Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Pénzeső a szegedi Lions-bálon

Szeged - Pénz szállingózott a levegőből szombat este a TIK-ben, ahol a Szeged Első Lions Club és a Szegedi Tudományegyetem rendezte közös jótékonysági bálját. A látványos show-elem a műsor része volt az exkluzív mulatságon, ahol majd két és fél millió forintot osztottak szét a különböző szervezeteknek.
– Money, money, money – énekelte szombat este Csorba Kata színésznő a TIK-ben, miközben papírpénz szállingózott a bálozókra az emeletről – a látványos show-elem a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek műsorában szerepelt, amelyet Juronics Tamás rendezett. Ezek a bankjegyek persze csak kellékek voltak, nem úgy, mint azok, amelyeket a Szeged Első Lions Club adományozott támogatottjainak. A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermek Intenzív Ellátása egymillió forintot kapott új műszerekre. A zetelakai Dr. Boros Fortunát Elméleti Líceum az 500 ezer forintból az ottani játszótérre vásárol új játékokat. A Lions a fogyatékkal élő művészeket is támogatja: egyenként 300 ezer forintot kapott az „És Mégis Élni" Alapítvány, a Gördülő Tánccsoport Alapítvány és a Látássérültek Közhasznú Egyesülete.

– A Lions mindig is fontos célkitűzésének tekintette a jószolgálati tevékenységet. Magyarországon 1989-ben jött létre az első klub, Szegeden működik az egyik legerősebb egyesület – hallottuk Buzási Gábortól, a Lions Club első alkormányzójától, aki Szegeden született, itt végzett a jogi karon, jelenleg egy közlekedési tanácsadó cég tulajdonosa a fővárosban, és nosztalgiával gondol az itt töltött évekre.

A Szeged Első Lions Club jótékonysági bálja a TIK-ben KÉPGALÉRIA

A jótékonykodó vendégeknek a hanságis diákok szolgálták fel az előételt.
A svédasztalon a mediterrán, a német és a magyar konyha különlegességei szerepeltek. Volt szivarszoba, kaszinó, a lépcső mellett borkóstoló, ahol Weszely Ernő harmonikaművész teremtett különleges hangulatot – andalító francia sanzonokat is játszott. Az aulában díszlet előtt fényképezkedhettek a bálozók, akik késő éjszakáig mulattak az Ady téri épületben.

Olvasóink írták

 • 7. szandras 2011. február 06. 13:23
  „6. nyomdasz63

  Igazán köszönöm, diák vagyok, én is részt vettem. A többieknek: nekünk ez kötelező gyakorlat volt, és egy hatalmas élmény. Nem azt kell nézni, hogy jujj, hát diákok, mennyit lehet rajtuk spórolni. Szerintem nagyszerű volt. Amúgy meg ezek az emberek se különbek nálunk, csak ők nem pincérnek mennek az ilyen bulikba... :-)
  Szerintem jó ötlet, és azért szép tőlük, hogy adnak, és nem ülnek a pénzükre :-)”
 • 6. nyomdasz63 2010. február 12. 13:05
  „A Hanságisok csinálták a kaját,Ők is szolgálták fel. Nagyon ügyesek voltak !!!”
 • 5. gróf 2010. február 09. 16:03
  „4. hozzászólás tomth 2010.02.09. 14:27

  Annyira tömören fogalmaztál, hogy nem értem a mondandód lényegét.

  Én még annyit hozzáfűznék, amennyiben ezek az újgazdag emberek a vállalkozásaiknál nem okoskodnának, csalnának és tisztességes munkabért fizetnének a munkavállalóiknak akkor több adó jutna a költségvetési szervekhez és nem kellene a pl kórházaknak, iskoláknak pénzeső közben jótékonykodni miközben gyerekek szolgálják fel a vacsorát.

  Jól hangzik mikor Csányi a Pick, Sole-Mizo és OTP tulajdonosa magánvagyonából 1 milliárd forintot ad a szegényeknek alapítvány formájában!!! Tényleg megható!
  Esetleg ha nem emeltek volna egyoldalúan kamatot az OTP lakáshiteleknél, akkor nem lenne annyi nyomorba taszított család akiknek segíteni kell az 1 milliárddal...miközben 3 milliárdot elvesz tőlük!”
 • 4. tomth 2010. február 09. 14:27
  „Ne mindig csak kapni akarjatok...”
 • 3. tom64 2010. február 09. 10:48
  „A pincérgyerekeknek a "méltóságos uram-nagyságos asszonyom"-megszólítást kellett volna használniuk.
  Ám ami késik,nem múlik...”
 • 2. xcbcr 2010. február 08. 22:41
  „Ez valami magukat (új)gazdagnak tartó körövicske rongyrázása lehetett. Eléggé felemás hatást kelt a dolog, és hogy ebben valami iskola diákjai szolgálnak fel, hát enyhén vidéki művházszagú haknizásnak tűnik. 2,5 mila adomány piszok kevés, igaz nem is semmi. Viszolyogtató.”
 • 1. gróf 2010. február 08. 11:59
  „A lelkiismeret és a szegények megnyugtatására való az adakozás...szivarszoba, kaszinó, pénzeső...és egy kis valami visszajut a gazdagoktól a kizsákmányoltakhoz! Amit illik megköszönni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint egy papír

Minden második házasság válással végződik hazánkban – megyénkben például 2007-ben 1658 frigyre 1111 jutott. A házasság érték – erre akarják felhívni a figyelmet szegedi szervezetek egyhetes programsorozatukkal. Tovább olvasom