Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Perverz játék: a gyanúsítottak parancsára verték egymást a testvérek

Battonya - Hat héten át mindennap szemtanúja volt a kübekházi B. Réka kegyetlen megkínzásának Radics László. A 25 éves lány – aki végül belehalt az éveken át tartó bántalmazásba – nagybátyja mégsem mert cselekedni. A gyanúsítottak őt is megfenyegették. Ha beszél: megölik.
– Minden este 21–22 óra között kezdődött a kínzás. Adrienn lányát, a 13 éves Cintiát átküldték a szobájába. A többiek leültek a nagyszobában, majd Zoltán ráparancsolt Rékára és nővérére: kezdjék el ütni és rúgni egymást. Adrienn és az új élettársa a lányok egyre durvább verekedése közben nevetett és tapsolt. Minden este szemtanúja voltam unokahúgom brutális megkínzásának. Hat hétig laktam a battonyai házban, majd elszöktem – mesélte lapunknak Radics László.

A 38 éves férfi nagybátyja annak a 25 éves kübekházi lánynak, akinek földi maradványait – amint azt már többször megírtuk – egy battonyai ház udvarában elásva találták meg a rendőrök október elején. Az emberöléssel a szegedi M. Zoltánt, a Kübekházáról elszármazott K. Adriennt gyanúsítják. Előzetes letartóztatásba került a nő mostani élettársa, S. Zoltán is.

Az ő házukban élt Réka, akit a nyomozás jelenlegi állása szerint éveken át kínoztak: a lány az elsődleges orvosi vizsgálatok szerint valamikor tavaly júliusban halhatott meg. Réka testén és arcán cigicsikkeket nyomtak el, olyan testi erővel bántalmazták rendszeresen, hogy előfordult: a rúgástól az egyik elkövető lábujja is eltört. Pókereztek, ahol a győztes jutalma a lány megverése volt.

Radics Lászlót, és testvérét Istvánt, Réka unokatestvéreit kübekházi otthonuknál kérdeztük a történtekről. László (balról) hat héten át látta a szörnyűségeket. Fotó: Karnok Csaba
Radics Lászlót, és testvérét Istvánt, Réka unokatestvéreit kübekházi otthonuknál kérdeztük a történtekről. László (balról) hat héten át látta a szörnyűségeket. Fotó: Karnok Csaba

A fiatal nő fogait és körmeit fogóval kitépték, a lábujjait eltörték, végtagjait lánccal kikötözték. Gerendára kötéllel húzták fel úgy, hogy a lába nem érte a földet. Izomstimuláló géppel a vizes testét megrázatták. Réka 19 évesen Adriennel együtt költözött el Kübekházáról, majd telepedett le néhány éve Battonyán.

– Engem Adrienn hívott Battonyára 2009-ben. Réka és Betti nővére akkor már ott lakott. Nekem a ház körüli teendőket kellett ellátnom, és alkalmi munkát is kaptam a közelben. Rendszerint késő este értem haza: nem sokkal ezután kezdődött el a szadiztatás. M. Zoltán uszította egymásra Bettit és Rékát, akik szinte ájulásig verték egymást. A verekedés után Réka kínzása következett, amit szintén M. Zoltán végzett: unokahúgom mellére akkumulátortöltőt kötöttek, hajvasalóval égették a testét kívül és belül, különböző késekkel és fogókkal vagdosták. Ordított a fájdalomtól. Kérte, hogy hagyják abba, de csak nevettek rajta. A kínzás általában fél órán át tartott. Bettit ottlétem alatt nem bántották – beszélt részletesen a battonyai házban látott szörnyűségekről László. Elmondása szerint Réka neki sosem panaszkodott. Nem kérte, hogy védje meg, vagy vigye el onnan. – Azt hajtogatta, hogy ott akar lakni, mert Adriennek szüksége van rá. Ő vitte ugyanis Adrienn lányát az iskolába, bevásárolt, és mindenben segített a mozgáskorlátozott nőnek, aki így hálálta meg jóságát – magyarázta László. A férfi nem mert feljelentést tenni a rendőrségen.

– Azt mondták, hogy kussoljak. M. Zoltán pedig megfenyegetett: ha beszélek, kinyír. Örültem, hogy meg tudtam szökni. Ha maradok, én is Réka mellé kerülök a földbe – mondta megtörten Radics László.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. horvathi 2011. október 21. 14:58
  „Abban a bizonyos fajta kisebbség soraiban olyan nagyfokú a magyarok, fehérek iránti gyűlölet, hogy képesek a legvadállatibb kínzásoknak is alávetni a közéjük keveredett fehéreket.

