kaphatnak. Egy kulcsrakész négyzetméter már 247 ezer forintos áron megvásárolható a Tisza Palotában.

Ház a Tisza főutca mellett

Szegeden kevés háznak van olyan élő kapcsolata a Tiszával, mint az épülő palotának. A zöldágünnepen Szentgyörgyi Pál alpolgármester azt is hangsúlyozta, a projektben hangsúlyt kapott: „építsük közel a várost a Tiszához". Ez sikerült. De nem csupán a folyóhoz, a belvároshoz, a zöld parkokhoz, a bevásárlóközponthoz, orvosi rendelőhöz, patikához, hanem munkahelyekhez is közel esik a város számára fontos magántőkés beruházás. Az alpolgármester a Tisza Centerben lévő call centerre utalt.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. IVY 2009. április 22. 15:19
  „Tényleeeg!
  Ha majd kimentek romantikázni, grillezni, zajongani a penthouse lakások erkélyére, -akkor szerintetek ez a környező 768 szomszéd majd szó nélkül hagyja...??!!! :D”
 • 33. IVY 2009. április 22. 15:17
  „32. cyt 2009.04.22. 08:36

  Pontosan ez épülget itt!
  GETTÓház, a szószoros értelmében!!!!”
 • 32. cyt 2009. április 22. 08:36
  „Ismét egy reklámcikk a Tisza Palota érdekében. Hát, nem biztos, hogy olyan jól állhatnak a dolgok ott, mint azt írják, vagy egyesek gondolják. Én soha a büdös életben nem költöznék egy ilyen falanszter gettóházba. Különösen nem 250,000.- Ft/m2 árért. A mai fiataloknak azonban nincs tapasztalatuk, ezek legtöbbjét - mert azért nem mindet ám - el lehet kábítani olyan dolgokkal, amikről a cikkben is lehet olvasni. Csakhogy a mindennapi élet apró dolgai, a valóban MINDEN NAP vagy MINDEN HÉTVÉGÉN megismétlődő "kellemetlenségek" teszik megmérgezetté az életet egy ilyen gettóban. Olyan dolgok, amikről senki nem tud előre semmit mindaddig, mígnem csak ilyen környezetbe kerűl. Én csak - a véleményem szerint a - legfontosabbról írnék ismét csak (mert már máskor is leírtam). Ha valaki egy ilyen U alakú monstrumban nyitott ablak mellett "szeretné élvezni kedvenc haevy metal zenéjét vagy Lagzi Lajcsiját" akkor bizony mindenki kénytelen lesz élvezni azt; akkor, és ott. Sőt, talán duettben, mert hát az egyiknek csak túl kell bömbölnie majd a másikat. Szóval rajta csak, reklámot a gettónek, van még elég "tapasztalatlan és félrevezethető" sznob, aki be is ugrik ebbe az őrületbe.”
 • 31. LukSzusz 2009. április 21. 18:23
  „Gettó,egymás seggébe 200 lakás,tiszta betonból,áthallatszik a szomi fingja.Semmivel sem különb a panelnál,csak eladó ez is.Az alpogármester elvtárs miért nem ott lakik a "zöld övezetbe"?.Bolond lenne.”
 • 30. Logaritmus 2009. április 21. 17:49
  „Az "x" tényleg elférne a cikk aljára de mindegy. Én egy társasházban élek, ahol nem vagyunk sokan, ráadásul tartozik hozzá egy szép napos kert, nagy fákkal ahol öröm kint lenni. SOHA nem gondoltam volna, hogy milyen jól esik hétvégente kicsit kertészkedni, füvet nyírni, stb. de önálló magánházba nem hiszem, hogy költöznék. Így most pont jó. Ez a Tisza "Palota" nekem nem tetszik, túl nagy, a panoráma a panelekre és a trolira nem valami felemelő viszont a tetőn ezeket a penthouse lakásokat azért elfogadnám. Van egy barátom aki ehhez hasonlóban lakik, a terasz ott is akkora mint egy garzonlakás, és bizony nyaranta iszonyat jókat lehet ott este grillezni, bulizni, beszélgetni.”
 • 29. flexsnake 2009. április 21. 17:36
  „28. befektetésnek a víz jobb :D”
 • 28. baloghkatica 2009. április 21. 16:59
  „Mire vagytok irigyek? Legtöbbje eladta a panelt, befizette a 10+10% előlegeket, 80%-ot meg hitelből állják. És kapnak a fiatalok olyat, ami 20 év mulva is lakás lesz.... ellenben a körülötte lévő panelokkal, amik már bontásra ítéltetnek hamarosan!!!

