Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Ötvenéves a balástyai iskola

Balástya - Ötvenéves a balástyai iskola felső tagozatos épülete, ezt felújított vizesblokkal és új burkolatú udvar átadásával ünnepelték a tanévkezdéskor.
Az évfordulós rendezvényt azonban később tartották, erre pedig az iskola régi pedagógusait és diákjait is meghívták. Az ünnepség végén, az iskola bejáratánál az 50 évvel ezelőtt ültetett és a felújítási munkák során megsérült, kivágott kőrisfa helyett két fát ültettek, egy mezei juhart és egy ginkgo biloba fát.

Az épületben 1964 szeptemberében indult meg a tanítás, és 240 diák vehette birtokba – akkor még ez volt az egyetlen iskola a településen. Időközben azonban a gyereklétszám növekedésével szükségessé vált egy másik épület, így lett belőle a felső tagozatosok oktatási helye. Az 50 év alatt összesen 2034 tanuló végezte el itt az általános iskolát.

Ujvári László polgármester kiemelte: korábban fenntartóként, két éve pedig az egyházi fenntartó mellett támogatóként próbálják megteremteni a minőségi oktatás feltételeit. Így modernizálódhatott az elmúlt években folyamatosan az iskola: nyílászárókat és tetőt cseréltek, elvégezték az energetikai korszerűsítést, és gumitéglás sportpályát alakítottak ki. A mostani vizesblokk-átépítést is saját költségvetésből finanszírozta az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Móra- és Radnóti-hagyaték kalapács alatt

Igazi ritkaságokat árvereznek el a 16. szegedi könyvárverésen november 8-án délelőtt 10 órától a Szent-Györgyi Albert Agórában. Tovább olvasom