Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Palackrobbanás Újszegeden - olvasónk mentette meg az idős lakókat

Szeged - Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók kedden délután egy Bérkert utcai családi házhoz, tűz ütött ki a garázsban.
Két fecskendővel vonultak kedden délután a tűzoltók az egyik újszegedi családi házhoz, a Bérkert utcai épületnél lévő garázsban tűz ütött ki. Kiderült, két gázpalack kapott lángra, majd robbant fel, mielőtt még a tűzoltók kiérkeztek. A jelentős anyagi kárral járó balesetben senki sem sérült meg, a tűzoltók egy harmadik palackot is kihoztak a romos épületből.

Két gázpalack robbant fel Újszegeden. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


- Ezt a pár sort a mai tapasztalatok alapján írom. Tanulságos kis történet. Délután 4 óra körül munkából hazafelé tartottunk, a Bérkert utcán hatalmas gomolygó fekete füstre lettünk figyelmesek. Azonnal félreálltunk az autóval, hogy segítsünk. Kiderült, egy melléképület égett 3 gázpalackkal és két idős férfi próbálta a tüzet megfékezni. Hamar összegyűlt pár segítőkész fiatalember, akik értesítették a rendőrséget, tűzoltókat. A párom kimenekítette a két férfit a tűz közeléből, akik menteni próbálták, ami menthető. Egy gázpalackot is sikerült a kedvesemnek kihozni. Majd felrobbant a melléképületben maradt gázpalack, kicsivel később a másik. Nagyon félelmetes volt! Amikor megérkezett a rendőrség, a párom elkezdte mondani hogy mi is történt, már nincs bent senki, kimenekített mindenkit és egy gázpalackot. Erre az volt a reakció, hogy szépen leterelték, azt mondták, hogy menjünk onnan. Gyakorlatilag nem is figyeltek arra hogy mik voltak az előzmények. Útközben találkoztunk két tűzoltóautóval, majd őket követte a katasztrófavédelem - tette közzé a délután tűz közvetlen előzményeit Oláh Erzsébet. A szegedi nő szerint érdekes, hogy a segítségnyújtás elmulasztásért büntetnek, ha pedig segít, elküldik. - Nem vagyok a tűzoltók, rendőrök ellen! Nagyon becsülöm a munkájukat. Nem tudom, hogy ha a két férfit nem mentjük ki, akkor most miről cikkeznének az újságok. Amire minden mentő egység a helyszínre ért mi már hazafelé tartottunk.... A két bácsinak nagyon jó egészséget kívánunk és a jövőben sokkal jobban vigyázzanak magukra - írta facebookos posztjában az életmentő szemtanú.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hájpolt volt Kothencz kampánya

Balog Iván szerint ezért is veszítette el a választást. A szociológus Botka győzelmet várt a választás előtt. Löffler Tibor politológus bizonytalannak látta a helyzetet. Tovább olvasom