  Van aki 2-3 lakást vesz ott... ezeknek a kégliknek az értéke csak nőni fog!!!”
 • 27. Lutetia 2009. április 21. 16:15
  „Mostanában már az meglepő és ritka, ha kiteszik az X-et.”
 • 26. madártej 2009. április 21. 16:11
  „Igazi falanszter ez, Bigfoot Botkát raknám bele, hogy rohangásszon le-föl benne, mint egy zombi...:)”
 • 25. Líra 2009. április 21. 15:30
  „Hajós utca
  ár: 10.95 M Ft 45 m? ár: 6.95 M Ft 32 m? Így már nem is olyan kedvező az a Hajós utcai ár. IVY az unokabátyádnak szerencséje volt. De ha tud még ilyet szóljon. Szerintem sokunkat érdekelne.”
 • 24. flexsnake 2009. április 21. 12:38
  „9milla távol van az ,,odavágják az emberhez" kategóriától :D Panelban egy a gáz: a többség dönt. Ha te nem akarsz lakásonként 200ért hőszigetelést akkor megszavazzák neked... Hangszigetelés nulla. A reggeli fürdés hangjait együtt élvezheted a szomszéd szaráshangjaival.... Még a fing is nálad visszhangzik :D Ha a galambok belefosnak a szellőzőbe akkor pedig kitakarítják 140ezerért... Panelban lakni jó!!!!!!!! :D”
 • 23. flexsnake 2009. április 21. 12:33
  „17. a 8ban pont egy ilyen szép nagy gettót húztunk fel eredetileg rendőröknek :D Hogy most mi azt nem tudom. De a fekete bőrűek már kukucskáltak hogy mit lehetne elvinni :D”
 • 22. flexsnake 2009. április 21. 12:33
  „17. a 8ban pont egy ilyen szép nagy gettót húztunk fel eredetileg rendőröknek :D Hogy most mi azt nem tudom. De a fekete bőrűek már kukucskáltak hogy mit lehetne elvinni :D”
 • 21. Krampampuli 2009. április 21. 11:08
  „19. IVY 2009.04.21. 09:11

  Semmi gond vele! Csak érdeklődtem, mert vásárlás előtt állok majd hamarosan... De akkor az mégsem teljesen igaz, hogy lakásokat (többeszám!) vágnak az emberekhez. Akkor ez egy egyedi jó vétel volt. Ennyi.
  De azért kösz ;-)”
 • 20. SP 2009. április 21. 09:32
  „19. hozzászólás IVY 2009.04.21. 09:11
  Az jó, nincs baj vele.”
 • 19. IVY 2009. április 21. 09:11
  „6. Krampampuli 2009.04.20. 16:51

  Pl. unokabátyám másfél hónapja vett (alkalmi áron, - 9 misiért) a Hajós utcában egy 60m2-es téglalakást. Az épület 13 éve épült. Azzal mi a gond? Igaz, hogy nem vaccsaúj és nem olasz design csempés a fürdőszoba, de lakásnak teljesen alkalmas.”
 • 18. Líra 2009. április 21. 08:03
  „"EGYÉBKÉNZ MI A JÓ A TÁRSASHÁZAKBAN?eZÉRT AZ ÁRÉRT MÁR LEHET MAGÁNHÁZAT VENNI..........ÉS OTT AZÉRT MÁS AZ ÉLET!"

  Azért ha megnézed a hirdetéseket a társasházak kulcsrakészen 240 eFt/m2 áron vannak. Az újszerű és azonnal beköltözhetőek ára pedig sokszor jóval felette.
  A magánház pedig....hát azért csak elérhetetlenebb (már csak méretei miatt is),mint egy társasházi lakás. Már ha valaki nem 150 négyzetméteres társasházit vesz.

  Szóval ebben a cikkben tényleg csak az X hibázik.”
 • 17. persona 2009. április 21. 07:54
  „Ti csak itt fanyalogtok, Pesten bezzeg örülnének egy ilyen "gettónak".”
 • 16. antikos 2009. április 20. 22:47
  „Beton Gettó Milliomos:)”
 • 15. SP 2009. április 20. 21:11
  „Lakás vásárlásnál a környezet is fontos. Ott azért még sok tennivaló van, lesz.
  Mi várható a Palota lakótelepen: pl a tömeg miatt zsúfolt trolik.
  Etelka sor - F.-Tisza part kereszteződésben nagy dugó a kanyarodó járművek miatt.
  A szúnyogok és a kullancsok, akik már olvasták a cifra palota cikket, előre csámcsognak a várható esti lakomákon.
  A tápéi sertéstelep nyitott trágyalé szikkasztó döglegyei is fokozott döngicsélésbe kezdtek.
  A megfizethető luxusban a tüdő teleszívható azzal a szaggal, ami a sertésből kijött.
  DM: """""jelen kor követelményeinek maximálisan eleget tesz""""”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állampolgári bejelentés buktatta le az autófeltörőket

Szeged - Állampolgári bejelentés alapján értek tetten a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei hétfőre… Tovább olvasom