Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Ötszáz táncospár a parketten Kisteleken

Kistelek - Közel ezer résztvevővel, soha nem tapasztalt érdeklődés mellett rendezik meg a hét végén a Kistelek Open Nemzetközi Táncversenyt. A program részeként a junior latin világbajnokságnak is helyt ad a kisteleki sportcsarnok, és fellép a helyi származású, ma már a profi kategóriában versenyző világ-és Európa-bajnok Törökgyörgy Melinda is párjával.
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Kistelek Open Nemzetközi Táncversenyt. A hét végi rangos megmérettetésre közel ötszáz pár regisztrált. Ekkora érdeklődés még soha nem volt a rendezvény iránt.

– A legmagasabb szintű felnőtt versenyek mellett a junior latin világbajnokságnak is a Kisteleki Városi Sportcsarnok ad otthont. Csak ezen 68 pár indul – mondta el Törökgyörgy József, a Pro Art Táncstúdió vezetője. – Harminchét ország képviselői versengenek majd a világbajnoki címért, köztük ecuadoriak, japánok, dél-afrikaiak. De a kilenc bíró között is van belorusz, hong-kongi és ausztrál is.
Az open versenyek szintén mozgalmasak lesznek. – A felnőtt latin nemzetközi versenyen 98 pár indul, és nagy örömünkre, két senior korosztályban is tudunk viadalt rendezni – mesélte a szervező. Hazánkat két pár képviseli: Nika Stefanic és Hadházi Ádám, valamint Hercsik Zsuzsa és Pellei Mihály is a rendező Pro-Art Táncstúdió növen-
déke.

A szombati világbajnokságon fellép az a break világbajnok csapat, amelynek kisteleki tagja is van, valamint műsort mutat be a világ-és Európa-bajnok Törökgyörgy Melinda és párja, Andrej Skufca.
– Épp a felkészülési időszak közepén tartunk, hiszen lesz egy fontos versenyünk Londonban, majd októberben világbajnokság, két héttel később pedig Európa-bajnokság. Örülünk, hogy lesz egy kis időnk otthon táncolni – fogalmazott a kisteleki táncosnő. Három éve volt utoljára itt bemutatójuk, most ismét láthatja őket a közönség – három tánc erejéig.

Olvasóink írták

  • 2. oxylant. 2012. szeptember 24. 08:30
    „Gyönyörű volt. Aki ott volt láthatta. Fergeteges versenyzők. Nagyon szép rendezés. Köszönet a városnak, s főleg Törökgyögy Józsefnek és családjának.”
  • 1. majdénmegmondom 2012. szeptember 20. 13:44
    „valaki tudja, hogy mennyi lesz a belépő?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemisták prostitúciója: nem átlagember szórakozása

Az egyetemisták prostitúciója nem városi legenda. Egy szegedi jogászlány elmondta: havi 200 ezer forintot is megkeres a testével. Tovább olvasom