  Ennek elkerülése érdekében érdemes lenne egy széleskörű felvilágosító munkát végezni a magyar társadalom számára, hogy még véletlenül se keveredjen túl közeli kapcsolatba annak a kisebbségnek a tagjaival, mert előbb-utóbb csak tragédiába fajulhat az ilyen.

  Szegény Réka esete is ezt bizonyítja. Az Isten nyugosztalja őt békében!”
 • 35. zazu03 2011. október 21. 13:55
  „És mi van a három szadista rokonaival ,szüleivel , testvéreivel...? Semelyiknek a szülei nem vették észre hogy mit müvelnek a gyerekei? Nem láttak semmit? Nem Hallottak semmit? Talán őket is felelőségre kéne vonni ,nem csak az áldozat rokonait gyalázni elég nagy tragédia ez nekik. Ezeknek az állatoknak nincsennek rokonai ? Biztos tudnának ők is mesélni .Ők miért nem szóltak semmit? Őket biztos nem zargatja a sajtó? A bünösök képét sem mutatják meg a nevüket sem irják ki , személyi jogok miatt,ezeknek még lehet joguk bármihez is? Nagyon sajnálom ami történt szerencsétlen lánnyal nyugodjon békében.”
 • 34. viza07 2011. október 21. 11:56
  „Ettől a csiriglitől féltél Lacika??? Vicc....Talán az értelmi színvonalatokkal van baj, Pistikével együtt,de ez köztudott Kübeken. Azért...., mégsem kellett volna az unokahúgodat ezzekkel .....hagyni. Majd a kocsmában azért várlak egy baráti kézfogásra.... <moderálva...>”
 • 33. horvathi 2011. október 21. 11:49
  „Néhány hónappal ezelőtt a Délmagyar leközölt egy cikket, amely arról szólt, hogy a magyar társadalom "többsége" nem bánná, ha a gyermeke egy bizonyos etnikum tagjával kötné egybe az életét.

  Szegény Réka esete a legjobb példa rá, hogy ez mennyire káros dolog, hogy az a bizonyos etnikum milyen kegyetlenül tud bánni a közéjük bekeveredett idegennel!”
 • 32. Quantumleap 2011. október 21. 10:25
  „Jézus Mária! Ha megnézitek a magyar közösségi oldalon M. Zoltán fényképeit, hát szerintem már kinézet alapján minimum 50 év (főleg a második fénykép a 3 közül). <moderálva..>”
 • 31. horvathi 2011. október 21. 08:47
  „Egy normális magyar ember már az utcán is nagy ívben kikerüli a fényképen látható csoporthoz tartozóakat, nem hogy odaköltözzön bármelyikükhöz is, hoy szerelmi, élettársi, házastársi kapcsolatot alakítson ki bármelyikükkel is.

  Annyira azért nem lehet rossz a helyzet a pasifronton, hogy bármelyik magyar lány is ezek közül keressen magának partnert akármilyen célra is. Sajnos Réka, vagy valamelyik kótyagos nőrokona nem volt ennyire megfontolt, bedőlt a "multikultúrális" féle SZDSZ-es szövegeknek ezáltal megtette az első lépést Réka sírjának megásához.

