Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Péntektől a Belvedere a megyeháza

Péntektől a Belvedere a megyeháza
Dobozol, költözik az MSZP a Belvedere-palotából, a megyei önkormányzat pedig már berendezkedett ott több irodában. Pénteken szerződést kötnek. A párt 21,9 milliót kap, a megye pedig a szocialisták helyiségeit és tulajdonrészét.
Az MSZP táblája még látható a Belvedere-palota bejáratán, de már a megyei önkormányzat hivatala is ott működik. A Rákóczi téri régi megyeházáról azért kellett költöznie, mert az ott működő kormányhivatalnak megnőtt a feladata, ezzel arányban a kiterjedése is. A megyei közgyűlés tavaly többször is tárgyalt arról, hol legyen az új megyeháza, de a Fidesz-frakción belül nem volt egyetértés.

Háromszor is a Belvedere-palota ellen voksoltak. Ellenzői rossz állapotúnak találták, és a parkolás körülményessége is szóba került. Az nyilvánosan nem hangzott el kifogásként, hogy az épület részben az állam, részben az MSZP tulajdona, és a baloldali párttal kellene megegyezni róla. Pedig ez simán ment. Az értékbecslés után tavaly decemberben a közgyűlés úgy határozott, 21,9 millió forintért megveszi az MSZP tulajdonrészét az épületben.
 
Péntektől a Belvedere a megyeháza. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Az átköltözés költségeire a Belügyminisztérium 40 millió forintot adott. Néhány állami tulajdonú irodát már akkor elfoglalhatott az önkormányzat a földszinten és az első emeleten, és hozzáfogott a felújításhoz, nyílászárókat cseréltetett, festetett. Kakas Béla elnök lapunknak azt mondta, ahol már sikerült berendezkedniük, ott látszik, méltó, szép helye ez az önkormányzatnak, sokkal nyugodtabb, mint a naponta 1500 ügyfelet ellátó kormányhivatal mellett. Pénteken kötnek szerződést az MSZP-vel, megállapodnak arról, mikorra adja át a párt a megyének a helyiségeit.

Az MSZP Csongrád Megyei Területi Szövetsége az Oroszlán utca 2. szám alá költözik, ami szegedi önkormányzati tulajdonú bérlemény – tudtuk meg Mészáros Tamás ügyvivőtől. A párt már összepakolt, a szerződés megkötésére vár.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villamoson bukhat le a legtöbb bliccelő

Villamoson bukhat le a legtöbb bliccelő
Két nap alatt hatszor futottunk ellenőrökbe, miközben harminc alkalommal használtuk a szegedi tömegközlekedési járműveket. Tovább olvasom