Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Öt autót tört tropára a részeg sofőr

Szeged - Facsemetét és egy szemeteskonténert is kidöntött autójával egy 43 éves, részegen vezető szegedi nő péntek este, aki öt parkoló autót is csúnyán összetört a Gáz utcában.
A szegedi Csongrádi sugárút melletti, az ötemeletes panelek előtt futó útról fordult jobbra autójával egy ittas szegedi 43 éves nő péntek este fél tíz előtt. A Gáz utca 16. szám előtt áttért a menetirány szerinti bal oldalra, felfutott az útpadkára, nekiment egy ott parkoló fehér Suzukinak, felborított egy konténert, majd visszatért saját sávjába, egyenesen felhajtott a 14-es lépcsőház elé. Onnan visszakormányozott az útra, áthajtott újra a bal oldalra, ahol még összetört négy parkoló autót és elsodort egy facsemetét.

Kedd délután a parkolóban még mindig ott állt az összetört Suzuki, egy fekete Ford Focus, amelynek teljes bal oldala tropára ment, valamint egy kék BMW, amelynek bal hátsó ajtaja horpadt be mélyen. A nő ámokfutása a 12/A előtt ért véget. Itt találkoztunk egy férfival, aki éppen szürke Renault Megane-jával parkolt le a horpadt BMW mellé.

Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette

– Mindig itt parkolok, de szerencsére pénteken elfoglalták a helyemet, így feljebb kellett megállnom. Ha itt teszem le a kocsim, az enyém sem ússza meg. Érdekes, mert nem volt különösen nagy csattanás, a károk sokkal nagyobbnak tűnnek – mondta.

A kocsi gazdáját nem ismerte, ahogy az itt lakók sem, akik kedd délután otthon voltak, és beszéltünk velük. Egyikük azt mondta, már a baleset után sejtették, hogy ittas a nő, mert a rendőrök egy másodpercre sem engedték vissza a volán mögé. A sérült autók ablakában névjegykártyára lettünk figyelmesek: egy szegedi kárrendező ezt a módját választotta annak, hogy szolgáltatását a pórul járt autótulajdonosok figyelmébe ajánlja.

A nő biztosítója vélhetőleg nem fogja állni a kárt, hiszen a sofőr ittas volt, amit az alkoholszonda már a helyszínen kimutatott. Az egyenruhások a nő jogosítványát elvették, és a szükséges mintavételre előállították. A Szegedi Rendőrkapitányság ittas állapotban történő járművezetés gyanúja miatt tett büntetőfeljelentést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálják a kamionos halálát

Közigazgatási eljárásban vizsgálja a rendőrség a hétfő este elhunyt román kamionsofőr esetét –… Tovább olvasom