  Érdekes módon azért egyik SZDSZ-es gazembernek sincs olyan szomszéda, rokona, aki ebből a körből származna.”
 • 30. Emberséget_a_világnak 2011. október 21. 07:39
  „Napok óta emésztem ezt az iszonyatot, keresem a magyarázatot az áldozat viselkedésére. Miért nem működött az életösztön? Mi volt az, ami legyőzhette? Talán a legelemibb emberi vágy a szeretetre, az elismerésre, a tudat, hogy fontos valakinek. Úgy gondolom, ez a szerencsétlen leány életében először kapott szeretetet. Tiszta, önzetlen szeretetet. Egy kislánytól. Ingerszegény környezetből jött, ahol ilyenek a nagybácsik, ott ilyen az egész család. Talán csak egy "fölösleges kenyérpusztító" volt otthon, ezért elment oda, ahol szükség volt rá. A kicsi lánynak volt szüksége rá. Ez a szerencsétlen, kicsi lány is nagy vesztese ennek a rémtörténetnek. Nélküle nem derült volna fény soha erre az szörnyűségre, ki tudja a pokolravaló bűnösök még mennyi borzalmat követhettek volna el.”
 • 29. lány01 2011. október 20. 22:26
  „igazatok van teljesen,!eléggé szégyenlem hogy én is abból a faluból aló vagyok!annyit hozzászolok hogy ennek a családnak több mint a fele sárgalapos szó szerint!ezek az emberek sajnos megusszák!”
 • 28. youhitmewehityou 2011. október 20. 19:19
  „egy a lényeg el lehetne kezdeni gyalásóval ásatni a helyüket miután 30 év múlva szabadulnak,de természetesen a dejavu érzést meg kell nekik adni..és ha nincs rá megfelelő ember szóljatok vagyunk egy páran........nagyon <moderálva> csávók büszke lehet magára mindegyik csak szerintem nekik az injekciós halál,meg a többi ajándék lenne..”
 • 27. deszkás 2011. október 20. 19:05
  „W666W! Tudják már és sokkal többet mint amit mi valaha megtudunk.”
 • 26. muhelyiek 2011. október 20. 18:47
  „A"nagybácsi" sem jobb ezeknél ..... Remélhetőleg ez ... is kap jópár évet és megkapja a börtönben a rabtársaktól a"nem hivatalos mellékbüntetést".Kívánok mindegyiküknek minden iszonyatot-rosszat!!! <moderálva..>”
 • 25. Manitu007 2011. október 20. 17:51
  „nagybácsi felelősségét is tessék tisztelt ügyészség vizsgálni,ő is érdemelne egy 6-8 évet”
 • 24. bambinaXX 2011. október 20. 16:44
  „lehet már más is kérdezte: MI van a nővérével?? ketten voltak ott testvérek.. őt nem bántották.. együtt hogy-hogy nem szöktek meg??
  nekem itt valami nem stimmel..”
 • 23. horvathi 2011. október 20. 16:40
  „Azért nem lehet az elkövetők nevét leírni, a fényképeiket bemutatni mert az már "rásszizmus" volna....

  Szögi tanár úr Olaszliszka + Réka Battonya = Jobbik 40 %”
 • 22. Morpheus_RexXx 2011. október 20. 16:39
  „´ cikk nem elég erről a ... (nem is tudom minek nevezzem)-ről és azt frissíteni esetleg ???
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/halalra_kinoztak_a_25_eves_rekat_-_fotokkal/2245643/
  Az ember gyomra így is forog az ilyenektől, de még "kitüntetik" őket 2 cikkel is főlapon... "noooormális?"”
 • 21. W666W 2011. október 20. 16:30
  „Azt nem értem ilyenkor miért nem lehet a ....nevét kiírni ????

  Maczák Zoltán 35 éves ja és mit írt az adatlapjára ???? idézem : " sikerorientált europid vagyok, hobbim a szociologia, szeretem a meleg helyzeteket " Remélem bennt lesz neki...

  meg esetleg azért majd mikor elitélik Őket az illetékes büntetésvégrehajtási intézetbe ahova kerül ott felhíni az "illetékes" ténylegesek figyelmét erre ....Gondolom Ott is "szeretik" az ilyen "hösöket".... <moderálva...>”
 • 20. papika56 2011. október 20. 15:56
  „moderálva offtopic”
 • 19. horvathi 2011. október 20. 15:16
  „Az alapprobléma továbbra is az, hogy mit keresett, hogyan keveredett Réka ebbe a családba?
  Az ősi magyar közmondás szerint aki bolhákkal hál, előbb-utóbb maga is bolhás lesz....”
 • 18. mesemomo65 2011. október 20. 14:50
  „Képes volt fél évig is nézni ezt az egészet? Ha jól értem az egyik, az Adrienn nevű szörny, tolókocsis... és a képen a nagybátty mintha egészséges lenne...
  A legborzasztóbb az hogy majd meg lehet figyelni, hogy elmeorvosi vizsgálat alapján nem büntethetővé lesznek minősítve...Iszonyat., és bármikor, bármelyikönk lánya, fia kerülhet ilyen torzszülöttek markába.Sajnos nem tudok olyan büntetést, lévén nem egy szadista,ami elegendő lenne ezeknek, is és a nagybácsinak is...”
 • 17. deszkás 2011. október 20. 13:25
  „Egen. Teljeskörű istápolás,HBO....”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Melyik településen omlott I. Béla királyra a trón, halálát okozva?

Valószínűleg I. Béla királyunk - ha lett volna ilyen verseny - megnyerte volna a Hogyan haljunk meg hülyén a XI. században díjat. Tovább olvasom